Gabri-88 Gabri-88 oblíbené citáty

☰ menu

Jen jsem si všimla nedostatku ega v místnosti a pomyslela si, páni, kde je Braden? (Joss, Dublin Street)
Samantha Young

"Dostala ses na druhou stranu planiny, ale naridil jsem ti postavit se prizrakum - ne si privodit magicky zachvat." Jerab (Dedicka ohne)
Sarah J. Maas

Obézní křupan, který jí koblihy s želé polevou, nosí košile s třásněmi a bez zaváhání identifikuje nepříliš známé magické stvoření. Rytíř Ochránce. Mistr kamufláže nejvyššího stupně.
Ilona Andrews

"O zadne odpusteni jsem te neprosil." "To neznamena, ze ho nepotrebujes." -Vypravecka
Jodi Picoult

V nebi i v pekle sedí lidé u stolu plných lahodných jídel, ale nikdo nedokáže ohnout ruce v lokti. Takže všichni v pekle hladoví, protože se nemohou najíst. V nebi jsou ale všichni syti, protože na to, aby se nakrmili navzájem, ruce ohýbat nepotřebují. (Vypravěčka)
Jodi Picoult

Mít moc neznamená dělat hrozné věci těm, kdo jsou slabší než ty. Znamená to mít sílu něco takového udělat, ale rozhodnout se, že ne.
Jodi Picoult

Každý máme ve svém nitru nějakou příšeru; každý máme ve svém nitru i někoho svatého. Otázkou je, kterého z nich živíme víc a který toho druhého přemůže. (Vypravěčka)
Jodi Picoult

,,Anus mundi," prohodím. ,,Nikdy jsem o tom neslyšela." Josef se zasmál. ,,Byla to jen přezdívka. Určitě znáte něco z latiny, ne? Znamená to prdel světa. Ale vy to místo znáte zřejmě spíš pod názvem Osvětim." (Vypravěčka)
Jodi Picoult

,,Každý si ale čas od času myslíme, že náš žal je větší než smutek těch ostatních." (Vypravěčka)
Jodi Picoult

Byl to salek caje. "Vezmete si kapku mlika?" Mamina se znovu rozrehtala, at se ji prsa natrasala. "Chcete mliko z kravy nebo z Johnnieho Walkera?" (Poupata odkvetaji v maji)
Herbert Ernest Bates