vodopad152 vodopad152 oblíbené citáty

☰ menu

Já jsem Švýcarsko: maximálně neutrální a odborník na čokoládu. (Hayden - Bez Šance)
Neal Shusterman

Když někoho porazíš, nikdy se mu neposmívej. Buď velkorysý a něco na jeho jednání pochval. Nebude mít radost z porážky, ale líp ji unese. Ukaž mu, že si ho vážíš. Pochvalou můžeš získat přítele. Posměšky si vždycky naděláš jen nepřátele.
John Flanagan

Člověku udělá dobře, když začne den smíchem.
John Flanagan

...byl jsem mnohem určitější ve svých negativních než ve svých pozitivních přáních. Proto mi mnohem více záleželo na tom, abych nezakoušel bolest, než na tom, abych dosáhl štěstí. Někdy jsem byl velmi pohoršen faktem, že jsem byl stvořen bez vlastního svolení. Pro takového zbabělce má materialistův vesmír jednu obrovskou výhodu: nabízí vám jen omezené ručeni. Nemohlo vás v něm potkat neštěstí nekonečných rozměru. Smrtí vše končí. A pokud by časná neštěstí byla horší, než by si člověk přál snášet, je zde vždy možnost sebevraždy. Na křesťanském vesmíru bylo strašné, že nikde nebyly dveře s nápisem Východ...
Clive Staples Lewis

Před námi jsou lepší věci než ty, které zůstaly za námi.
Clive Staples Lewis

V náboženství stejně jako ve válce a všude jinde nedojdete útěchy tak, že ji budete vyhledávat. Hledáte--li pravdu, můžete nakonec dojít útěchy: hledáte-li útěchu, nedostane se vám ani útěchy ani pravdy - jedině lichotek a zbožných přání zpočátku a zoufalství nakonec.
Clive Staples Lewis

Tvoji předkové jsou král Adam a královna Eva.A to je taková čest,že i ten nejubožejší žebrák může pozvednout hlavu, a zároveň taková hanba, že ji musí sklonit i ten nejmocnější vládce na světě.
Clive Staples Lewis

Většina z nás se zbavila předválečných zbožných přání v mezinárodní politice. Je načase, abychom totéž udělali i v náboženství.
Clive Staples Lewis

Viděli jste lampy, a tak jste si představili větší a jasnější lampu a začali jí říkat slunce. Viděli jste kočky, a teď chcete větší a lepší kočku a má se jmenovat lev. Je to hezká hra, i když, upřímně řečeno, všem by vám lépe slušela, kdybyste byli mladší. Všimněte si, jak do toho svého vymyšleného světa nedostanete nic, co byste neokoukali v mém skutečném světě, v jediném světě, který existuje. … Není žádná Narnie, žádné nadzemí, žádná obloha, žádné slunce, žádný Aslan.
Clive Staples Lewis

Žádný šálek čaje není dost velký, ani žádná kniha není dost tlustá na to, abych byl spokojený.
Clive Staples Lewis

Ani o lidech, kteří jsou nám blízcí, ani o těch, které milujeme ze všech nejvíc, nemůžeme vědět úplně všechno.
Kiera Cass

Být naživu ještě neznamená skutečně žít.
Kiera Cass

Hrdinství se skrývá i tam, kde ho člověk nečeká.
Kiera Cass

Na lásku vždycky zbude místo. I kdyby bylo maličké jako škvírka ve dveřích.
Kiera Cass

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Jan Werich