ZRADO ZRADO komentáře u knih

☰ menu

Na východ od ráje Na východ od ráje John Steinbeck

Většinou recenze nedávám protože nejsem schopný „smrsknout" je do méně než půl stránky, kterou by nikdo nečetl.

East of Eden, stačilo by jedno slovo -Život. Všechno to tam je stačí se nad ní trochu povznést a uvidíte se tam. Věta za větou čisté zlato.

Závěrem - audiokniha (34hodin) čtená jedním z nejlepších vypravěčů P.Rímským je asi lepší formou než kniha, ale nemám porovnání.

19.10.2017 5 z 5


Revoluce mravenců Revoluce mravenců Bernard Werber

aaah že jsem se koukl prvně na příspěvky, první dva díly perfektní, teď se mě do toho 3 už tolik nechce)

04.08.2016


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Jednu hvězdu dávám vůbec poprvé. Ano jedna hvězda je hodně málo a asi si to zaslouží aspoň dvě, jenže u Keplera/ú jsem byl zvyklý na určitou úroveň a tak jsem při výběru vánočních dárků neváhal a koupil jsem knihu mámě, která je zvyklá na Rosamundu Pilčer a Jackie Collins a chtěl jsem ji koupit dobrou detektivku na cesty. Když jsem si ji přečetl sám nestačil jsem se divit jak špatnou úroveň to má, teda hlavně druhá část. Doufám že to máti ještě nestačila otevřít a budu mít čas si s výběrem dát větší práci protože tohle jsem odbyl na úkor předešlých Keplerovek které jsem četl. 82% to fakt né...

19.06.2016 odpad!


Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Přiznám se že knihu už bych nepřečetl, ale dostala se ke mě audiokniha s vypravěčem Rudolfem Hrušínským a to prostě nešlo nepustit. Doporučiji.

06.04.2016


Elon Musk Elon Musk Ashlee Vance

to je poprvé co píšu komentář dříve než bych knihu dočetl, ale citím že tady chybu udělat nemůžu. Jsem v půlce a nemůžu se odtrhnout. Posledí dobou jsem knihy odkládal nedočtené a rozečítal nové. Skvěle napsané. Je fajn po "práci normálního smrtelníka" začíst se o snu dobívání vesmíru bez prvoplánového výdělku peněz. Elektrická auta s desingem, který musí ocenit i zarputilí benzíňáci a to je jen malá část ztoho všeho. Výborný unik do světa, který se zdá být z daleké budoucnosti a přitom je to živá součastnout s dávkou velkých snů.
Elon Musk určitě největší postava Silicon Valley a tady nemusím uvádět ani za jakou dobu, prostě tečka.

23.01.2016 5 z 5


Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Mile překvapen :) četl jsem na doporučení a trochu jsem to podcenil. Humorné ale i hrozivé) satira která má nápad a dobře se čte. Samozřejmě souhlasím s větou použitou v knize a to že za vzestup nacismu a i další jeho fungování je vinou ne jen Hitlera jako vůdce, ale celého tehdejšího Německa, jenž se rádo ztotožnilo s myšlenkou "nadřazené rasy".
Hitler totiž vše v Main Kampfu sepsal a když jsem se dočetl že se někteří vymlouvali že ji prostě nečetli, nedávalo mě to smysl. Kniha s počty výtisků která by mohla konkurovat bibli tehdejší doby, která se povinně dávala každému páru při svatbě, měl ji každý doma ať už úplnou nebo zkrácenou verzi. Chápu ale že stud si našel výmluvu a hodit to na "jednotlivce" a nacizmus bylo poté jediným řešením.

07.01.2016 4 z 5


Syn Syn Jo Nesbø

Určitě jedna z těch lepších Nesbovek a to i bez H.H :) všechny Nesbovky jsem poslechl jako audio a je to vždy záruka kvality.

21.12.2015


Pravdivé příběhy Pravdivé příběhy Lúkianos

Dostalo se to ke mě jako audiokniha a dojmy? ... šílenost :D absolutní. - pro ukázku : rodící muži z lýtka, strom zasazený z mužského varlete - rodící muže, postavy podobné mužkému falusu, místo nohou korky.. kdo si chce odkočit do absolutna tohle je to pravé) jinak jsem měl co dělat abych to doposlouchal.

12.12.2015


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Líbilo se mi to více než Stalker :) odposlechnuto z audioknihy, zatím pro mě nejlepší od "Keplerů" )

12.12.2015 4 z 5


Zamilovaný ďábel Zamilovaný ďábel Jacques Cazotte

Odposlechnuto z audioknihy. Bavilo víc než na 64% :) doporučuju.

12.12.2015 4 z 5


Mein Kampf - Příběh jedné knihy Mein Kampf - Příběh jedné knihy Antoine Vitkine

Řekl bych že lepší než číst dlouhý, nepřehledný a místy opakující se Mein Kampf. Informace které jsem hledal jsem našel tady. Jediné co bych vytknul je konečné shrnutí autora, které je trochu ovlivňující a možná by bylo lepší si nechat utvořit čtenáře názor vlastní. Určitě stojí za přečtení.

12.09.2015 4 z 5


Proměna Proměna Franz Kafka

Čtu komentáře a nenacházím svůj pohled na tuto povídku. Když jsem ji dočetl, napadlo mě: proměnil se vůbec Řehoř ve hmyz ? Nemohl to být trochu eufemismus nato jak se chováme k vážně nemocným blízkým? Pro některé se z nich stává časem otravný "hmyz"...

16.01.2015