simona8126 Online simona8126 komentáře u částí děl

☰ menu

Otrokem povinnosti

Hm, tady už jsem nadšenější. :-) Konečně jsem pocítila strach o osud hrdinky, konečně to bylo napínavé! Události z dívčiny minulosti na mě zapůsobily a Toghara jsem si oblíbila.

26.01.2019 4 z 5


Jen ten, kdo se nedívá, vidí

I když jsem vůči úvodní povídce měla pár výhrad, připadala mi asi celkově zajímavější než tahle druhá. Možná to bylo i tím, že první byla delší, zatímco tady se všechno událo na můj vkus příliš rychle. Chyba bude možná ve mně, protože jsem příznivcem zdlouhavých a podrobných popisů. Některé "vysvětlující" věty se mi naopak zdály zbytečné, např. "Proto se jim nyní říká achronové náramky" (str. 98). Smysl odstavce určitě všichni pochopili i bez takové doplňující informace. Celé vysvětlení by se nicméně hodilo už v první povídce, kde se náramky zmiňují poprvé, a ne až tady ve druhé. Taky mě opět zlobila neohroženost hlavní hrdinky. Snažila se nám sice namluvit, že až tak nepřemožitelná není, ale stejně se ze všeho poměrně snadno vybojovala. Přesto byla povídka čtivá a nápaditá.

26.01.2019 3 z 5


Mrtvá čarodějka

Prvních třicet stran mě nechytlo a dlouho jsem se jimi prokousávala, ale pak se začaly dít zajímavější věci a už jsem se do toho dostala. Jen jsem se nemohla zbavit dojmu, že prostředí hrozně připomíná svět Oblivionu a Skyrimu, tedy alespoň mně. V jednu chvíli jsem pak pocítila spojitost dokonce s anime Vampire Knight. Vzhledem k tomu, že tohle všechno mám ráda, byla jsem v podstatě spokojená. Jen mě zarazil závěrečný rozhovor Vadira a Nix, ve kterém jsem se prostě ztratila. Snad měl být velkým odhalením, ale spíše mě zmátl (i proto, že král a princ se jmenují stejně). Navíc mě docela dost zlobila přílišná neohroženost hlavní hrdinky. Tohle děvče se až moc snadno ze všeho oklepe, ale uvidíme, co přinesou další povídky…

20.01.2019 3 z 5