Chytuš Chytuš oblíbené citáty

☰ menu

Když mi bylo pět, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem "šťastný". Řekli mi, že nerozumím zadání. Já jim řekl, že oni nerozumí životu.
John Lennon

Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.
John Lennon

Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.
Albert Einstein

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Přibližující se hrozba smrti vás nutí přemýšlet o tom, kdo jste (kdo jste byli), o rozhodnutích, které jste učinili. Ptáte se sami sebe, jestli jste mohli být lepším, milejším člověkem. Je to bezpředmětná, masochistická otázka, protože bez ohledu na to, kdo jste, je odpověď vždycky ano.
Kim Hooper

Naše společnost, Marcusi, obdivuje nejvíc ty, kdo budují mosty, mrakodrapy a impéria. Ve skutečnosti si ale obdiv zaslouží hlavně ten, komu se povedlo vybudovat lásku. Protože není větší a složitější stavby.
Joël Dicker

Dobrou knihu nepoměřujeme jen jejími posledními slovy, ale společným účinkem všech slov předcházejících. Asi tak půl vteřiny po dočtení knihy, po přečtení jejího posledního slova musí na čtenáře dolehnout silný pocit: za chviličku už musí myslet jen na to, co právě přečetl, a při pohledu na obálku se mu tváří musí rozlít trochu posmutnělý úsměv, protože mu všechny ty postavy budou chybět. Dobrá kniha, Marcusi, je taková, u které nám je líto, že skončila.
Joël Dicker

Protože když vstupujeme do řeky podruhé, jsem už já i řeka někdo jiný.
Jostein Gaarder

Lidé by z toho šíleli, kdyby astronomové objevili novou planetu. Ale zastavit se v úžasu nad svou vlastní nedokážou.
Jostein Gaarder

Zkoušeli jsme se dotknout nebes ze dna oceánu.
Ruta Sepetys

Konec konců je to co nás učiní šťastnými, vždy jen láska. Láska k nám samotným a láska k druhým. (Jak si správně přát)
Pierre Franckh

Chceme-li zažít štěstí, nezískáme je vnějšími vlivy. Štěstí vychází vždy z nitra. Štěstí zažíváme, když ho vysíláme. (Jak si správně přát)
Pierre Franckh

Člověk nemusí chápat zázraky, aby v ně věřil, a Mabel to vlastně obrátila naruby. Abyste uvěřili, musíte možná přestat hledat vysvětlení a místo toho tu malinkatou věc držet pevně v rukou, dokud můžete, než vám proteče jako voda mezi prsty. (Dcera sněhu)
Eowyn Ivey

Lidi jsou někdy krásný. Ne tím, jak vypadaj. Ne tím, co říkaj. Jenom tím, co jsou. -Posel
Markus Zusak

Musíš tolik bojovat a přitom jsi pořád šťastný. Jak to děláš? Chce se mi. Můžu se trápit minulostí a strávit život tím, že budu lidi nenávidět za to, co se stalo nebo jim můžu odpustit a zapomenout. Ale to není tak jednoduché. Je to mnohem jednodušší. Odpustit potřebuješ jenom jednou. Nesnášet musíš celý den a každý den. Musíš si všechno to zlé pamatovat. Vždycky máme na výběr. A to všichni.
M. L. Stedman

Dobro a zlo mohou být jako dva hadi zapletení do sebe tak, že je od sebe nerozeznáš, dokud je oba nezastřelíš, a pak je už pozdě. (Světlo mezi oceány)
M. L. Stedman