zuzikis zuzikis komentáře u knih

☰ menu

Na krev Na krev Lydia Strong

Opět těžké téma. Když jsem si přečetla anotaci, tak jsem čekala nějaký těžký osud Timothyho, ale kniha zase překvapila a začala zdánlivě poklidně :-) Příběh nebyl o nějakém těžkém osudu, ale děj se pomalu vyhrocoval až to vygradovalo. Nebudu prozrazovat pro ty, kteří by si chtěli přečíst. Asi jsem to hodně prožívala a měla na četbu této knihy "správnou" náladu. Bylo mi líto všech a nejvíc jsem asi prožívala situaci s jeho maminkou :-( Autorka opravdu umí psát, protože takovou depku jsem dlouho neměla :-) Nejvíc mi asi vadil ten konec, jak to bylo rychle ukončený. To mě opravdu zklamalo, protože jsem knihu dočetla s hořkým pocitem, že nedošlo k usmíření. Ihned jsem si šla koupit navazující knihu Setkání, kde se snad dočkáme příjemného konce :-)

PS. opět mnoho gramatických chyb, nebýt tak napínavého příběhu, tak snad knihu ani nedočtu, jak mě to štvalo.

16.01.2023 5 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Ke knize jsem se vrátila :-) měla jsem chuť si přečíst knihu na toto téma.. Po 4 letech, ale musím doplnit komentář, protože je opravdu znát, že už nepatřím do cílové skupiny.. na můj vkus jsou situace mezi Allie a Kadenem až moc vyhrocené a dramatické a Allie je tak trochu hysterka. Zpětně můžu říct, že se mi více líbí další knihy v sérii:-) Je znát, že to je autorčina prvotina, navíc jsem moc nevěřila, že mezi Allie a Kadenem existuje nějaká chemie, nějak si nedokážu představit, že se z toho stane plnohodnotný vztah...

25.12.2022 2 z 5


V pasti V pasti Lydia Strong

(SPOILER) Tato kniha se mi ze začátku četla opravdu těžce. Ono totiž to z pohledu Simona opravdu vypadalo jako znásilnění. Po tom, co Jared vlastně začal Simona vydírat, aby dostal, co chtěl, což byl nakonec sex (žádné ponižování, nebo nějaké násilí), tak i tak to pro mě bylo těžké. Jelikož i když se vám sex nakonec líbí a Simon opravdu dospěl do konce :D tak přece jenom stav těla se nemusí shodovat se stavem mysli. Jinak řečeno tělo může toužit, ale to ještě neznamená, že s tím člověkem chcete mít sex. Do doby než se Jared zmíní, jak to doopravdy ten večer v klubu bylo jsem byla skeptická, co se týče jejich vztahu. Ale objasnění ze strany Jareda jsem začala chápat jeho postoj a vlastně i tu jejich dohodu, kdy se vlastně snažil Simonovi otevřít oči. Zase další napínavá jízda! Já tu autorku zbožňuju! Jen mě mrzí, že knihu Na krev nemůžu sehnat, snad se zadaří v knihovně :-) Protože kniha Setkání obsahuje i pasáže z tého knihy, tak není možné, abych nejdřív nepřečetla tuto knihu, než se vrhnu na Setkání :-)

13.12.2022 5 z 5


Zrcadlo Zrcadlo Lydia Strong

(SPOILER) Omlouvám se za spoiler.

Další kniha, která mě od této autorky nemohla minout. A opět mě překvapuje téma knihy, kde se řeší šikana, ale ve škole od dětí. Bastien si píše s klukem, který mu pomáhá překonat tak těžké chvíle, až se Bastien rozhodne se s ním setkat. Co ale netuší, tak z toho kluka se může stát další potenciální šikanátor. Opět za mě jsou postavy krásně vykreslené a vše má svůj důvod a děj plyne a plyne až nakonec jsem to měla přečtené ani ne za 2 dny :-)) Jak to ta autorka jen dělá? Hodnotím plným počtem.

13.12.2022 5 z 5


Bunny Bunny Lydia Strong

Tato kniha je pro mě srdcovka. A přezdívka Bunny opravdu sedí :-)) Bunny je zlatíčko a jeho rodiče opravdu nechápu! Mě někdy přijde horší psychický teror než ten fyzický. Tady ten děj je toho důkazem. Modřiny jednou zmizí a bolest také, ale psychické ponižování a zesměšňování prostě ve vás zanechá stopu a bolí to celý život, zvlášť pokud se to děje od rodičů, kteří by měli své děti bezpodmínečně milovat. No a Rush, boože! Nejdřív jsem si říkala, koho si to Sebastian nabalil :-D Ale Rush mi přišel jako osobní strážce Bunnyho a pomalu mu pomohl se vyloupnout a víc si věřit a zkoušet nové věci :-))) Místy jsem byla dojatá, tak dobře ne místy :D těch okamžiků bylo více. A to, že se nakonec Rush do Bunnyho zamiluje, no kdo by se nezamiloval? Tato kniha ve mě od této autorky nejvíc rezonuje a kdykoliv si na ní vzpomenu, tak mám chuť si jí jít znova přečíst! DOPORUČUJI.

Jinak ještě musím dodat, že gramatika v knize je opravdu špatná a když píšu opravdu, tak to nejsou nějaké občasné chybky, nebýt, tak úžasného děje, tak bych to kvůli té gramatice asi i přestala číst.

13.12.2022 5 z 5


Trochu moc Trochu moc Lydia Strong

Tato kniha z celé série mě překvapila úplně nejvíc a jak to už tak bývá, tak Mike byl celou dobu zahádou a to, co se v Mikovi skrývá vás dostane na kolena :-( To, co zažil a musel přežít a vlastně měl opravdu silnou vůli nic nevzdávat a dál bojovat a žít alespoň spokojeným životem, když už ne úplně šťastným. Tady opravdu chápu tu jeho averzi k Daveovi, který si stěžoval a kňoural z pohledu Mikea kvůli nepodstatným věcem a měl i snahu jeho problém vyřešit, i když z toho nakonec byla celkem nešťastná příhoda. Romantická linka mě opravdu bavila a prostor dostali i Dan a Evan :-) to se mi také líbilo :-) Nemůžu jinak než plný počet.

13.12.2022 5 z 5


Trochu dál Trochu dál Lydia Strong

Další skvělé čtení a líbí se mi, že to navazuje a vlastně hodně z děje se odehrává kolem Evana a Daniela :-) což je fakt super. Dále mě pobavila ta jejich stále skoro neexistující komunikace :-D Ale líbí se mi to, protože mi přijdou jejich problémy realistické a nekoná se v jejich vztahu "happyend", jak to tak většinou bývá, ale stále zápasí se stejnými problémy a jen se snaží dávat do vztahu to nejlepší. Trochu mě jen zamrzel ten konec mezi Mikem a Tristanem :-) ale další kniha to bohatě napraví :-)

13.12.2022 4 z 5


Trochu víc Trochu víc Lydia Strong

Tato autorka pro mě byla překvapením :-o Jak jsem mohla propást knihy od této naší české autorky? A její styl psaní... pořád mi dejde do hlavy, že mi tato tvorba od ní tak dlouho unikala. Moc knih jsem k gay tématice nečetla - pokud jo, tak to byla autorka, kterou mám oblíbenou a čtu její knihy. Jinak jsem sama nevyhledávala přímo tuto tématiku, ale teď se to změnilo a musela si přečíst všechny knihy od této autorky :-) Píše opravdu poutavě a v této knize opravdu až do samého konce nevím, kam vlastně ten zvláštní vztah spěje :-) A proto se mi to tak líbilo a vlastně i to, jak byli oba kluci marní, co se týče komunikace :D musím říct, že o to to bylo zajímavější. Ale nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem!

13.12.2022 5 z 5


Dar z nebe Dar z nebe Lenka Křížová

Tak mám za sebou druhou knihu od nové české autorky. Začátek děje začíná celkem divoce, kdy jdou oba hned na věc. Od čehož se pak odvíjí celý děj a autorka nás vlastně napíná až do konce, zda opravdu spolu oba kluci skončí. Co jsem ale nečekala, byla hloubka příběhu a vykreslení hlavních postav. Musím autorce tleskat, že umí psát způsobe, že to vezme za srdce a co jsem už vůbec nečekala, že mě konec tak dojme :-) po dlouhé době mi i vyhrkly slzy a děj ve mě rezonoval... Kniha ve mě zanechala takový dojem, že jsem byla naštvaná, že jsem jí tak rychle dočetla. PLNÝ POČET! Doporučuji.

13.12.2022 5 z 5


Nebezpečně blízko Nebezpečně blízko Linda S. Howington

Knihu jsem četla už před několika lety. Lindu Howard mám opravdu ráda - romantika a napětí, to je její styl. A i přes to, že kniha pro mě není novinka, tak jsem byla překvapená zvratem na konci knihy, co lidi nejsou schopní pro peníze udělat. Navíc jsem ocenila, jak se hlavní hrdinka zachovala tváří v tvář nebezpečí v divočině.. tak člověka nejvíc poznáte. Bylo velmi zajímavé číst, jak hlavní hrdinka postupovala, aby sebe a pilota udržela naživu :-) velmi napínavé a milé čtění na odpoledne! :-)

14.11.2022 5 z 5


Hon na Cassandru Hon na Cassandru Lisa Kleypas

Do šestice všeho dobrého, jak přibývaly další knihy v této sérii, tak to byl lepší a lepší zážitek a proto jsem se na příběh Cassandry velmi těšila. Co mě odradilo, tak byl takový rozpačitý rozjezd, kdy po přečtení ukázky jsem neměla chuť si knihu kupovat a chtěla si počkat na půjčení. A i když se ze začátku může zdát, že autorce došly nápady, tak se kniha velmi slušně rozjede a dočkáme se dalšího napínavého příběhu. Oba hrdiny jsem si zamilovala a musím říct, že autorka má dar všechny postavy vykreslit velmi realisticky a je velmi snadné se s některými postavy ztotožnit :-) právě z toho ne tak silného začátku jsem očekávala méně a dočkala se překvapivě krásného příběhu :-)))

14.11.2022 5 z 5


První muž První muž Lenka Křížová

Čím dál více mě překvapuje naše domácí tvorba :-) tato prvotina od autorky je napsaná opravdu hezky a velmi mile překvapí, už se nemůžu dočkat dalších knih, u kterých čekám na e-knihy :-)

14.11.2022 5 z 5


Francouzská lekce Francouzská lekce Natasha Boyd

Taková nenáročná letní jednohubka :-) jednou potěší, podruhé vás unudí :D asi jsem se stala už velmi náročnou čtenářkou, potřebuji k ději i něco jiného než romantiku. Romantiku jako takovou nezavrhuji, ale chci aby mi kniha něco dala, něco na co musíte myslet i po dočtení knihy :-) pro mě průměr..

14.11.2022 2 z 5


Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Autorku mám velmi ráda, proto bylo jasné, že knihu budu mít ve své knihovně :-) A i když je kniha čtivá (to autorka umí), tak si nemůžu pomoct, ale něco tomu chybí..

Nemůžu si nevšimnout, jak se stále opakují stejné fráze z předchozích dílů.. jako třeba zmínky o ďolíčkách, zvrácené mysli Casteela, nebo jak je Poppy násilnická, nebo neustále otázky a reakce na to, že má Poppy další otázku :D. Je to dost otrava a lezlo mi to na nervy.

Jinak zvratů je tam celkem dost a samotné mi některé věci ani nedošly i když to bylo celkem nasnadě. Prostě mi přijde, jako by si autorka ukousla moc velký kus a poté zjistila, že nedokáže splnit 100% potenciál toho děje, přitom z toho mohlo být velkolepé dílo. Možná mi dá zapravdu více čtenářů, že tomu něco chybí.

Takže pro ty, co se chystají na knihu, tak to napínavé je, musím říct, že děj je vymyšlený dobře, ale pro ty více náročné čtenáře si myslím, že to není to pravé.. kniha se více line v romantické lince, než aby tam autorka rozvinula více děj Atlanťanů a Povznesených. Přitom jsem byla nadšená z příběhů bohů a historie Atlantie, i když vysvětlování historie bohů, božstev a potomků božstva - už mi přišlo celkem dost chaotické :D

14.11.2022 3 z 5


Stánek s polibky Stánek s polibky Beth Reekles

První jsem viděla film a líbil se mi ten nápad. Pak jsem zjistila, že je to podle knižní předlohy a samozřejmě jsem si to musela přečíst. Film byl pojatý dost vtipně a líbil se mi nápad přátelství mezi Ell a Leem. Kupodivu tady nemůžu s určitostí říct, že kniha je lepší. Spíš bych řekla, že film je dost inspirovaný, ale pojatý trochu jinak. Přece jen mi vztah obou kamarádů připadá reálnější v knize, i to jak se k sobě chovají oba bratři. Asi mě nejvíc překvapilo, jak byl Noah v knize dost násilnický a také to bylo oproti filmu trochu víc dramatičtější. Film je spíše milá komedie o dvou kamarádů (romantická linka mi přijde celkem kýčovitá), kdežto kniha mi přijde spíše vážnější a více romantická. Nemůžu hodnotit hůře než 5 hvězdiček, je to bezva oddychovka na víkend :-)

14.11.2022 5 z 5


Dny krve a hvězdného třpytu Dny krve a hvězdného třpytu Laini Taylor

Tak druhá kniha nás posouvá ještě dál, děj není vůbec předvídatelný a musím říct, že autorka má dar na nečekané zvraty :-) kniha je velmi poutavá a i přes to, že nemám ráda knihy o válce, tak vyprávěné události z boje jsou pojaté velmi zajímavě s osudy postav, které nás hned od začátku zajímají a proto je to tak čtivé, stejný pocit jsem měla i v prvním díle, kdy vyprávěné části z minulosti boje nebyly nudné. V této knize se také dočkáme i trochu psychologické linky, kdy se hlavní hrdinka musí popasovat s vinou a špatným svědomím, které v ní podporuje Vlk (jeho osobnost se tu stala ještě víc zákeřjnější) a proto tu vztah mezi Karou a Akivem trochu vázne, což hodně čtenářů může negovat, ale myslím si, že to k ději patřilo, protože s takovou vinou se nelze úplně oddat zamilovanosti a nevnímat nepřátelskou atmosféru mezi svými druhy. Už od samého začátku byly znát manipulace ze strany Vlka a Karou mi připadala naivní a zastrašená, aby se mu postavila. Musím uznat, že autorka krásně popsala psychické deptání, aby Karou měl přímo v hrsti. Děj krásně plynul, hodnotím plným počtem :-)

26.08.2022 5 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Je krásné číst o Praze, která je popisovaná tak mysticky. Příběh je vyprávěn hodně umělecky, ale děj hezky plyne a hlavní hrdinka hned zaujme zvědavost čtenáře, kdo vlastně je. Což sama Karou neví a proto je pro nás zvrat tak překvapivý. Jednu teorii jsem měla, ale ani jsem se nepřiblížila pravdě :-) Zajímavý příběh i když založen na podobrném scénáři jako spoustu jiných příběhů. Válka mezi nepřátelskými klany, zakázaná láska, celé to bylo pojaté originálně, hodnotím plným počtem :-)

21.08.2022 5 z 5


Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Této knihy od paní Zapaty jsem se bála nejvíce. Že nebude zajímavý děj, říkala jsem si, nuda mezi koncerty, protivné fanynky a tak dál a tak dál. Ale chtěla jsem dát šanci i této knize, když ty ostatní od paní Zapaty jsou tak svkělé. Mýlila jsem se, oproti nudě jsem se dočkala velmi zábavného příběhu, který hlavně pozvedávali dvojčata Gaby a Eli :-) tak dlouho jsem se u knihy nebavila :D to prostě nešlo a záchvaty smíchu taky nešlo zastavit a bylo to milé oproti dramatu se od srdce zasmát. Nejvíc, co mi utkvělo v hlavě byl kopanec do zadku, satan po ránu a zápas, ve kterém šlo skoro o život :D už jen kvůli těm skopičinám se ke knize vrátím :-) plný počet!!

20.08.2022 5 z 5


Královna povětří a temnoty Královna povětří a temnoty Cassandra Clare (p)

Děj v posledním díle se vlekl a zaboha jsem to nemohla dočíst, jak mě první část nebavila. Druhá část byla už zajímavější a trochu mě to nabudilo. Ale bohužel, když kniha pro mě začne tak nezáživně, tak je pro mě obtížné ji dočíst, ale povedlo se :-) Nakonec jsem ubrala jen 2 hvězdičky za konec a překvapivé rozuzlení, to jsem opravdu nečekala. Spíše pořádné krveprolití, ale ne nějakou dohodu za ty šílenosti, co Kohorta udělala i svým vlastním lidem. Politika nefilim mě docela nudila. Ale bylo hezké číst o šťastném konci ----pozor spoiler----- o svatbě Aleka a Magnuse. Tento pár jsem si zamilovala hlavně v seriálu, kde Aleka ztvárnil velmi pohledný herec, kterého už prostě vždy vidím jako Aleka :-) :-) :-) Ale konec mě také zmátl, znamená to tedy, že bude pokračování, protože okolnosti tomu nasvědčují.....

20.08.2022 3 z 5


Nespoutaní Nespoutaní Sophie Jordan

Nevěřím, že bych to někdy řekla, ale druhý díl byl ještě lepší než první. A překvapivá je i romantická linka mezi hlavními hrdiny a toto překvapení není rozodně špatné. Pokud jsem měla Seana v první knize ráda, tak Cadena jsem si přímo zamilovala :-) Autorka nám v podstatě dala to, co jsme sami ani nečekali, že to chceme. Série mě tak zaujala, že na ní dlouho vzpomínám a ani skutečenost, že jsem knihy již před lety četla moje nadšení nezmírnilo a stále na příběh musím myslet. Za mě se k příběhu někdy v budoucnu zase vrátím!!!!

24.07.2022 5 z 5