Aires Aires oblíbené citáty

☰ menu

Nelituj mrtvé, Harry. Lituj živé a především lituj ty kdo žijí bez lásky.
Joanne Rowling

Někdy je třeba volit mezi tím, co je správné a co je snadné.
Joanne Rowling

Lidi je opravdu třeba chránit před špatným rozhodnutím. -Jonas (Dárce)
Lois Lowry

Na přechovávání vzpomínek není nejhorší ta bolest. Nejhorší je, jak je při tom člověk osamělý. Vzpomínky by se měly sdílet. - Dárce
Lois Lowry

„Po osm dlouhých životů jsem nenašla nikoho, kvůli komu bych na planetě zůstala nebo ho chtěla následovat jinam. Nikdy jsem nenašla partnera. Proč teď? Proč ty? Nejsi stejného druhu. Copak ty můžeš být moje láska?“ (Wanda - hostitel)
Stephenie Meyer

Latifundie, nebo tak.To je vám příšera, jako rybí dinosaurus, vo který si mysleli, že už vymřela.Našli zkaměněliny a všecko.A pak jednoho dne se ňákej rybář pěkně vyjevil, když ji vytáhnul z moře jako ďábla z podsvětí.Felipe říká, že tahle ryba je živoucím důkazem toho, že pořádnýho sráče nemůžeš nikdy srazit až na samý dno.Jednoho dne se z něj zase zvedne, chápete? (Robokalypsa, str. 31)
Daniel Howard Wilson

Je zvláštní, jak ponižující může pro člověka být, že je zraněný.Jako by to byla jeho vina, když ruka, oko, nebo noha nefungují , jak by měly.Ve skutečnosti být zraněný není ani z poloviny tak trapné, jako být po smrti.
Daniel Howard Wilson

„Čím to bylo, že po lásce lidí jsem toužila mnohem víc než po lásce svého vlastního druhu? Snad tím, že byla vrtošivá a vzácná? Duše nabízely lásku a pochopení všem. Netoužila jsem po něčem víc? Láska byla složitá, měla záhadná pravidla; někdo ji dostal zadarmo, jako Jamie, někdo si ji musel vysloužit trpělivostí a dřinou, jako Ian, nebo byla k uzoufání nedosažitelná, jako v Jaredově případě. Nebo je to všechno ještě jednodušší? Co když jde jen o to, že jako lidé umí vášnivě nenávidět, umějí stejně i bezvýhradně a ohnivě a z celého srdce milovat? Sama jsem nevěděla, proč tolik prahnu po lásce, zato teď, když jsem ji měla, mi bylo jasné, že stojí za všechnu tu dřinu a nebezpečí a utrpení, které jsem musela podstoupit. Láska byla všechno.“ (Hostitel - Poutnice)
Stephenie Meyer

Jestlipak si na tom pošmáknem? (Glum, Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky.)
J. R. R. Tolkien

Ne každé zlato třpytívá se, ne každý kdo bloudí je ztracený. Stáří, když silné je, neohýbá se. Mráz nespálí hluboké kořeny. Z popela oheň znovu vzplane, ze stínů světlo vzejde náhle, až zkují ostří polámané, nekorunovaný zase bude králem.
J. R. R. Tolkien

Neznám vás ani polovinu tak, jak bych rád; a ani polovinu vás nemám rád tak, jak si zasloužíte. (Společenstvo prstenu)
J. R. R. Tolkien

Láska. Jedno jediné slovo, lehounké jako chmýří, ani delší, ani silnější než ostří. A to je přesně to. Láska je ostří břitvy, jež vám projede životem a rozdělí ho na dvě části. Před a po. A všechno na světě zůstane buď na jedné, nebo na druhé straně. Před a po – a mezitím okamžik tenký a nepatrný jako ostří.
Lauren Oliver

Existují slova a úsloví, která nás dokáží zaskočit i bez jakékoli magie. Například: „Řekni něco legračního!“ Dokonce i kdyby jste se právě dívali na úspěšnou televizní estrádu, dočetli Pratchettovu knížku a odhalili na internetu deset zaručeně vtipných a čerstvých anekdot, všechno se vám to z hlavy okamžitě vykouří. (Poslední hlídka)
Sergej Lukjaněnko

Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců.
J. R. R. Tolkien

Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
J. R. R. Tolkien