ZuK1
Michael Robotham patří k mým nejoblíbenějším autorům a jeho knížky jsou vždy sázkou na jistotu. Ani tentokrát autor nezklamal a i když se mi některé jeho knížky líbily asi maličko víc, opět to bylo výborné a napínavé čtení a druhý díl série mě každopádně upoutal víc, než ten první. Příběh má několik linek, vše je pořádně zamotané a Phil to i díky své rodině a strýčkům nemá vůbec jednoduché a ovlivňuje to i její profesní postavení.
Po mnoha letech jsem si znovu přečetla tohle skvělé a milé, 35 let staré komiksové zpracování Odysseova dobrodružství při návratu domů. Autoři se drží příběhu, zároveň jsem se ale musela smát různým vtipným formulacím i tomu, jak do textu nenápadně propašovali momenty, kde si například Kyklóp Polyfém, ženoucí stádo ovcí zpívá Dú Valaši, dú, Sirény Ukážu ti cestu rájem nebo Odysseovi námořníci, zjišťující podmínky k plavbě dostávají odpověď „Jen veslujte hoši, Churáňov hlásí trvalé bezvětří“. Myslím, že se oba autoři i ilustrátor u této knížky opravdu bavili :-).
Knížka navazuje na předcházející díl a je opět velmi čtivá a napínavá, vyhovují mi i její krátké kapitoly. Připadá mi až neuvěřitelné, jak vysokou laťku autorka pořád drží a že i při 19. pokračování mě její knížky pořád baví číst a mám ráda i celý ten kolektiv okolo Kim. Takže i když jsem trošku váhala mezi 4,5 -5*, nakonec dávám 5*.
Knížka je pokračováním Školního strašidla a z Radílka se postupně stává detektiv. Opět milé a poutavé čtení, které děti baví a je ideální pro začínající čtenáře.
Knížky Zuzany Pospíšilové u nás mají vždycky úspěch a tohle byla další z nich :-). Díky velkým písmenům, krátkým kapitolám a napětí je výborné i pro začínající čtenáře.
Moje pátá autorčina knížka opět nezklamala. Od prvních stránek je mimořádně čtivá a jako vždy plná emocí, překvapení, zvratů, manipulace a určitě ne všem postavám fandíte.
Škoda jen, jak už bylo zmíněno i v některých komentářích, že dvě v knížce uvedené korektorky neodvedly moc kvalitní práci.
Příjemné a pohodové čtení, Zločin na Capri mě ale bavil přece jen trošku víc. Připadal mi i vtipnější a víc jsem si užívala konkrétní památky a krásné prostředí ostrova včetně popisovaných gurmánských zážitků. Až vyjde Zločin v Římě, určitě si ho ráda přečtu a už teď se na něho těším.
Knížky s dějem, odehrávajícím se za covidu sice zrovna nevyhledávám, stejně jako některá její další témata, autorčino Znič to jméno se mi ale líbilo, tak jsem se rozhodla udělat výjimku a zkusila i Krutý měsíc. Covidové období mi nakonec tolik nevadilo, spíš mi jen znovu připomnělo vše, co to přinášelo a co člověk opravdu netouží zažívat znovu. Samotný příběh, vyprávěný střídavě Tamarou a Betynou nebyl špatný a byla jsem i zvědavá, jak vše dopadne. Jen mi postupně začal děj připadat trošku zdlouhavý a nekonečný. Možná to bylo ale ovlivněno i tím, že jsem poslední dobou měla štěstí na knížky, které se mi opravdy moc líbily a bavily mě víc.
Po dlouhé době návrat k atmosférické sérii Öland a opět to bylo velmi příjemné, poklidně plynoucí, zároveň ale i napínavé čtení. V různých časových rovinách se v něm prolínají události současné s těmi, ke kterým došlo postupně v průběhu uplynulých 70 let, aby se nakonec všechny vzájemně propojily.
Další výborný díl série, která mě opravdu baví. Jak její atmosférické prostředí, tak i zajímavé postavy, ať už ty dobře známé nebo nové. Knížka je velice čtivá a vůbec nevadí, že každý díl má okolo 500 stran, naopak. Ke konci se už některé souvislosti daly tušit, i když ne úplně všechny jsem odhadla správně. Snad jen tu Augustovu až extrémní vášeň pro pečení bych už někdy maličko zmírnila :-), i když nic proti ní, je to zase nezvyklé osvěžení :-). Moc se těším na další pokračování.
Vyšetřování dvou případů a jejich možné propojení, další pokračování osobní linky detektiva Duncana McAdama, atmosféra a nádherné a působivé prostředí ostrova Skye, umocněné vlastními vzpomínkami, to vše pro mě bylo velmi příjemné a pohodové čtení.
Příjemná a milá oddychovka ze života. Místy docela vtipná, místy trošku smutná, lehce předvídatelná, každopádně Patrikovi musíte fandit a držet palce.
Knížka mě bavila a i přes její tloušťku stránky ubíhaly rychle jedna za druhou. Je čtivá, napínavá a prolíná se v ní několik příběhů v různých časových obdobích, které se v závěru propojí. Působivá je i zimní atmosféra odlehlých švédských pobřežních vesnic.
Nádherné prostředí Bretaně a atmosféra Côte de Granit Rose, tajné vyšetřování komisaře Dupina během dovolené, dobré jídlo a pití – to vše nabízí tato velmi příjemná a pohodová knížka.
Čtivé a napínavé pátrání po minulosti se spoustou dávných tajemství, nejrůznějších osudů a vztahů. Stejně jako u série Josef Bergman, i tentokrát autorka předvedla svou mimořádnou schopnost vystihnout atmosféru a prostředí zapadlé šumavské vesničky, kde se děj knížky odehrává.
Chvilku mi trvalo se do knížky začíst, pak už jsem si ale užívala její děj a černý humor a párkrát se musela zasmát i nahlas. Zajímavé byly také informace o mindfulness.
Knížky Michaela Robothama jsou pro mě vždycky sázkou na jistotu.
Jiné to nebylo ani tentokrát, knížka je velmi čtivá a napínavá a i když témata domácího násilí, manipulace či různých toxických vztahů běžně nevyhledávám, děj je zde velmi bohatý. Byla jsem zvědavá na vývoj další kariéry mladé policistky Phil, na její osobní život i na obnovené vztahy se svou poněkud svéráznou rodinou, ale také na to, co se nakonec vyklube z její nové kamarádky Tempe.
Určitě se budu těšit na pokračování, které by mělo vyjít v červnu, přesto ale musím konstatovat, že z autorových knih a sérií pro mě zatím pořád zůstává jedničkou Joe a také jeho přítel Ruiz ze série Joseph O'Loughlin.
Zatím poslední díl s Arnem je opět příjemné, pohodové a uvěřitelné čtení ze Lhoty, pominu-li tedy počet případů, kolik už zde za tu relativně krátkou dobu, co tam Arno bydlí, musela kriminálka řešit :-).
Nicméně opět musím konstatovat, že série s Mikem Syrovým pro mě pořád zůstává autorova nejlepší, mimo uvěřitelnosti i pro její přirozenou vtipnost a mrzí mě, že autor chrlí spoustu nejrůznějších knih, jen Miko se za uplynulých 7 let dočkal jen jediného pokračování :-( ...
I přes pozvolné tempo je knížka napínavá a velmi čtivá a tak mi ani nevadilo, že má skoro 500 stran.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: