Sorrow Sorrow oblíbené citáty

☰ menu

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné.
Antoine de Saint-Exupéry

Román je pouze skladovací prostor - všech smysluplných věcí, které romanopisec není s to použít ve svém životě. (Svět podle Garpa)
John Irving

Epilog je víc, než sčítání padlých. Epilog maskovaný za účtování s minulostí je ve skutečnosti způsob, jakým varujeme sami sebe před budoucností.
John Irving

V každé situaci můžeš udělat tři věci. Můžeš se rozhodnout, že něco uděláš, můžeš se rozhodnout, že něco neuděláš - nebo se můžeš rozhodnout, že se nerozhodneš.
Stephen King

Krásná literatura se obvykle zabývá neobyčejnými lidmi v obyčejných situacích. Mě ale, jako čtenáře a spisovatele mnohem víc zajímají obyčejní lidé v neobyčejných situacích.
Stephen King

I zastavené hodiny mají dvakrát denně pravdu. (Zelená míle)
Stephen King

Dobré knihy neprozradí všechna svá tajemství najednou.
Stephen King

Dej mi dva a oni se do sebe zamilují.Dej mi tri a oni vynaleznou tu úžasnou vec, které říkame "společnost".Dej mi čtyri a oni postaví pyramidu.Dej mi pet a oni z jedného udelají vyvržence.Dej mi jich šest a oni vynaleznou předsudky.A když jich bude sedm, vynaleznou válku.
Stephen King

...život je jako páteční díl televizního seriálu. Dá vám iluzi, že všechno spěje ke konci, a potom v pondělí začnou stejné sračky.
Stephen King

Život je vlastně kolo... dřív nebo později se znovu objeví to, co sis myslel, že jsi opustil. V dobrém či zlém, ale objeví se to znovu. /Nespavost/
Stephen King