Kate18 Kate18 komentáře u částí děl

☰ menu

Inkvizitor

Szeged, Rakousko-Uhersko, 29. září 1917
Novinový dopisovatel Hodge je ve vězení, kam ho přijde navštívit inkvizitor André Duvič. Chce vypátrat Lorda Henryho Baltimora a také zachránit duši pana Hodge - svým svatým soudem, kdy může zachránit jeho duši, ale ne tak jeho tělo. Hodge se pokusí uprchnout, ale marně. Chvíli se spolu dohadují a pak se objeví neznámá osoba, která chce zabít soudce Duviče. ten je poraněn a rozhodne se, že to s panem Hodgem vyřeší jindy. Pan Hodge o tom všem napíše Baltimorovi a požádá ho, aby se se soudcem sešel.

12.10.2020 5 z 5


Medikament Dr. Leskovara

Bijelogora, Chorvatsko, Dalmatské pobřeží, květen 1917
Místní stařec učí mladou ženu rybařit, v tom z nebe padá letadlo. Místní se běží podívat, co se stalo, myslí si, že to je jedna z nestvůr doktora Leskovara. Ukáže se, že kromě netvora je tam také náš Baltimore. Poví mu, proč jsou všichni obyvatelé městečka v rybářských chatkách a bojí se jít zpět do města do svých domovů. Baltimore to jde prozkoumat a narazí na mnohem podivnější stvůry než jsou upíři. Dostane se až k doktoru Leskovarovi, který chce napravit své činy a proto zkoumá různé medikamenty. Mezitím se na pláži kraby pustí do nestvůry z letadla, najednou se začnou měnit ve velmi podivná stvoření a napadnou lidi v rybářských domcích. Ti se ale nedají snadno.

12.10.2020 5 z 5


Hra

Verona, Itálie, konec ledna 1917
V místním divadle zkouší skupinka herců soudobou hru o moru a upírech. Chtějí se zavděčit jejich mecenáši, Haigovi. Tomu se velmi líbí mladá herečka, přímo nadlidsky ho přitahuje. Pro svou hru přivedl k životu slavný básnický mozek, aby byla hra opravdu skvělá. V průběhu zkoušek se několik herců stane dokonce opravdovými upíry. Pak Haig zjistí, že herečka není jen obyčejná žena. Rozhodne se, že když ji nemůže mít, raději ji zabije.

12.10.2020 5 z 5


Tajemný poutník

Tulingart, Německo, říjen 1916
Skupinka lidí se schovává před upíry na půdě jednoho domu, když v tom na okénko někdo zaklepe. Ohlásí se jako Rolf a Max ho hned pozná a otevře mu. Rolf přesvědčí Maxe, aby se šel podávat na záhadného lovce upírů, který prochází jejich městem. Oba ho sledují, až se dostanou pod most k řece. Tam ale číhá něco zcela jiného, než je lovec upírů.

12.10.2020 5 z 5


O vdově

O vdově, Louth, Lincolnshire, Anglie, červen 1916
Lord Baltimore přijde ke vdově Yeardsleyové hledat jejího manžela, kapitána. Zemřel za války, ale povídá se, že se vrátil domů. Spousta lidí si myslí, že spolu se skupinou několika vojáků dezertovali, aby se mohli vrátit ke svým rodinám. Tomu však Lord Baltimore nevěří, myslí si, že se její manžel vrátil z úplně jiných důvodů.

O tanku, Francie, Akvitánie, červenec 1916
Baltimore přijde do hospody a ptá se místních, jestli neviděli jednoho konkrétního upíra, Haiga. Jeden malý chlapec mu řekne, že jeden upír se schovává v nedalekém tanku. Zavede ho tam a Baltimore se rozhodne počkat, až upír vyleze. Ale kolem je spousta horších netvorů, než tento bojácný upír.

12.10.2020 5 z 5


S ďáblem nejsou žerty

Abe má rád knihy Van Laera a Sam mu přivede hosta, Vana Laera osobně! Tedy, alespoň jeho vnuka, který chce od Abea pomoci s hledáním dědečka, který zmizel před padesáti lety. Abe se případu ujme a jedou spolu do domu strýce Van Laera. A překvapení je čeká hned za dveřmi.

10.09.2020 4 z 5


Pohřbený slib

Abe se svým novým parťákem Salem se vydají hledat Melchiorreův burgonet někam na Norské moře. Najdou potopenou ruskou ponorku a Abe se ji vydá prozkoumat. Najde tam spoustu mrtvých. Jeden však není jako ostatní, byl zavřený sám v jedné části ponorky. Evidentně měl nějaký úkol, který musel být důležitý.

10.09.2020 4 z 5


Posedlý

Krátký příběh, kdy jde Abe k rutinnímu případu. U rybníka, kde se utopil malý chlapec se zjevuje duch. Abe je rad, že se aspoň dostane do terénu, protože všechno je lepší než sedět a nic nedělat.

10.09.2020 3 z 5


Dům oživlých mrtvol

Nejlepší příběh z celé sbírky, také nejdelší. Takhle spolupráce Mignola-Corben skvěle funguje. Hellboy opět pije a přijde k němu cizí muž. Řekne mu, aby šel s ním k jeho pánovi a tam se zúčastnil souboje, Hellboy nechce, tak muž vyšuje cenu až se dostane ke svému poslednímu triumfu, kterému Hellboy podlehne. Jde s ním a zjistí, kdo je jeho protivník. Frankensteinovo monstrum. Pustí se do boje, který se zvrtne. Hellboyovi se podaří utéct, ale nedaleko došlo k podivné události, která si žádá jeho přítomnost. Jde pomoci a nestačí se divit. Při tom všem si stále vyčítá, co se stalo během jeho “opileckého okna”.

Příběh plný akce a vtipu a přitom je krásně temný.

01.09.2020 5 z 5


Rakvář 2 Odveta

Hellboy se snaží najít Rakváře a jeho osla. Na pomoc má čarodějku, která pro něj Rakváře najde. Ale Hellboy má zase opici, takže odveta by nemusela dopadnout podle jeho představ.

01.09.2020 5 z 5


Rakvář

Do hospody přiběhne malá holčička s křikem, že jejího strýčka dostal Rakvář. Hellboy jí jde i přes protesty ostatních na pomoc a na hřbitově se setká s brujo Rakvářem.

01.09.2020 4 z 5


Hellboy se žení

Hellboy se tradičně opíjí se svým kamarádem, když přijdou muzikanti a s nimi krásná bledá dívka, která ho doslova uhrane. Hellboy se vydá s nimi a za doprovodu zvláštních písní jde s nimi až do kostela, kde si onu bledou krásku vezme za ženu. Když se probudí, zjistí, že se oženil a že to nebude jen tak.

01.09.2020 4 z 5


Hellboy versus Aztécká mumie

Kratičký příběh o Hellboyově boji s mumií, která v sobě ukrývá Quetzalcoatla i Tezcatlipoka. Dva bohy, jednoho hodného, druhého zlého.

01.09.2020 3 z 5


Hellboy v Mexiku

Hellboy s Abem jsou v Mexiku a Abe najde starou fotku Hellboye z roku 1956. Ptá se Hellboye, kde se tam vzal a ten vzpomíná na své zážitky s wrestlery, třemi bratry se kterými přes den bojovali s netvory a v noci pili do němoty.

01.09.2020 5 z 5


Ostrov

Skvělé! Mignola se vytasil s citátem z Bílé velryby a navíc povídka začíná úžasnou námořnickou písní. Hellboy si opět pěkně užívá a potká na moři i pár starých známých. Navíc starého kněze, který mu odhalí jeho minulost a čím se měl stát. Ale to by nebyl Hellboy, kdyby se tím nechal unést.

25.03.2020 5 z 5


Třetí přání

Příběh jako tři bratři, kteří se snažili přechytračit smrt. Akorát to jsou sestry a Bog Rúša. Po tom, co se Hellboy utkal s Červem dobyvatelem se vydává do Afriky. I tam na něj čeká něco zcela jiného, než si představoval. Osud ho zavede k Mohlomi, který už na něj čekal s Kwaku Anansi. Další nádherná část světa spojená s Hellboyem a hlavně se starými příběhy a povídkami, které u nás nejsou nijak moc známé.

23.03.2020 5 z 5


Skříňka plná zla

Drugganův kopec, Anglie. Hellboy vyslechl svědka krádeže jisté velmi vzácné krabičky. Detaily výslechu ho dovedou na místo, kde by ukradená skříňka mohla být. Ke skříňce se ale někdo dostal dřív a bohužel jí otevřel. Tím osvobodil něco velmi mocného a temného.

02.02.2020 5 z 5


Pravá ruka zkázy

Lizarza, Španělsko. Hellboy se setká se synem starého známého a vypráví mu svůj životní příběh a přitom se dozví i něco nového.

Citát: Ruka zkázy... Kriste pane... To je život.

02.02.2020 5 z 5


Varkolak

Yorkshire, 1982. Hellboy již dlouho pátrá po jisté hraběnce. Doufá, že se mu ji podaří nalézt právě v Yorkshire. Ale možná tam najde něco úplně jiného. Ale ať tam najde cokoliv, nepotrpí si na dlouhé řeči.

02.02.2020 4 z 5


Sbohem, pane Tode

Úžasný pan Tod je médium a pořádá seance. Poslední dobou se nemohl pořádně soustředit a tak na pomoc začal brát drogy. To ale neměl dělat, dostal se tak do hlubších vod éterična, kde jsou ektoplazmatické bytosti.

02.02.2020 3 z 5