kyky0 kyky0 oblíbené citáty

☰ menu

S bohy je ten problém, že je člověk nemůže praštit, když se chovají jako idioti. - M. Ch. Thorovo kladivo
Rick Riordan

Mám podivínství rád. Normalita je nudná.
Kasie West

Kdyby Kitty neposlala moje dopisy, dali bychom se s Peterem vůbec někdy dohromady? Můj první impulz je odpovědět, že ne, ale možná by se naše cesty přece jen někdy v budoucnosti setkaly. Nebo možná ne, ale teď jsme každopádně tam kde jsme. Spolu. (PS: Stále Tě miluju)
Jenny Han

Zdrhat jako o život je chvályhodný postup, ale mělo by se to dělat správným směrem.
Jonathan Stroud

Až vyrostu, bude ze mě Percy Jackson. -Julia (Neptunův syn)
Rick Riordan

„Vsadil bych se, že jsme se právě ocitli v pekle. U tebe jsem si vždycky myslel, že tam skončíš, Minho, ale u sebe jsem to nečekal. - Newt, Spáleniště“
James Dashner

Představ si například, že hodíš mincí - může padnout hlava, anebo orel, a dokud neleží na zemi, nevíme, která strana bude nahoře. Když padne hlavou dospod, znamená to, že ztrácíme možnost, že by byl dole orel. Až do toho okamžiku byly obě možnosti rovnocenné. - Zlatý kompas
Philip Pullman

„Jasně že se hodně hádáme. Ale proč se hádáme? To by ses měla ptát.“ „Já vím, proč se hádáme,“ odpověděla Lou. „Protože jsi pitomec.“ (Slepá vášeň)
Meg Cabot

Podle mě, když se zamiluješ, doopravdy hluboce zamiluješ, je to na celej život. Ty ostatní vztahy jsou jen pokusy a omyly. (Andrew Parish)
Jessica Ann Redmerski

"A seš dobrej?" "V tahání pitomců ze sněhu? Patřím k světové špičce."
Cynthia Hand

Poslouchej, abych se s tebou mohla rozejít, museli bychom mít nějaký vztah. Což nemáme. - Ještě jsme se nedohodli, kdo dostane Dakotu. A uvědomuješ si, jaký to bude mít dopad na její křehkou dušičku? Z tohohle se bude vzpamatovávat několik let.. (Slepá vášeň)
Meg Cabot

Ježiši, vážíš nejmíň tunu. Slez ze mě! (Slepá vášeň)
Meg Cabot

A co je jinak nového na planetě Splněných přání? - To je dobrá hláška. Fakt, líbí se mi to. Možná to sem tam použiju. (Suze a Paul – Čtvrtý rozměr lásky)
Meg Cabot

Existuje místo, který je pro tebe jako stvořený, Paule. – Pasťák? – Peklo. (Čtvrtý rozměr lásky)
Meg Cabot

„Crissi!" zavolala jsem. Nedovedla jsem z úst vypustit „Archere." Připadala bych si jako ve staré divadelní hře: „Jářku, Archere! Což si dopřát doušek čaje, starý brachu?"- Čarodějnice z Hex Hall
Rachel Hawkins

Myslela si, že jseš šlapka. – To snad ne! – Určitě. A nevztekej se. – Vždyť vůbec nejsem oblečená jako prostitutka. Mám kalhoty. – Právě v tom je ten problém. Žádná slušná ženská v tomhle století nenosila kalhoty. Ještě že tě Jesse neviděl. Nejspíš by s tebou vůbec nepromluvil. (Čtvrtý rozměr lásky)
Meg Cabot

Ale proč jste mi o tom nic neřekl? – Neptala jste se. (Čtvrtý rozměr lásky)
Meg Cabot

I sám ďábel ví, kdo je Bůh.
Katie McGarry

,,Opravdoví blázni se většinou neptají, jestli jsou blázni." -Adrian, Stínem políbená
Richelle Mead

Je vám jasné, že jednou nastane chvíle, kdy si budete muset koupit jiný mobil?“ povytáhne Sam obočí. „Nebo se hodláte od této chvíle zásobovat mobily pouze z odpadkových košů?“ „Přesně tak,“ pokrčím rameny. „Z košů a kontejnerů.“ ( Láska na zavolanou )
Madeleine Wickham

Na počátku jest nepřítomnost a touha. Na počátku jest krev a strach. Na počátku jest objevení čarodějnic.
Deborah Harkness

To je tvůj táta? Aspoň máma to tvrdí. - (Rose, Adrian - Mrazivý polibek)
Richelle Mead

"Jak můžete tak jistě vědět, co jsem si myslela Sama to v polovině případů ani nevím." -Rose, Stínem políbená
Richelle Mead

Byla jsem udělaná do svého instruktora. Udělaná do mého staršího instruktora. Musela jsem být mimo. Je o sedm let starší než já.
Richelle Mead

„Pořád o tom mluvíš. Zaprvé jsem nevytáhl nůž na tebe, ale vyndal jsem ho, abych mohl otevřít zámek na okně. Zadruhé jsem byl zavřený ve sklepě s naštvaným démonem. Kdo z nás dvou byl vyděšenější, co myslíš?“
Rachel Hawkins

"Dostal jsem se do týmu?" zašeptal. "Chceš uplatnit nárok na přijetí do týmu kvůli bolesti, kterou jsi vytrpěl?" "Zatraceně že jo." řekl zadýchaně. "V tom případě gratuluju." -Tate na Cat, Na půl cesty do hrobu
Jeaniene Frost

"Vy jste magor." "Pavel," mrkl na mě. "To se nevylučuje," ucedila jsem. (S hlavou v pejru)
Kateřina Petrusová

Všichni se mě snaží společnými silami dát dohromady s čímkoli, co má penis a tlukoucí srdce. (S tebou už nikdy)
Alexandra Potter

Normální hlasování, vítězí většina. Ovšem je to můj dům, takže pokud by mi názor většiny nebyl po chuti, stejně rozhodnu podle svého. (Hostitel)
Stephenie Meyer

"Tak dobrá!" vyštěkl jared. "Ale jestli se v noci pokusíš se mnou muchlovat... ta je s tebou konec, frajere!" Ian se zasmál. "Nechci vypadat namyšleně, ale mám-li být k tobě upřímný, Jarede, tak pokud bych už měl takové sklony, asi bych si uměl sehnat někoho lepšího." (HOSTITEL)
Stephenie Meyer

... ale tak jako neexistuje radost bez smutku a pravda bez lží, tak neexistuje ani dokonalost bez vady. (Dcera čarodějek)
Dorota Terakowska

Jedna. Dostat se z tohohle píp centra. Dva. Dostat se do vílích říší. Tři. Zabít Temnou královnu. Čtyři. Zachránit Lease. Pět. Postarat se, aby MAZP za tohle zaplatila. Šest. Pomoci paranormálům najít jinou cestu domů. Sedm. Dokončit plány na zimní ples. Vcelku prosté. (Paranormálové 3)
Kiersten White

Zavrtěl hlavou. ,,Ty jsi divná" ,,Říká neviditelný kluk proměnlivého tvaru" (Lease, Evie- Paranormálové Zlodějka duší)
Kiersten White

"Nechoď sama." nabádal mě Lease. "Vezmu si s sebou Jacka." "Á bezva vezmi si druhého psychotika ve svém životě, abys našla toho prvního." (Paranormálové - Jednou pro vždy)
Kiersten White

Jediná věc, které se bojím, je život bez Tebe.
Jamie McGuire

"Jsme to jen ty a já proti celýmu světu, holoubku." -Travis, Krásná Katastrofa
Jamie McGuire

" S růžovým kašmírovým svetrem a perlovými náušnicemi jsem se cítila jako stará panna na nuda pláži. " Abby - Krásná Katastrofa
Jamie McGuire

Uvědomoval jsem si, jak pro každého z nás tří znamenají tyhle lesklé oči něco jiného. Pro Sama to byla minulost. Pro mě přítomnost. A pro Grace budoucnost. (Cole - Váhání)
Maggie Stiefvater

Toto je příběh chlapce, který býval vlkem, a dívky, která se stala vlčicí. - (Sam - Váhání)
Maggie Stiefvater

Tohle jsou ty okamžiky, pro které stojí za to žít. - (Sam - Mrazení)
Maggie Stiefvater