IsobelleFarbs IsobelleFarbs oblíbené citáty

☰ menu

Je rozdíl mezi trestem a pomstou. Trest je výrazem lidské spravedlnosti, někdy možná slepé, pomalé, omylné, jak chcete, ale přece jen spravedlnosti. Ale pomsta - to je něco, co v člověku ruší všechno, oč je nebo oč by měl být lepší než zvíře.
Karel May

Ať už zakrývá lampu stínidlo jakékoli barvy, tvaru a vzoru, plamen uvnitř zůstává stejný. Vy jste ten plamen. - (Mechanický anděl)
Judith Rumelt

Když mi bylo pět, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem "šťastný". Řekli mi, že nerozumím zadání. Já jim řekl, že oni nerozumí životu.
John Lennon

Vím, že nic nevím!
Sókratés

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Člověk miluje, protože miluje. Není k tomu žádný důvod.
Paulo Coelho

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich

Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.
Karel Čapek

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné.
Antoine de Saint-Exupéry

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

"Ať je noc jak chce temná, vždycky po ní vyjde slunce." ( Pompeje)
Sue Reid

Potřebujeme hodně statečnosti, abychom se postavili svým nepřátelům, stejně tolik ale i k tomu, abychom se postavili svým přátelům.
Joanne Rowling

A ty si myslíš, že mrtví, které jsme milovali, nás někdy mohou doopravdy opustit? Myslíš, že si je nepřipomínáme jasněji než kdy jindy v okamžicích, kdy se ocitneme ve velkých nesnázích?
Joanne Rowling

Když si zlámeš vaz, když nemáš co jíst, když ti hoří dům, tak to je problém. Všechno ostatní je nepohodlí. Život je nepohodlný. Život je hrbolatý. Nauč se rozlišovat mezi nepohodlím a skutečnými problémy. Dožiješ se vyššího věku. Ano, život je hrbolatý. Ale hrbolek na silnici a hrbolek v prsu, to není totéž. Člověk by se to měl naučit rozlišovat.
Robert Fulghum

Věřím, že fantazie je silnější než vědění. Že mýty mají větší moc než historie. Že sny jsou mocnější než skutečnost. Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností. Že smích je jediným lékem na zármutek. A věřím, že láska je silnější než smrt.
Robert Fulghum

Láska způsobuje bolest. Ale taky bolest léčí. Láska prostě bolest je. Láska vám může srdce naplnit, pak zlomit a to zlomené srdce zase vyléčit. Láska je slepá-a láska taky otvírá oči. Z lásky se vám může chtít umřít-ale taky můžete pro lásku chtít žít
Robert Fulghum