Tina 243 Tina 243 oblíbené citáty

☰ menu

Žasnu, jak se lidi pořád bojí, co se jim může ve tmě stát, ale za bílého dne nebezpečí nikdo nevidí. Jako by slunce poskytovalo nějakou dokonalou ochranu před vším zlem. Neposkytuje. Jen vám našeptává, omámí vás teplem a pak vámi mrští ksichtem o zem. Denní světlo vás před ničím neochrání. Špatné věci se dějí neustále, nečekají, až budete po večeři.
Katja Millay

Umírání není tak hrozné, když už ho máte jednou za sebou. A já mám. Smrti už se nebojím. Bojím se všeho ostatního.
Katja Millay

Stěžovat si na rodiče někomu, kdo je nemá, je jako stěžovat si, že vás tlačí boty, někomu, kdo chodí bosý po střepech. - Moře klidu
Katja Millay

Neříkej nic, co nemyslíš vážně. Nejsem na tom tak špatně, abych potřebovala prázdné lichotky.
Katja Millay

Nenávidím svoji levou ruku. Nesnáším už jenom to, že se na ni musím dívat. Ale i tak se na ni dívám, protože mi připomíná, že toho kluka, co mi všechno vzal, jednou najdu. Zabiju ho za to, že zabil mě, a zabiju ho schválně levou rukou.
Katja Millay

Lidé věří v Boha, protože nevěří sami v sebe. Potřebují něco jiného, na čem mohou být závislí nebo čemu mohou klást za vinu, že jsou v prdeli. - Moře klidu
Katja Millay

Lidé rádi tvrdí, že láska si neklade podmínky, ale není to tak, a i kdyby, nebyla by svobodná. Vždycky je s ní spojeno očekávání. Lidi vždycky chtějí něco výměnou. Třeba chtějí, abys byla šťastná, což tě automaticky dělá odpovědnou za jejich štěstí, protože nebudou šťastní, dokud ty nejsi. Musíš být taková, jakou tě vidí, cítit se, jak si oni myslí, že se cítíš, protože tě přece milují. A když jim nemůžeš dát, co chtějí, cítí se mizerně, takže ty se taky cítíš mizerně a všichni se cítí mizerně.
Katja Millay

Kážeš vodu, a sama hulíš trávu? (Moře klidu)
Katja Millay

Podle mě, když se zamiluješ, doopravdy hluboce zamiluješ, je to na celej život. Ty ostatní vztahy jsou jen pokusy a omyly. (Andrew Parish)
Jessica Ann Redmerski

Kéž by ten příběh o Orfeovi a Eurydice byl pravdivý. Vím, že bys za mnou dokázala přijít do Posvětí a zpívat mi a přivést mě zpátky k životu. A já bych se neohlídnul. Nepokazil bych to, jako ten ubožák Orfeus. (Andrew Parish)
Jessica Ann Redmerski

"Jen pořád něco rozebírat a plánovat je k ničemu. Když pořád rozebíráš minulost, nepohneš se z místa. Stejně tak tě drží zpátky, když pořád jen plánuješ budoucnost. To pak trčíš pořád na místě. Žij touhle chvílí, kdy je všechno, jak má bejt. Přestaň zbytečně vzpomínat na minulost a dostaneš se, kam se chceš dostat, mnohem rychlejc. A bez boulí na silnici." - Andrew Parrish, Na hraně zapomnění
Jessica Ann Redmerski

,,Nic netrvá věčně. Je lepší potlačovat city než jim propadnout, protože pak se člověk chová jako jejich otrok - a protože nic netrvá věčně, nakonec všechno, co bylo dobrý, bolí jako čert."
Jessica Ann Redmerski

Když si vezmeš na cestu knížku, stane se něco podivuhodného: začne shromažďovat tvé vzpomínky. Později ji stačí jen otevřít a ty budeš zase tam, kde sis z ní poprvé četla. Všechno se vrátí už s prvními slovy: obrazy, vůně, zmrzlina, kterou jsi při čtení jedla... Věř mi, knihy jsou jako mucholapka. Na ničem neulpívají vzpomínky tak dobře jako na potištěných stránkách.
Cornelia Funke

Kniha je film, který se odehrává v mysli čtenáře. Proto chodíme do kina a říkáme: "Hm, kniha je lepší".
Paulo Coelho

Není to zvláštní, o kolik knížky ztloustnou, když je člověk čte víckrát? Jako by pokaždé zůstalo něco přilepené mezi stránkami. Pocity, myšlenky, zvuky, vůně... A když pak po mnoha letech v té knize zas listuješ, objevíš v ni sebe samu, o něco mladší, tak nějak jinou, jako by tě ta kniha zachovala jako vylisovaný květ, cizí a důvěrně známou zároveň. (Inkoustová krev)
Cornelia Funke

Každý den znamená nových čtyřiadvacet hodin. Každý den znamená, že je zas všechno možné. - Šampion
Marie Lu

Když jsem byla mladší, pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli je láska skvělé a nádherné tajemství, nebo jenom blbost, kterou si za krize vymyslela parta hollywoodských filmových producentů, aby prodali víc lupenů, když už dárečky pro diváky přestaly táhnout. Teď si myslím, že se všichni rodíme s dírou v srdci a že pak hledáme osobu, která ji dokáže zaplnit.
Stephen King

...čas se nezpomalí, když před vámi stojí něco nepříjemného...
Joanne Rowling

Rána bičem působí modřinu, ale rána jazykem drtí kosti.
Edgar Allan Poe

„Tak na co čekáš?“ Až to bude jednodušší. Až život nebude tak těžký. Jenže to se nikdy nestane. (Drakie - Jacinda)
Sophie Jordan

Láska není, když se na sebe dva lidi vrhnou na večírku. Je to něco, pro co žijete a umíráte. (Rose)
Richelle Mead