ZuzaChichi ZuzaChichi komentáře u knih

☰ menu

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Kniha mne naprosto nadchla. Ať už skvělým přeskakováním z vypravěče na jiného, či brilantním popisem pocitů, včetně "bordelu v hlavě". Občas jsem se ztotožnila, občas nechápala, občas pochopila.

23.01.2016 5 z 5


Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Ke knize jsem se dostala "náhodou" v Levných knihách. Obálka na mne skoro křičela a tak jsem si jí koupila (za 69,- Kč). A nelitovala a byla naopak nadšená. Kniha se krásně čte, děj vás doslova pohltí a musíte číst dál.

16.06.2015 5 z 5


Zázračný Josef Zázračný Josef Mika Waltari

Báječná knížka s lehkým romantickým nádechem.

16.06.2015 5 z 5


Idiot Idiot Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Už přes měsíc se trápím. Kniha mne ze začátku vzala. Sice jsem se očas ztrácela v postavách, nepřišla jsem na to, proč byly občas pojmenovány jen příjmením, jindy dvěmi křestními jmény, či jen jedním. Z toho jsem měla dost nepořádek, ale stále se dalo.
Nyní jsem odložila, při několikastránkovém dopise Ippolita jsem se nedokázala pročíst a neustále myslela na něco jiného.. Třeba na knihy, na které se teším a čekají v polici.
Třeba se k tobě jednou vrátím...

16.06.2015


Plavovláska Plavovláska Mika Waltari

Obě povídky coby námětem byly úžasné. Plavovláska o potřebě lásky tak veliké, že dokáže zničit několik životů. Už nikdy nebude zítra o lásce tak veliké, že druhého necháme jít za lepším.
Já osobně jsem se trošku prokousávala neustálým opakováním již řečeného, ale i tak bylo dobře čtivé.

05.03.2015 4 z 5


Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Kniha se příjemně četla, a i když zde nejsou nějaké zvraty, nemohla jsem se odtrhnout. Příjemná oddychovka a kdo má rád Paříž, jasná volba.

27.01.2015 5 z 5


Ahoj z nebe Ahoj z nebe Laurie Frankel

I když tu má kniha spoustu nelichotivých recenzí, přečetla jsem si ji a udělala jsem dobře. Zajímavý pohled na vyrovnání se se smrtí blízkého. Stejně nakonec všichni musíme truchlit, ale možnost se ještě rozloučit, zanadávat, dozvědět se něco o plánované budoucnosti může být očistné, stejně jako najít stejně truchlící, kterým nemusíme vysvětlovat, co se v nás děje.
Meredith jsem jako mrchu nevnímala, spíše jako svéráze.

21.01.2015 4 z 5


... a už jen ten vřes ... a už jen ten vřes Dalibor Kiowský

Knížka se mi moc líbila a nejen proto, že ji napsal můj tatínek :-) Milé vyprávění prázdninových dní mimo Prahu, kde si městský kluk připadal jako v ráji. Já se u knížky zasmála, i si zaplakala.
(Není volně v prodeji, mohu předat kontakt na autora)

29.12.2014 5 z 5


Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled Jennifer E. Smith

Tato knížka mě přesvědčila, že i knihy ve slevě nemusejí být propadák, ba naopak. Je to lehké a příjemné čtení, které i tak trošku donutí se zamyslet.

15.07.2014 5 z 5


Nechápu, jak to dokáže Nechápu, jak to dokáže Allison Pearson

Příjemná oddychovka

13.07.2014 4 z 5