zuzik1981 zuzik1981 komentáře u knih

Obálka knihy Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou Petr Sís

Čteno se synem (11let) v rámci akce Čtenářský deník.Dítě si to odbylo, odškrtlo úkol ale já jsem si to užila.
Deníky jsou psané stručně ale kdo se narodil před listopadem 89 nebo alespoň zažil vyprávění rodičů ví

12.04.2026

Obálka knihy Velký průvodce útulným domovem Velký průvodce útulným domovem Nicholas Barnard

Také jsem nečetla celou, ale zpracování je perfektní.V době kdy vyšla to musel být poklad.Kromě praktických rad jsou zde také úžasné ukázky stylizace interiéru.

12.04.2026

Obálka knihy Hledání rajských zahrad Hledání rajských zahrad Ivar Otruba

Povedené fotografie, stručný, ale výstižný popis zahradní tvorby psaný formou vyprávění a popisu.
Textu méně, ale mě to stačilo na to aby mě to krásně vtáhlo téměř až do míst o kterých autor píše.

27.06.2024

Obálka knihy Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně Zdeněk Wasserbauer

Zajímavá obrazová publikace doplněná odstavci z historie i současnosti.
Neobsahuje vzhledem k roku vydání popis nového oltáře.

31.05.2022

Obálka knihy Průvodce architekturou města od počátku 19. století do současnosti Průvodce architekturou města od počátku 19. století do současnosti Petr Domanický

Pěkně provedený architektonický manuál, rozdělený podle městských částí.
Textu tak akorát pro získání základních informací.

09.04.2021

Obálka knihy Děvčata první republiky Děvčata první republiky Jana Poncarová

Velice čtivé, přečteno za jedno odpoledne.
Milé vyprávění životních osudů které mě osobně připomínalo vyprávění mojí babičky, zemřela loni a byla ročník 1929.

03.01.2021

Obálka knihy Jakub a babí léto Jakub a babí léto Milena Lukešová

Krátké, ale milé čtení a ty ilustrace !
Syn ( 5 let ) si jí zamiloval

02.10.2020

Obálka knihy Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Za mě osobně super ovšem syn (5) ještě nechápal.Zkusíme znovu přečíst později.

17.09.2020

Obálka knihy Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota Hádanky a hlavolamy Hercula Poirota Tim Dedopulos

Hezká obálka toť vše

17.09.2020

Obálka knihy Loos - Plzeň - souvislosti / Loos - Pilsen - connections Loos - Plzeň - souvislosti / Loos - Pilsen - connections Petr Domanický

Za mne naprosto dokonalá publikace na zvolené téma, jak obsahem tak formou.
Čtivé texty a výborné fotografie.

18.04.2020

Obálka knihy Legie, můj život - Od vojína k veliteli praporu Legie, můj život - Od vojína k veliteli praporu Pavel Knihař

U nás v rodině téměř povinná četba, Pavel Knihař je bratr mého již zesnulého dědy.V knize bych někde přidala a jinde ubrala, jelikož znám většinu z osobních rozhovorů.

14.02.2020

Obálka knihy Marie Baťová - První dáma Zlína Marie Baťová - První dáma Zlína Pavel Hajný

Já to prostě nedočetla, přestože jsem se na knížku moc těšila.Ve větách jsem se ztrácela, kolikrát jsem se musela vracet abych pochopila souvislosti.
Za mě veliké zklamání

13.02.2020

Obálka knihy Kocour v klobouku Kocour v klobouku Dr. Seuss (p)

Měkké desky mi docela mrzí, pevná vazba by jí pozvedla mezi top.Jinak trochu krkolomné díky překladu jak tu již zmiňují ostatní, ale náš syn byl spokojený, pěkné vtipné obrázky

11.02.2020

Obálka knihy Vánoční pohádky Vánoční pohádky Zbyněk Malinský

Četla jsem je již jako dítě a nyní čteme s mým synem.Sněhulák Hulák je úplně top.

02.01.2020

Obálka knihy Zachráněné Vánoce Zachráněné Vánoce Lenka Rožnovská

Milé čtení v období Adventu.Syn byl nadšený

02.01.2020

Obálka knihy Praktická botanika pro milovníky rostlin - Více než 3000 botanických termínů, objevujte a pozorujte Praktická botanika pro milovníky rostlin - Více než 3000 botanických termínů, objevujte a pozorujte Geoff Hodge

Knížka je pěkně graficky zpracována,vytištěná na papíru přírodní barvy ne jak jsme zvyklí bílé a doplněná nádhernými ilustracemi.Pro čtenáře se zájmem o základy botaniky mohu doporučit.Zprostředkovala mi spoustu nových informací z říše rostlin.

04.03.2015

Zavřít