NerZhul NerZhul oblíbené citáty

☰ menu

Ne každé zlato třpytívá se, ne každý kdo bloudí je ztracený. Stáří, když silné je, neohýbá se. Mráz nespálí hluboké kořeny. Z popela oheň znovu vzplane, ze stínů světlo vzejde náhle, až zkují ostří polámané, nekorunovaný zase bude králem.
J. R. R. Tolkien

Můj pancíř je jako deset štítů na sobě, moje zuby jsou meče, moje drápy oštěpy, úder mého ocasu hrom, moje křídla uragány a můj dech smrt! (Šmak, Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky)
J. R. R. Tolkien

" Smrt je jen další cesta, kterou musíme jít."(Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Lidé by se neměli bát své vlády. Vláda by se měla bát svého lidu. (V jako Vendeta)
Alan Moore

Pod touhle maskou, je toho víc, než jen maso. Pod touhle maskou, se skrývá myšlenka... a myšlenky jsou neprůstřelné. (V jako Vendeta)
Alan Moore

To hlavné, čo som sa o konšpiračných teóriách naučil je, že konšpirační teoretici veria v konšpiráciu, pretože je to pohodlnejšie. Pravdou však je, že svet je chaos. Pravda je, že tu nie sú žiadni Ilumináti, alebo spiknutie židovských bankárov, alebo konšpirácia s mimozemšťanmi. Pravda je omnoho strašidelnejšia - nikto nič neriadi. Svet je bez kormidla.
Alan Moore

Temnota stále existuje. Navzdory šíření pokroku, který nám káže věřit, že rozhání stíny, eliminuje ohrožení a zahání strach. Přesto až doposud pokrok v tomto směru mnoho úspěchů nedosáhl. Doposud se nám pokrok spíše snaží namluvit, že temnota je pouze pověra, jež zastiňuje světlo a že se vlastně není čeho bát. Jenže to není pravda… Protože vždycky bude existovat temnota. A vždycky se bude v temnotě skrývat Zlo, vždycky v ní buou tesáky a drápy, vražda a krev. A vždycky budou zapotřebí zaklínači. Aby se objevovali všude tam, kde budou užiteční. Tam, odkud se nese volání o pomoc. (Bouřková sezóna)
Andrzej Sapkowski

S láskou je to jako s ledvinovou kolikou. Dokud tě nepostihne záchvat, nedokážeš si něco takového ani představit. A když ti někdo vypráví, nevěříš.
Andrzej Sapkowski

Pokrok,” prohlásil, “je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané.
Andrzej Sapkowski

Lidé si s oblibou vymýšlejí nestvůry a hrůzy. Sami si připadají pak méně odporní. Když se zpíjejí do němoty, podvádějí, kradou, bijí ženy nebo prostřílí šípy posledního jednorožce na světě. Rádi si namlouvají, že horší než oni je přece jen mora, kradoucí se za rozbřesku do chalupy. Pak jim je nějak lehčeji u srdce. A lépe se jim žije. (Poslední přání)
Andrzej Sapkowski

"Pokrok," pronesl důrazně, "bude zaháňat tmu, poněváč k temu pokrok slúží, tak jako prdel k sraní. Bude furt víc a víc světla a nikdo sa už nebude bát tmy ani Zla, co se v něj skrývá. Přijde taký den, že už na Zlo nikdo nebude věřit. Ale vždycky někde ostane tma a v něj Zlo. Vždycky budu kdesi číhat tesáky a drápy. A vždycky budu potřební zaklínači." - Zaklínač VII.
Andrzej Sapkowski

"A já si zase myslím, ... že všechno zlo tohoto světa pochází z myšlení. Zvláště, když se myslet pokoušejí lidé, kteří k tomu nemají žádné předpoklady." (Narrenturm)
Andrzej Sapkowski

... když člověk usne, bohové mu otevírají uši a promlouvají k němu. ... ve snu vidíš buď velkou moudrost, anebo neméně velkou hloupost. Nejtěžší bývá rozlišit jedno od druhého. - Zaklínač VI.
Andrzej Sapkowski

Legendy nás učí, že krást příšeře poklad se mnohdy nevyplácí.
Kore Yamazaki

Dneska jsou přeměněné kusy těla a jizvy a chybějící končetiny prestižní záležitostí. Dokazují, že se člověk nebál nebezpečných pokusů.
Kore Yamazaki

Život se nedělí na žánry. Je děsivý, romantický, tragický, komický, science-fiction, kovbojkou, detektivním románem. A s kouskem pornografie, když máte štěstí.
Alan Moore