Selfinka Selfinka oblíbené citáty

☰ menu

Tak například – podívali jste se někdy na žirafu pořádně zblízka? Žirafa je něco neskutečného. Jestli existuje nějaké nebe a já se tam dostanu, tak se tam zeptám na žirafy.
Robert Fulghum

„Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.“
Robert Fulghum

Já vím, zavzlykala opět. Já vím, že bych ti měla být vděčná, že... že toho, co se stalo nezneužíváš. Jenže já ti vděčná nejsem. A za to se stydím taky. Protože já to tvoje mlčení nenávidím, nenávidím ty tvoje užaslé oči. Nenávidím tě. Za to, že mlčíš. Za to, že nelžeš, že ne... A ji nenávidím taky, tu tvoji čarodějnici, nejradši bych ji bodla nožem za to, že... Nenávidím ji. Vyžeň mě, Geralte. Přikaž mi, abych odtud odešla pryč. Protože sama, z vlastní vůle, nemohu a nechci odejít. Nechci jít do města, do hospody... Chci se ti pomstít za svůj stud, za ponížení, chci si najít prvního lepšího...
Andrzej Sapkowski

Jednoho dne potkáš chlapce, který se naučí znát, jakou květinu máš nejraději, jakou písničku máš nejraději, která sladkost je tvá nejoblíbenější. A pak nebude záležet na tom, jestli bude třeba chudý a nebude ti to všechno moct dát, protože si dal práci poznat tě lépe než kdokoliv jiný. Jenom takový chlapec si získá tvé srdce.
Leigh Bardugo

Jak pusto. Jaká prázdnota... ... ve mně. [Zaklínač I., Zrno pravdy]
Andrzej Sapkowski

"Mnoho dětí, které učím na Anderburské akademii, patří k těm, jimž říkáme „náročné“. Za mých mladých let se jim říkalo „malí smradi“. Jsou dny, kdy se musím duševně připravit, abych si s nimi poradil. Jsou taky dny, kdy pomůže jedině příprava v podobě panáku vodky do ranního kafe."
C. J. Tudor

Zrcadla mají tu nemilou vlastnost, že říkají pravdu. - Cinder
Marissa Meyer

,,Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet.´´
Eric Arthur Blair