Barbarka_CZ Barbarka_CZ oblíbené citáty

☰ menu

Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.
Jan Werich

Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.
Jan Werich

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Jan Werich

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
Jan Werich

Kde blb, tam nebezpečno.
Jan Werich

„Paměť je výsadou blbých. Chytrý nemá čas si pamatovat, chytrý musí vymýšlet.
Jan Werich

"Každý člověk potřebuje domov. Každý potřebuje místo, kde žijí jeho blízcí a lidé, které má rád. Kde se může v klidu procházet a nebát se, že na něj zpoza rohu vyskočí zloděj s nožem. Každý se potřebuje večer někam vrátit. Vrátit se domů, posadit se v útulném pokoji do měkkého křesla před hořící krb a postěžovat si, co všechno ten den zažil. Tak proč ne zrovna Konturg - nádherné městečko s malebnou krajinou kolem, kde se nemůže usadit nikdo nevítaný, protože by mu to místní prostě nedovolili? Konturg, který když se ráno probouzí, tone v paprscích slunce a večer usíná pod peřinou do ruda zbarvených červánků? Konturg, jehož jediný zápor spočívá v tom, že dokáže svým obyvatelům poskytnout klid a mír?“ (Síla plamene, dosud nevydáno)
Barbora Tesnerová

„Aurusi,“ smutně se pousmála, „láska je to, co všichni celý život hledáme. Někoho, kdo ti bude oporou v těžkých časech, kdo tě dokáže rozesmát a zažene tvé chmury. Člověka, který bude ochoten sdílet s tebou život, vytvořit domov a založit rodinu. Toho, kdo tě bude milovat za všech okolností a zůstane s tebou do konce tvých dnů. Je jedno, zda je to partner, přítel či rodič, který tě po těžkém dni přivítá doma s otevřenou náručí. Ale jen jeden z nich ti může poskytnou pravou lásku, tu, kterou by každý rád našel, přijímal i rozdával, o kterou by se podělil. Tu, která se tak těžko hledá a ještě těžší je udržet si ji. Každý potřebuje někoho, ke komu se může přitulit, u koho si může pobrečet na rameni a s jehož jménem na rtech usíná jen proto, aby se vedle něj ráno zase probudil. Každý někoho takového hledá, ale jen málokomu se poštěstí ho najít, Aurusi. A víš proč? Ty bys pravděpodobně řekl, že proto, že málokdo má tolik trpělivosti hledat druhou polovinu sama sebe. Já si ale myslím, že je to proto, že i když se ti dva najdou, po čase na sobě začnou vidět a hledat chyby a snaží se toho druhého změnit. A to je ta největší hloupost, kterou kdo může udělat - pokusit se změnit člověka, do kterého se zamiloval. A proto má odpověď zní: Láska je ten největší dar, který ti může život nabídnout a pro mě znamená strašně moc,“ dokončila tiše, s bolestí a smutkem v hlase. (Síla plamene, dosud nevydáno)
Barbora Tesnerová

Mám pocit, že jste říkal, že lidé vidí, co si přejí vidět. DĚTI NE, TY VIDÍ AŽ PŘÍLIŠ ČASTO VĚCI TAK, JAK JSOU.
Terry Pratchett

Dokážu velmi dobře přežívat o samotě - když mám něco dobrého ke čtení.
Sarah J. Maas

"Kolektivní vědomí má ale obvykle krátkou paměť. Jsme vrtkavé, pošetilé bytosti s výjimečným darem ničit samy sebe." (Hunger Games: Síla vzdoru)
Suzanne Collins

Občas zapomenu, že existují lidé, kteří se navzdory všemu pořád umějí usmívat.
Tahereh Mafi

Nejde o to, ničeho se nebát. To ani není možný. Jde o to, naučit se svůj strach ovládat a nenechat ho rozhodovat za sebe. - Divergence
Veronica Roth

Každá lidská bytost má právo na svá tajemství.
Veronica Roth

Je tolik možností, jak být v tomhle světě odvážný. Odvaha někdy znamená položit život za něco důležitějšího, nebo za někoho jiného. Odvážný člověk se ve jménu vyššího zájmu někdy musí vzdát všeho, co dosud poznal, všech, které miloval. Ale někdy ne. Odvaha někdy znamená snášet bolest se zatnutými zuby a odžít si každý další den, který člověka dělí od lepšího života.
Veronica Roth

Je mnohem snažší odpustit tomu, kdo se mýlil, než tomu, kdo měl pravdu.
Joanne Rowling

Pravda je jen střípek ledu.
Andrzej Sapkowski

Meč osudu má dvě ostří... Jedním jsi ty.
Andrzej Sapkowski

"A já si zase myslím, ... že všechno zlo tohoto světa pochází z myšlení. Zvláště, když se myslet pokoušejí lidé, kteří k tomu nemají žádné předpoklady." (Narrenturm)
Andrzej Sapkowski

Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.
Antoine de Saint-Exupéry

Přátelství je to nejcennější, co člověk může získat.
Jaroslav Foglar

NENÍ SPRAVEDLNOST. JSEM JEN JÁ. (Smrť )
Terry Pratchett

Vrah se tiše přesouval ze střechy na střechu, dokud mu ruch strážnice nezůstal dost daleko za zády. Dalo by se říci, že se pohybuje jako kočka, až na to, že se nezastavoval, aby pomočil různé věci a tak si označkoval hranice svého teritoria.
Terry Pratchett

Lu-Tze se už dlouho zabýval myšlenkou, že všechno, co se děje, má nějaký důvod, snad s výjimkou fotbalu.
Terry Pratchett

Lež oběhne svět dřív, než si pravda stačí obout boty.
Terry Pratchett

Já vám řeknu, že bych dokázal provozovat úžasnou univerzitu, jenom kdyby se nám neustále pod nohy nepletli ti mizerní studenti. (arcikancléř)
Terry Pratchett

Když jste schopni se něco naučit, dokážete přijít i na to, jak.
Terry Pratchett