Malanika Malanika oblíbené citáty

☰ menu

Smutné je, že hlupáci jsou tak sebejistí a lidé moudří tak plni pochybností.
Bertrand Russell

„Společnost potřebuje otroky, nepotřebuje vzbouřence.“
Osho

"Člověk je divné zvíře. Klaní se mrtvému. Postrádá to, co minulo. Cítí nepřítomnost, necítí přítomnost, protože nežije v přítomnosti. "Nyní" je pro člověka jen slovo, není pro něj prožitkem. Minulost má zážitky, budoucnost existuje - ale člověk stále prochází přítomností a téměř při tom spí."
Osho

" Láska není vášeň, není to jen vzrušení. Láska je hluboké porozumění někomu, kdo vás doplňuje. Někdo, kdo z vás udělá "celý kruh". Přítomnost toho druhého pozvedá vaši přítomnost. Láska vám dává svobodu být sebou samým, není to vlastnictví."
Osho

Taková je skutečná zkušenost se svobodou: mít to nejdůležitější na světě, aniž by mi to patřilo.
Paulo Coelho

Nejničivější zbraní není kopí ani dělo, jež mohou zranit tělo nebo rozbořit hradby. Nejstrašlivější ze všech zbraní je slovo - to člověku zničí život, aniž zanechá stopy krve, a jím způsobené rány se nikdy nezahojí. (Rukopis nalezený v Akkonu)
Paulo Coelho

Láska se ztrácí, když začneme přesně určovat pravidla, jak se má projevovat. (Záhir)
Paulo Coelho

Jestli to, co jsi nalezl, je z čisté látky, nikdy to nepodlehne hnití. A ty se jednou budeš moci vrátit. Jestli to byl jen okamžik světl jako výbuch hvězdy, pak po návratu nenajdeš nic. Viděl jsi však výbuch světlal. A už to stojí za to. (Alchymista)
Paulo Coelho

Teorie plnícího pera: Ať s ním píšeš nebo ne, inkoust stejně vyschne...
Arnošt Lustig

Největší kvalitou člověka je slušnost.
Arnošt Lustig

Veškeré vědění má každý člověk v sobě. Nikdo tě nemůže nic naučit, je to omyl. Do půlky života se učíme nesmysly a pak se je druhou půlku života odnaučujeme a zjišťujeme, že jsme se naučili úplné hovadiny, které nám vlastně překážejí v normálním životě, v radosti. Každý duchovní mistr ti řekne – Nemohu tě nic naučit, mohu tě jenom odnaučit… Nic ti nemohu dát, vše už máš v sobě.
Jaroslav Dušek

Přinuť je, aby společně budovali věž, a uděláš z nich bratry. Chceš-li však, aby se nenáviděli, předhoď jim zrno.
Antoine de Saint-Exupéry

Pokora srdce nežádá, aby ses pokořoval, ale aby ses otevřel. Právě ona je klíčem ke změně. Teprve potom můžeš dávat a přijímat.
Antoine de Saint-Exupéry

- Co to znamená ochočit? - Je to něco, na co se nezapomíná. Znamená to vyvořit pouta.
Antoine de Saint-Exupéry

Nepleť si lásku s vlastnickým poblouzněním; z něho pochází to nejhorší trápení. Neboť v tom se lidé mýlí: z lásky trápení nepochází. Trápení plyne z touhy vlastnit, a ta je opakem lásky.
Antoine de Saint-Exupéry

Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Jan Werich

Lidé s fantazií nejsou nebezpeční. Nebezpeční jsou jenom ti, kterým fantazie chybí, takoví, co jdou jako kůň s klapkami na očích, kteří si neumějí představit, že může být ještě něco jiného, než oni myslí, že by mělo být.
Jan Werich