PinkAlicorn PinkAlicorn oblíbené citáty

☰ menu

Každý obyčejný člověk má svůj neobyčejný příběh. Můžeme si myslet, že nejsme ničím zajímaví, že naše životy jsou nudné, protože neobjevujeme nepoznané, nepíše se o nás v novinách a nezískáváme ocenění. Všichni ale děláme něco fascinujícího, co od nás vyžaduje velkou odvahu a na co bychom měli být pyšní. (Sto jmen)
Cecelia Ahern

Když jsem však položila hlavu na zkrvavenou zem, věděla jsem, že na tom nezáleží. Živí nebo mrtví, byli jsme na tom líp, protože jsme byli svobodní. - Univerzita výjimečných: Zrada
Joelle Charbonneau

I malé kapičky vody jsou schopny svou vytrvalostí změnit kámen navždy. A s tím už nikdo nic a nikdy neudělá. -Zoe (Alience)
Veronica Roth

Nic není zadarmo, Mělo nám to dojít dřív...
Joelle Charbonneau

Život občas stojí za houby. Ale víš, co mě drží nad vodou? Chvíle kdy zrovna za houby nestojí. -Christina (Aliance)
Veronica Roth

Je mnohem snažší odpustit tomu, kdo se mýlil, než tomu, kdo měl pravdu.
Joanne Rowling

Radujme se, veselme se, Potřík jim dal nářez! Starouš Voldy už má utrum, tuhej jako pařez.
Joanne Rowling

"Možná v sobě všichni máme zvrácenou touhu přibližovat se k věcem,které nás mohou zničit." (Kathleen-Stříbrná zátoka)
Jojo Moyes

Existence brokolice rozhodně nijak neovlivňuje chuť čokolády.
John Green

... lidi nás opouštějí, nebo nás nemilují, nebo nás nechápou, nebo my nechápeme je, a ztrácíme a zklamáváme a zraňujeme jeden druhého. (Papírová města)
John Green

"...pokud bohové existují, byli dobrými strážci Alagaësie? Smrt, nemoc, chudoba, krutovláda a mnohá další neštěstí zamořují zemi. Pokud je tohle dílo božských bytostí, pak bychom se proti nim měli vzbouřit a svrhnout je, a ne jim vzdávat úctu, poslušnost a vážnost.“ (Eldest)
Christopher Paolini

Tvoji předkové jsou král Adam a královna Eva.A to je taková čest,že i ten nejubožejší žebrák může pozvednout hlavu, a zároveň taková hanba, že ji musí sklonit i ten nejmocnější vládce na světě.
Clive Staples Lewis

Budoucnost je něco, kam se každý z nás dostane rychlostí 60 minut za hodinu, a to bez rozdílu, kdo to je a co udělá.
Clive Staples Lewis

Elektřina, čas, zemská přitažlivost, láska. Všechny síly, který uměj člověku skutečně nakopat zadek, jsou neviditelný.
David Mitchell

"Máme tendenci považovat lidi za veselejší či vážnější, chytřejší nebo hloupější než ve skutečnosti jsou, aniž bychom sami opravdu věděli, jak jsme k tomuto mnohdy mylnému závěru došli. Někdy se prostě člověk spokojí s tím, co o sobě ostatní sami tvrdí, anebo ještě častěji, co o nich tvrdí druzí, aniž bychom se vůbec namáhali přemýšlet a vytvořit si na ně vlastní názor." (Rozum a cit)
Jane Austen

„Čím to bylo, že po lásce lidí jsem toužila mnohem víc než po lásce svého vlastního druhu? Snad tím, že byla vrtošivá a vzácná? Duše nabízely lásku a pochopení všem. Netoužila jsem po něčem víc? Láska byla složitá, měla záhadná pravidla; někdo ji dostal zadarmo, jako Jamie, někdo si ji musel vysloužit trpělivostí a dřinou, jako Ian, nebo byla k uzoufání nedosažitelná, jako v Jaredově případě. Nebo je to všechno ještě jednodušší? Co když jde jen o to, že jako lidé umí vášnivě nenávidět, umějí stejně i bezvýhradně a ohnivě a z celého srdce milovat? Sama jsem nevěděla, proč tolik prahnu po lásce, zato teď, když jsem ji měla, mi bylo jasné, že stojí za všechnu tu dřinu a nebezpečí a utrpení, které jsem musela podstoupit. Láska byla všechno.“ (Hostitel - Poutnice)
Stephenie Meyer

Eleanor měla pravdu. Nikdy nevypadala hezky. Vypadala jako umělecké dílo, a umění nemá být hezké, má v člověku vyvolat nějakou emoci.
Rainbow Rowell

Ale co vůbec sejde na tom, že nikdy nemám dobré úmysly? Moje cesta do pekla není dlážděná dobrými úmysly - ani špatnými -, je to zkrátka moje cesta. (Nedej se)
Rainbow Rowell

Slyšels někdy, jak sochaři říkají, že ve skutečnosti nevysekávají z kamene objekt, jen odsekávájí všechno, co není objekt?
Rainbow Rowell