BobRyder BobRyder oblíbené citáty

☰ menu

Každý má v sobě tajný svět. Myslím každý. Všichni lidé na světě – bez ohledu na to, jak jsou zvnějšku nezajímaví a nudní. Uvnitř mají všichni nepředstavitelné, skvělé, nádherné, hloupé, úchvatné světy...Ne jen jeden. Stovky. Možná tisíce.
Neil Gaiman

Člověk by měl o všem vědět něco a o něčem všechno.
Karel Čapek

Hudební trička a lidi od muziky nikoho nezabíjej. Zabíjí špatná výchova. Pokud chce někdo vinit umění, tak proč teda čtou děti ve škole Romea a Julii? Je to příběh o dětech, který se navzájem zabíjejí z jednoho zásadního důvodu: jejich rodiče je nechtěli pochopit.
Brian Hugh Warner

Nejtemnější chvíle nastává vždy před úsvitem. (Alchymista)
Paulo Coelho

Když mi bylo pět, maminka mi řekla, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem přišel do školy, zeptali se mě, co chci být, až vyrostu. Napsal jsem "šťastný". Řekli mi, že nerozumím zadání. Já jim řekl, že oni nerozumí životu.
John Lennon

Nevybavuje se mi nic jiného, po čem bych prahl dvě desetiletí (a po čem jiném se vůbec rozumně dá tak dlouho prahnout?), a zrovna tak si nedokážu vzpomenout na nic jiného, po čem bych toužil jako kluk i jako dospělý muž. Buďte proto prosím shovívaví k lidem, kteří sportovní zážitky popisují jako nejlepší okamžiky svých životů. Nechybí nám představivost, ani jsme nevedli tak smutné a pusté životy; vězí to zkrátka jen v tom, že skutečný život je bledší a nudnější a je v něm méně možností, že nečekaně přijde delirium radosti. (Fotbalová horečka)
Nick Hornby

„Já a se mnou celé lidstvo stojíme dnes na křižovatce. Jedna cesta vede k zoufalsví a naprosté beznaději. Druhá k úplnému vyhynutí. Už nemám ani sílu doufat, že budeme dost moudří a vybereme si správně.“
Allen Stewart Konigsberg

Pábitel je každý člověk, který je taky navštíven inspirací a říká věty, o kterých rozumní lidé říkají, že jsou nerozumné, dělá věci, které slušní lidé nedělají, pábění je tedy usilování o zakázané...
Bohumil Hrabal

Když jsem byla mladší, pořád jsem se nemohla rozhodnout, jestli je láska skvělé a nádherné tajemství, nebo jenom blbost, kterou si za krize vymyslela parta hollywoodských filmových producentů, aby prodali víc lupenů, když už dárečky pro diváky přestaly táhnout. Teď si myslím, že se všichni rodíme s dírou v srdci a že pak hledáme osobu, která ji dokáže zaplnit.
Stephen King

Člověk, který nesní, je jako člověk, který se nepotí: střádá v sobě spoustu jedu.
Truman Capote

Trpím životem? Jak bych netrpěl. Miluji život? Jak bych ho nemiloval. Je v tom tedy rozpor? Ne, je v tom život sám.
Karel Čapek

Ženským imponuje muž, to jest Muž, pokud možno MUŽ - ale někdo, kdo k nim přilne, visí na nich, miluje je k zešílení, a dokonce je potřebuje k životu, ten je otráví.
Josef Škvorecký

„Gatsby věřil v to zelené světlo, v šílenou vzrušující budoucnost, která před námi rok za rokem ustupuje. Teď nám unikla, ale to nevadí – zítra poběžíme rychleji, ještě víc rozpřáhneme paže… A jednoho nádherného rána – Tak se potácíme kupředu, jako lodě proti proudu, bez přestání odnášeni zpět do minulosti.“
Francis Scott Fitzgerald