ppetaa27 ppetaa27 oblíbené citáty

☰ menu

Pro dva lidi je jen určitá míra lásky- ohraničená a nezměnitelná. Nemiluj přespříliš, chceš-li býti milován,vyčerpáš sám všechnu lásku, určenou pro dva - Krysař
Viktor Dyk

...život je jako páteční díl televizního seriálu. Dá vám iluzi, že všechno spěje ke konci, a potom v pondělí začnou stejné sračky.
Stephen King

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Člověk je sám i mezi lidmi.
Antoine de Saint-Exupéry

Je přece možné projevit zájem – přirozeně že dáváme některým lidem přednost před jinými – ale málokdo má odvahu se doopravdy zamilovat, když mu to druhá strana neusnadní. V devíti případech z deseti by žena udělala lépe, kdyby dala najevo víc lásky, než skutečně cítí. (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Žárlivost, to je umění působit sobě více zla než druhým.
Alexandre Dumas, ml.

Ženy se nikdy nedají přesvědčit uvahou ani důkazem. Jen citem a silou.
Alexandre Dumas, ml.

Není zajímavé, co vám ženy říkají, ale to, co zamlčují.
Alexandre Dumas, ml.

Z knihovničky vytáhla Tolstého tlustou knihu, z níž se lidstvo stejně nepoučilo, protože ti lidé, kteří čtou klasiky, jsou dost chytří, aby chápali nesmyslnost války i bez líčení její krutosti, a ti, kdo by se poučit potřebovali, po žádné z moudrých knih nikdy nesáhnou. (Hana)
Alena Mornštajnová

Neměla jsem proč žít, ale neuměla jsem umřít. (Hana)
Alena Mornštajnová

"A tajemství, které skrývají mezi nohama, je květina, jež se musí otrhávat pozorně a vášnivě, něžně a zapáleně." Chlapec, který rozdával sny
Luca Di Fulvio

Život nemůže člověku připravit setkání, která se pak nedají uskutečnit.
Luca Di Fulvio

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen