Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture podobné

Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462079/mid_pruvodce-svetem-fermentace-podle-fa-rA0-462079.jpg 5 2 2

Fermentované pokrmy obsahující živé kultury jsou oblíbené a vyhledávané jak pro svoje výrazné a mnohovrstevnaté chutě, tak i díky jejich velmi pozitivnímu vlivu na zdraví zažívacího traktu a podpoře celkové imunity. Dosud ale neexistovala kniha, která by toto téma pojednávala s hlubokou znalostí věci, ale současně i poutavě a srozumitelně. Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture tyto požadavky hravě splňuje. Jeho autoři, Kathryn Lukas a Shane Peterson, jsou v oblasti fermentace odborníci na slovo vzatí. Seznámí čtenáře s její tisíciletou historií, detailně proberou zdravotní přínosy fermentovaných potravin i veškeré otázky týkající se zdravotní nezávadnosti a bezpečnosti jejich přípravy i uchovávání. Jádrem knihy je ovšem pečlivě vybraná sbírka 100 receptů na zpracování kysaného zelí, rychle kvašené i ve vlastní šťávě fermentované zeleniny a kimči, pálivých chilli omáček, kvašeného ovoce a ovocného želé, kombuchy, a dokonce i alkoholických ciderů a medoviny. Je to prostě příručka, kterou by měl vlastnit každý domácí fermentista – spoustu praktických informací v ní totiž najde nejen ten, kdo se to s fermentací teprve chystá vyzkoušet a přemýšlí o své první skleničce kvašené zeleniny, ale i ten, kdo pokrmy či nápoje touto přirozenou cestou vyrábí už léta.... celý text

Kuchařky
Vydáno: , Anag
Originální název:

The Farmhouse Culture Guide to Fermenting


více info...

Podobné knihy (3)

Kvašené potraviny pro vitalitu a zdraví Kvašené potraviny pro vitalitu a zdraví Dunja Gulin

Konzumace kvašených potravin může být skvělý způsob, jak přirozeným způsobem podpoříte svůj trávicí a imunitní systém. Kuchařka a odbornice na zdravou výživu Dunja Gulinová v této knize představuje přes 60 lahodných způs... více


Fermentace Fermentace Cosima Bellersen Quirini

Fermentace - Recepty na domácí kvašení. Fermentace potravin je starodávná metoda, nejstarší metoda pro uchovávání a výrobu mnoha produktů. Fermentované potraviny jsou zdravé, velmi přínosné, podporují trávení a posilují ... více


Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu Karel Machala

Prokazatelně podporuje zdraví a zlepšuje metabolické funkce. Napomáhá trávení a snižuje negativní dopad jednoduchých cukrů. Obsahuje některé protirakovinově působící látky. Živá strava, která je k dispozici i v zimním ... více

Štítky knihy

konzervace a sterilace potravin kvašení, fermentace

Autoři knihy

Kathryn Lukas
americká

Kniha Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x
Chci si koupit8x