Jacinda Jacinda oblíbené citáty

☰ menu

Nikdy nenazývejte chování člověka iracionálním, dokud nevíte, o co se ve skutečnosti snaží.
Rory Sutherland

Vzdát se, je jednoduché. Mohu to udělat kdykoli. Tak proč bych se měl vzdávat právě teď?
Zuzana Strachotová

Člověk činí dobro, které promění ve zlo, a stejně tak původně špatné úmysly mohou přinést něco prospěšného. Z toho plyne, že svět kolem nás není ani dobrý ani špatný. Jen my mu přisuzujeme hodnotu.
Zuzana Strachotová

Nelitujte toho, co se stalo. Litujte toho, co se nestalo.
Zuzana Strachotová

Bylo řešením zahnat prázdnotu v srdci stvořením stejně prázdné skořápky? Nakonec bolest byla jediným důkazem, že mezi nimi kdy něco krásného bylo.
Zuzana Strachotová

Nikdo nemá žádné poslání. A je to ohromná úleva zjistit, že jsme volná, že nemáme poslání. (NLB)
Milan Kundera

Neexistuje žádná možnost ověřit, které rozhodnutí je lepší, protože neexistuje žádné srovnání. Člověk žije všechno hned napoprvé a bez přípravy. Jako kdyby herec hrál představení bez jakékoli zkoušky. Ale za co může život stát, je-li první zkouška na život už životem samým? Život se proto vždycky podobá skice. Ale ani skica není přesné slovo, protože skica je vždycky náčrtem něčeho, přípravou na obraz, kdežto skica, jíž je náš život, je skicou k ničemu, náčrtem bez obrazu.
Milan Kundera

Zapojíme se do té hry na vlastní pěst. Ovšem je to velmi nebezpečná hra. Znáš nějaké bezpečné? Jsou jenom takové, které stojí za riziko a takové co nestojí. (Zaklínač II)
Andrzej Sapkowski

I maličkost, kterou jsi svedl vymyslet sám, je důležitější, než velká věc, kterou vymyslel někdo jiný.
Haruki Murakami

Po některých věcech je lepší vůbec nepátrat. Jestli se dozvíte pravdu, velice vás to raní. Nehledě na to, že jakmile se ji jednou dozvíte, budete za ni muset převzít zodpovědnost.
Haruki Murakami

Lze vzplanout láskou k člověku, k němuž cítíme náklonnost? To je nemyslitelné. Člověk se zamiluje do někoho, koho nesnáší, kdo pro něj představuje neúnosné nebezpečí.
Amélie Nothomb