yellowbanna yellowbanna oblíbené citáty

☰ menu

Člověk má dělat to, co ho naučil život. Možná když je hodně mladej, kdoví, to se třeba ještě může rozhodnout, že se vydá jinudy. Ale v jistý chvíli by se měl zastavit a říct: fajn, tohle dokážu udělat, tohle ale ne.
Paolo Cognetti

V dospělosti se vám místo, které jste jako malí milovali, taky může jevit úplně odlišně a přinést vám zklamání, anebo vám může připomenout to, čím už nejste, a zavalit vás velkým smutkem. (Osm hor, s. 96)
Paolo Cognetti

Nesmíme marnit čas a trápit se kvůli něčemu, co už nemůžeme mít. Zůstat trčet na místě a ztratit se ve smutku není řešení. Člověk by měl jít dál, ať se mu to líbí, nebo ne. Z popela už dům znovu neuplácáš. Pevné stěny postavíš jen z nových cihel.
Alena Mornštajnová

Život není to, co chceme, ale to, co máme. Tak jednoduché to je.
Alena Mornštajnová

Všechno si způsobujeme sami. Bolest. Radost. Lásku. Jak může někdo milovat toho, kdo se sám nemá rád? Čemu se vzpíráme? Osudu, který je pro nás připraven v milionech verzí? Přesto je napsán a je jen na nás, co si vybereme. I já. Čekám na ten nejlepší osud, a ještě nevím, jaký jsem si svými činy vybral.
Josef Formánek

Když vám stačí poslouchat hudbu, znamená to, že jste dosud nepropadli skutečné trudomyslnosti. Takže jestli si stačí pustit Johnnyho Cashe a už si podupáváte do rytmu, prostě se jen přestaňte litovat.
Ladislav Zibura

Humor je kvalita, kterou tenhle národ má, a tím řeší své komplexy, svá neštěstí, svou bezmocnost. Mnohokrát ho zachránil a proto bychom si jej měli vážit.
Zdeněk Svěrák

Věci se dějí. Problém z nich uděláš, až když se jimi necháš naštvat.
Ladislav Zibura