Miss Utahraptor Miss Utahraptor oblíbené citáty

☰ menu

Každá revoluce končí tím, když se nová prasata dostanou ke korytům.
Eric Arthur Blair

Peklo je prázdné, ďáblové jsou mezi námi.
William Shakespeare

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.
Albert Einstein

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Časem zjistíš, že celý svět je jen otázkou víry. Buď na tvý otázky neexistují žádné odpovědi, nebo je jich tolik, že stejně nemáš šanci zjistit, která je ta správná. Tak že je nejlepší na to kašlat a vybrat si tu verzi, která se ti líbí. (Město mrtvých)
Jiří Pavlovský

Když jsem neměla žádné kamarády, otevřela jsem své milované knihy a poskládala si přátele z písma times new roman velikosti 12. - a skoro to stačilo.
Amanda Lovelace

Holka, co je blázen do knížek, nikdy neumírá.
Amanda Lovelace

Pohádky jsou více než pravdivé – ne proto, že nám říkají, že existují draci, ale protože nám říkají, že je můžeme porazit.
Neil Gaiman

Kočky nemají jména... To jen vy lidé máte jména. Protože nevíte, kdo jste. My víme, kdo jsme, tak nepotřebujeme jména.
Neil Gaiman

Byl by ji šel opravdu hledat až na konec světa, jak řekl. Ale svět má mnoho konců, už proto, že je kulatý. (Tři mušketýři)
Alexandre Dumas, st.

Proč je havran jako psací stůl?
Charles Lutwidge Dodgson

"Řekla bys mi, prosím, kudy se dostanu odtud?" -- "Záleží na tom, kam se chceš dostat." -- "To je mi jedno kam." -- "Pak je jedno, kudy půjdeš."
Charles Lutwidge Dodgson

Noční poutníci vytáhli ze studny kožený pytel, do kterého nacpali spoutaného Šarlata. Byl ušitý ze silné kůže a opatřený úchyty, takže ho snadno mohli nést čtyři lidi, a také železnými uchy, za která se dal snadno přivázat a znehybnit. „Myslel jsem, že ho budeme vláčet ulicí,“ prohlásil Warfnir rozmarným tónem. „Rozbil by se nám a nic by neřekl,“ odpověděl Grunaldi. „Je to kus cesty, a ty schody k tomu...“ […] „Škoda, že neuvidíme přehlídku,“ zalitoval Spalle. „Musíme odvézt tu svini. Zavřeme ho do nejshnilejší cely, jakou najdu, a pak se posadíme k pečeni a pivu. To je lepší než přehlídka, hlavně s ohledem na ty trubky,“ odpověděl mu Ulf. (Pán ledové zahrady 4)
Jarosław Grzędowicz

SNAFU… Tak se to už dvě století říkalo v armádě. Situation Normal – All Fucked Up. Tradice. Stará a pevná. SNAFU. Setkání teorie a praxe. Moje operace měla mít tenhle kryptonym. (Pán ledové zahrady 4)
Jarosław Grzędowicz

… Moc tomu nerozumím, ale vím, že je neuvěřitelně obtížné vytvořit věrohodné iluze. Každý schopný kouzelník umí způsobit, aby ses cítila, jako když pluješ po nebi nebo že je ti zima či teplo nebo že před tebou roste květina. Malé složité věci nebo velké jednoduché věci jsou maximum toho, co může kdo stvořit, a udržet takovou iluzi vyžaduje obrovské soustředění. Jakmile kouzelníkova pozornost poleví, zničehonic bude mít ta květina třeba čtyři korunní plátky místo deseti. Nebo může úplně zmizet. Detaily se napodobují nejobtížněji. Příroda je plná nekonečných detailů, ale naše mysl jich dokáže udržet jen pár. Když budeš někdy pochybovat, jestli to, nač se díváš, je skutečné, zkoumej podrobnosti. Hledej v tom světě různé spoje, kde se nejsnáze projeví, že kouzelník buď nevěděl, nebo zapomněl, co by tam mělo být, nebo použil nějakou zkratku, aby šetřil energii. (Murtagh; Inheritance)
Christopher Paolini

Viděli jste lampy, a tak jste si představili větší a jasnější lampu a začali jí říkat slunce. Viděli jste kočky, a teď chcete větší a lepší kočku a má se jmenovat lev. Je to hezká hra, i když, upřímně řečeno, všem by vám lépe slušela, kdybyste byli mladší. Všimněte si, jak do toho svého vymyšleného světa nedostanete nic, co byste neokoukali v mém skutečném světě, v jediném světě, který existuje. … Není žádná Narnie, žádné nadzemí, žádná obloha, žádné slunce, žádný Aslan.
Clive Staples Lewis

Stále více lidí se přiklánělo k názoru, že udělali nenapravitelnou chybu, už tehdy, když slezli ze stromů. Někteří dokonce tvrdili, že chybou bylo vůbec na ty stromy lézt, že měli všichni pěkně zůstat v oceánech.
Douglas Adams

Je pravda, že géniové nejsou zcela normální - nesmíme ovšem zapomínat, že zcela normální jsou jenom idioti.
Oscar Wilde

A sračky se daly do pohybu.
C. D. Payne

Moudřejší prý vždy ustoupí. Možná proto hlupáci tak rychle postupují
Johann Wolfgang Goethe

Slova, slova, slova. (Hamlet)
William Shakespeare

Proč lhát, když stačí mluvit pravdu, aby ti stejně nikdo neuvěřil?
Guy de Maupassant

Smrtelníci umějí být někdy horší než nestvůry.
Rick Riordan

Knihy jsou lidem tím, čím jsou perutě ptákům.
John Ruskin

Bylo zbytečné pustit se do boje mozků s někým, kdo nebyl ozbrojen.
Laurell K. Hamilton

Když si vezmeš na cestu knížku, stane se něco podivuhodného: začne shromažďovat tvé vzpomínky. Později ji stačí jen otevřít a ty budeš zase tam, kde sis z ní poprvé četla. Všechno se vrátí už s prvními slovy: obrazy, vůně, zmrzlina, kterou jsi při čtení jedla... Věř mi, knihy jsou jako mucholapka. Na ničem neulpívají vzpomínky tak dobře jako na potištěných stránkách.
Cornelia Funke

Ženy a kočky dělají, co chtějí, a muži a psi by se měli uklidnit a zvyknout si na to.
Robert A. Heinlein

Sebeobětavá a nezištná láska zvířete proniká do srdce toho,kdo zakusil vratké přátelství a iluzorní věrnost člověka.
Jack London

Spatřil jsem v psích očích prchavý výraz pobaveného pohrdání a jsem přesvědčen, že psi si v podstatě myslí, že lidé jsou blázni.
John Steinbeck

Zima se blíží...
George R. R. Martin

Humor je boj s lidskou hloupostí. V tomto boji nemůžeme nikdy vyhrát, ale nikdy v něm nesmíme ustat. Ovšem pozor na zmýlenou - ten, koho považujeme za blbce, považuje za blbce nás. Jde o to nevyvraždit se
Jan Werich

Všichni jednou zemřeme. Některým to jen trvá déle.
Patricia Briggs

Mám velkou důvěru v blázny; moji přátelé tomu říkají sebevědomí.
Edgar Allan Poe

Lidé s fantazií nejsou nebezpeční. Nebezpeční jsou jenom ti, kterým fantazie chybí, takoví, co jdou jako kůň s klapkami na očích, kteří si neumějí představit, že může být ještě něco jiného, než oni myslí, že by mělo být.
Jan Werich

Copak nemáme sklon, navzdory zdravému rozumu, porušovat zákon pouze z důvodu, že ho jako zákon vnímáme?
Edgar Allan Poe

Má-li problém řešení, nemá smysl dělat si starosti. Když řešení nemá, starosti nepomohou.
Tändzin Gjamccho

DON'T PANIC --- NEPROPADEJTE PANICE
Douglas Adams

Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.
Julian Tuwim

Zrcadlo nemůže odráže bohy, když se do něj koukají opice.
Ernest Hemingway