Viky007 Viky007 oblíbené citáty

☰ menu

O tom, jací doopravdy jsme, mnohem více než naše schopnosti vypovídá to, co si sami zvolíme..
Joanne Rowling

Vždycky nazývej věci jejich pravým jménem. Pokud by ses ho bál vyslovit, o to větší z nich budeš mít strach.
Joanne Rowling

Nelituj mrtvé, Harry. Lituj živé a především lituj ty kdo žijí bez lásky.
Joanne Rowling

Je to zvláštní, ale když máte z něčeho hrůzu a dali byste cokoli, abyste zpomalili čas, zjistíte, že bývá jeho nepříjemným zvykem ubíhat ještě rychleji.
Joanne Rowling

Když někoho porazíš, nikdy se mu neposmívej. Buď velkorysý a něco na jeho jednání pochval. Nebude mít radost z porážky, ale líp ji unese. Ukaž mu, že si ho vážíš. Pochvalou můžeš získat přítele. Posměšky si vždycky naděláš jen nepřátele.
John Flanagan

Byl bys překvapen, čemu všemu lidé věří. Obvykle je to tak, že čím větší a nepravděpodobnější je lež, tím víc jsou ochotní jí uvěřit.
John Flanagan

Ne každé zlato třpytívá se, ne každý kdo bloudí je ztracený. Stáří, když silné je, neohýbá se. Mráz nespálí hluboké kořeny. Z popela oheň znovu vzplane, ze stínů světlo vzejde náhle, až zkují ostří polámané, nekorunovaný zase bude králem.
J. R. R. Tolkien

Zítřek leží v neznámu, ale často přináší naději. - Dvě věže
J. R. R. Tolkien

Jak to myslíte? Přejete mi tím dobré jitro, nebo máte na zřeteli, že dnešní jitro je dobré, ať už já o to stojím nebo ne, či že se dnes cítíte dobře sám, anebo že je jitro jako stvořené, aby byl člověk dobrý? (Gandalf, Hobit)
J. R. R. Tolkien

Vymýšlíme horory, abychom se vyrovnali s těmi skutečnými.
Stephen King

Když jsem byla mladší, pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli je láska skvělé a nádherné tajemství, nebo jenom blbost, kterou si za krize vymyslela parta hollywoodských filmových producentů, aby prodali víc lupenů, když už dárečky pro diváky přestaly táhnout. Teď si myslím, že se všichni rodíme s dírou v srdci a že pak hledáme osobu, která ji dokáže zaplnit.
Stephen King

Dobré knihy neprozradí všechna svá tajemství najednou.
Stephen King

...život je jako páteční díl televizního seriálu. Dá vám iluzi, že všechno spěje ke konci, a potom v pondělí začnou stejné sračky.
Stephen King

Někdy je boj nevyhnutelný. Jsou okamžiky, kdy vznešenější ideály prostě musíme odhodit a místo toho si jít ušpinit ruce.
Darren O'Shaughnessy

Skutečný život je zlý. Je krutý. Kašle na hrdiny a na šťastné konce a na to, jak by věci měly být. Ve skutečném životě se dějí nehezké věci. Lidé umírají. Prohrávají. A často vítězí zlo.
Darren O'Shaughnessy

Nemusíš být sám. Svět nás nikdy nepostihuje samotou. Samota je čímsi, co si sami volíme, nebo co odmítáme.
Darren O'Shaughnessy