Zuzana1959 Zuzana1959 komentáře u knih

Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Hodně dobrá kniha, mi se líbila po všech stránkách- krásný, dojemný příběh, který se mohl opravdu stát, zajímavá zápletka, skvěle napsáno, přečetla jsem jedním dechem. Přečetla jsem hodně knih s válečnou tématikou, ale tuto rozhodně nezapomenu.

15.05.2025 5 z 5

Osvětimský proces Osvětimský proces Annette Hess

(SPOILER) Knize nesedí její český název a hlavně to "poválečné drama". Kniha se v němčině jmenuje Německý dům. Někteří čtenáři asi cekali neco jineho. Za mne to je velmi pěkná kniha se zajímavou zápletkou, kdy slečna překladatelka zjistí, že se proces přímo dotýká její vlastní rodiny. Je to její životní drama, jak se pokouší s následky činů svých rodičů dále vyrovnat.

09.04.2025 5 z 5

A na nebi čekají hvězdy A na nebi čekají hvězdy Lori Nelson Spielman

Kniha naprostý omyl, příběh mě vůbec nebavil, nedorozumění v komunikaci matky a dcery nafouknute do celé knihy. Mrtvá dcera a sestra jako jediny fakt, obklopený vzpomínkami na dětství a spousta citátů.

08.04.2025 2 z 5

Pod haldou Pod haldou Vladimír Zlý

Knihu jsem si koupila protoze mne zaujala ta Ostrava, haldy atd. Příběh slabý a ještě to ostravské nářečí v dnesni době? Možná hodně staří chlapi v hospodě, ale holky v bance? Nesmysl

04.04.2025 2 z 5

Vekslačka Vekslačka Scarlett Wilková

Pro mne, která jsem dobu Tuzexu zažila, nebyla tato kniha ničím zajímavá. Děj se skoro ztrácel v rozsáhlých, stále se opakujících popiscích. Alma nebyla v Ostravě jediná, která měla rifle Wrangler, ale v knize to tak vypadá. S románem Když přišli psi se to vůbec nedá srovnat, jakoby to napsal někdo jiný. Možná jsou cílovou skupinou mladší čtenáři, kteří tu dobu naštěstí nezažili.

25.03.2025 3 z 5

Šarlatové kimono Šarlatové kimono Christina Courtenay

Příběh zajímavý hlavně exotickým prostředím. Děj byl napínavý ale vadily mi slova a dialogy, které rozhodně nepatřily do 17. stol.

10.03.2025 2.5 z 5

Poslední zahrada v Anglii Poslední zahrada v Anglii Julia Kelly

Někdy se mi příběh až ztrácel pod tou záplavou květin...

28.02.2025 3 z 5

Zakázaná píseň Zakázaná píseň Laura Walden

Za mne zklamání, rozehraný zajímavý příběh, krásné prostředí, ale tolik náhod už bylo moc. Nejvíc mi vadil konec, kdy se nikdo z účastníků nepoucil ze zatajovani pravdy a všichni se shodli že očekávanému dítěti nepovi, že má v Anglii babičku a dědu.

17.02.2025 3 z 5

Příběh mateřídoušky Příběh mateřídoušky Miriam Blahová

Knihou jsem byla příjemně překvapená. Zajímavý příběh z minulosti pěkně propojen s přítomností. Dobře se mi to četlo.

09.02.2025 4 z 5

Kavárna s vůní perníčků Kavárna s vůní perníčků Laurie Gilmore

Nenáročný ničím zajimavy erotický roman pro náctileté

09.12.2024 2 z 5

Šepot run Šepot run Christina Courtenay

Naprosto zbytečný díl, škoda. První dva díly byly super, ale tento byl o ničem, jen popisy míst na cestě, která vlastně ani neměla žádný smysl. Velké zklamání.

29.10.2024

Vražda pro zlatého muže Vražda pro zlatého muže Václav Erben

Fakt pobavilo napínavý děj, vtipné komentáře. Náhodou jsem si tady na Databázi stáhla zdarma nějaký díl kpt. Exnera a po přečtení jsem si hned stáhla všechny další. Příjemná oddechovka.

04.10.2024 5 z 5

Dívky ze Šanghaje Dívky ze Šanghaje Lisa See

Hodně zajímavá kniha, moc mě mrzí, že 2 díl nevyšel česky.

10.08.2024 5 z 5

Alice uličnice a králík nezbedník Alice uličnice a králík nezbedník Ruth Quayle

Koupila jsem vnučce 8 let, byla spokojená. Pěkná velká písmena, jednoduchý text. Pro začínající čtenáře asi dobré.

02.08.2024 4 z 5

Emily Emily Cynthia Harrod-Eagles

Třetí díl za mne nejhorší. Převažuje popis válečných události a příběh Emily je hodně zvláštní - půl roku po svatbě se zamiluje do švagra

25.05.2024 3 z 5

Anna Anna Cynthia Harrod-Eagles

Moje první setkání s touto spisovatelkou a jsem úplně nadšená. Níže v diskusi je přirovnání k Tolstému- úplně souhlasím. Kniha je hodně popisna a místy i rozvláčná, což je ale krásné. Kdo chce, tak vidí klidně plynout řeku Něvu...

28.04.2024 5 z 5

Tajemství hedvábného vějíře Tajemství hedvábného vějíře Lisa See

Velice zajímavý příběh z, pro mne neznámého, prostředí staré Číny. Přísné tradice a kruté zvyky jsou pro mne naprosto nepochopitelné. Hvězdu dolů dávám za odtažitý a suchý styl psaní. Nicméně rozhodně doporučuji a přečtu si i další knihy této autorky.

25.04.2024 4 z 5

O netopýrovi, který měl noční můry O netopýrovi, který měl noční můry Christine Beigel

Dětem 4 a 6 let se líbilo

26.03.2024 5 z 5

Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Mám ráda historii i střídání času, ale ty podrobné popisy mi místama připomínaly spíše dějepis než román.

17.03.2024 2 z 5

Ostrov žen moře Ostrov žen moře Lisa See

Neobyčejná, krásná kniha, velmi silný příběh z období válek, o kterých toho nebylo moc napsáno. Aspoň pro mne to bylo hodně nových velmi zajímavých informací.

14.02.2024 5 z 5