zolanda1883 zolanda1883 komentáře u knih

☰ menu

1984 1984 George Orwell (p)

Skvělá kniha, která mě naprosto uchvátila.. doslova jsem jí zhltla během několika dní. Nachází se zde spoustu věcí, které člověka nutí k zamyšlení a taková má podle mě kniha být... kniha, ze které si člověk něco odnese.

03.09.2018 5 z 5


Tereza Raquinová Tereza Raquinová Émile Zola

V celku dobrá kniha, ale nějak jsem se do ní nemohla po celou dobu začíst, možná to bylo, ale hlavně tím, že mi nevyhovuje naturalizmus, který je zde samozřejmě všude.

03.09.2018 3 z 5


Křídla nad džunglí - Kam zmizeli indiáni, kteří uměli létat Křídla nad džunglí - Kam zmizeli indiáni, kteří uměli létat Tahir Shah

Skvělá kniha, hlavně její závěr. Od autora jsem četla již jednu knihu a byla jsem mile překvapena, že i tato kniha se mu velice povedla.

03.09.2018 5 z 5


Zápisky mladého lékaře Zápisky mladého lékaře Michail Bulgakov

Velmi obohacující kniha.. zajímám se o přírodní vědy, kam jistě patří i biologie člověka tedy medicína a v této knize najdete přesné popisy, jak co dělat a zároveň si plně uvědomujete, co se mladému lékaři v daných situacích odehrává v hlavě, takže i strašlivé věci dokáží být krapet humorné. Vřele doporučuji lidem se zájmem o medicínu a zároveň těm, kteří se chtějí dozvědět něco o ruském venkovu.

01.04.2018 5 z 5


Čarodějův učedník Čarodějův učedník Tahir Shah

Krásně napsaná kniha, která mě obohatila, co se týče mého názoru na Indii. Moc hezky se četla, člověk nemohl přestat, byl nádherně vtažen do děje.

27.08.2017 5 z 5


Poselství rudého muže Poselství rudého muže Ernest Thompson Seton

V této knížce jsem se toho dozvěděla takový základ o Indiánech. Je poznat, že autor má Indiány v lásce, protože zde není jediného křivého slova proti nim, to stejné ovšem nelze říci o běloších, ty jsou zde vylíčení velmi realisticky a to hlavně v negativním slova smyslu. Indiáni jsou zde líčeni jako dokonalí moudří lidé.. jestli je to pravda či ne těžko říct, když jsem v životě Indiána neviděla.

07.06.2016 4 z 5