Kamcatak Kamcatak komentáře u částí děl

☰ menu

Lístek ve větru v předvečer všech svatých

Určitě jedna z nejlepších povídek ze sbírky Sedm kamenů lásky a ztráty. Moc mě bavila a i když jsem věděla, že minulost (či budoucnost) nelze změnit, i tak mi ten konec zlomil srdce..

20.01.2023 5 z 5


Armádní zvyklosti

Povídka se četla lehce, děj ubíhal, ale tentokrát absolutně nejsem uchvácená. Přišlo mi, že děj byl velice uměle vykonstruovaný a to za pouhým účelem, aby si autorka mohla napsat příběh o bitvě o Québec.

21.12.2022 3 z 5


Spravedlnost lidská

Nejdelší povídka v knize V srdci šumavských hvozdů, příběh se odehrává během několika let. Vypovídá o mladé krásné dívce Růžence, o kterou se uchází nemálo nápadníků, z kterých si ona nemůže vybrat a mladém chudém Frantovi, jednom z nápadníků, který by pro její lásku udělal téměř cokoliv.
V povídce se opakovaně ukazuje téma židů, kteří jsou zobrazování jako bohatí uzurpátoři místního obchodu a kvůli kterým poctiví řemeslníci přicházejí o práci.

20.03.2021 4 z 5


Prchavá zeleň

Touto povídkou jsem začala číst knihu Sedm kamenů lásky a ztráty, jelikož je chronologicky první (nepočítám povídku Panicové, kterou jsem četla již v minulosti) a zároveň se mi to hodilo jako doplnění, jelikož jsem zároveň měla rozečtenou knihu Paměť kostí, ve které se postavy Harolda a Minnie vyskytují.

Jsem okouzlena! Naprosto mistrně vyprávěné. Povídka začíná zlehka, ale velice rychle vtáhne do děje. Má všechno: spád, dobrodružství, záhady, nebezpečí, romantiku i vtip. Nesmírně jsem si povídku užila.

08.02.2021 5 z 5


Panicové

Brzy vyjde i jako samostatná kniha: http://www.databazeknih.cz/knihy/panicove-326300

04.04.2017 4 z 5


Panicové

Pro mě skvělá povídka rozšiřující informace co známe o Jamiem Fraserovi ze série knih Outlander. Příběh poskytuje napětí, boj, ale i diplomacii, bratrské pouto mezi dvěma přáteli, a taktéž i tragédii.
Mile mě překvapilo židovské téma, které jsem nečekala a autorka opět ukázala, jak bravurně dokáže do svých příběhů zahrnout historické poznatky z dané doby.
Pro nečtenáře románů série Cizinky příbeh pochopitelně nemá takovou cenu a možná jim zdaleka nepřijde tak zajímavý.

04.04.2017 4 z 5