zluk zluk komentáře u knih

☰ menu

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Nejlepší víkend byla dost nuda. Kniha se vlekla, postavy a jejich příběhy byly takové plytké, člověk si k nim nemohl získat vztah. Humor tam chyběl, stejně tak nějaké napětí, emoce. Tak trochu ztráta času.

19.09.2022 2 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Kniha je poměrně čtivá, protože je psaná jednoduchým jazykem a rychle odsýpá. Člověk se občas i pousměje. Hlavní příběhová linie tak trochu připomíná Párala. Nejde o nic světoborného, s žádnou postav se nejde moc ztotožnit, ale příběhově to docela sedí v mantinelech. Taková oddechová průměrná knížečka na ukrácení dlouhé chvíle.

30.08.2022 3 z 5


Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Oddechovka na jeden večer. Docela dobře se to čte, líbilo se mi, jak to na závěr zaklaplo do sebe jako puzzle, i když se to dalo čekat.

28.09.2021 3 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

Některé vtípky dobré, třeba ten s Ibrahimem Kadyrovem. Leč celé je to tak trochu o ničem. Docela zábavně vymyšlený svět, ale postavy a děj mě tedy moc nevtahly. Musela jsem se do čtení vysloveně nutit. Asi už na to nemám věk, nebo je cílovka někde jinde. Takový hodně průměrný průměr.

23.09.2021 3 z 5


Město v oblacích Město v oblacích Kristýna Sněgoňová

Dobře napsané, čtivé, napínavé, místy chytré s trefným závěrečným rozuzlením.
Hlavní hrdina a jeho nejednoznačný, postupně se vyvíjející charkter, k němuž člověk postupně získává vztah, je velmi originálně vytvořený.
I když je to celé poskládané ze samých klišé, tak zručným způsobem.
Srovnatelné se zahraničními hity.

04.08.2021 5 z 5


Sunstone 1 Sunstone 1 Stjepan Šejić

Knihu jsem si půjčila ze zvědavosti, jak zpracovává toto téma. A z mého úhlu pohledu zklamání. Komiks nepřenáší to vzrušující na BDSM na čtenáře. Místo toho se tam tlachá až moc. Jinak ilustrace jsou bezva. Texty, ale poměrně ploché, rozvleklé a nezáživné.

03.08.2021 3 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Velmi čtivé provedeni timto do sebe velmi dobře zapadajicim příběhem. Přečetla jsem za jeden večer a zanechalo to ve me mnoho pocitů, čehož si cením. Hodnotím plnou palbou.

04.05.2021 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Užvaněné a otravné. K neučtení. Vrátila jsem, aniž bych to dotáhla do konce. Nějak nerozumím popularitě téhle autorky.

28.03.2021


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

To jako vážně :D
Co je to probůh za naivní dětinský blábol. To vážně někdo čte?

19.02.2021


Jako v nebi, jenže jinak Jako v nebi, jenže jinak Aleš Palán

Moc příjemné počtení, které jsem si sebou vzala v létě do Krkonoš a každý večer jsem prolnula s osudy jednotlivých vyprávění. Doporučuju všem, co mají rádi příběhy, které píše sám život.

18.01.2021 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Filmu jsem se vyhnula, knihu přečetla během nemoci. Moc veselé čtení to není, člověk se noří spolu s hrdinkou do jejích trablů s alkoholem a okolním světem. Čte se to snadno a má to spád, zároveň si tam nejde oblíbit žádnou postau. Nicméně pozitivně hodnotím nápad. Konec šel ve dvou třetinách knihy odhadnout.

06.10.2020 3 z 5


Do výšek Turkestánu Do výšek Turkestánu Michal Kleslo

Jako fandím klukům, že se do takového dobrodružství pustili, ale psaní by ještě mohli kapánek potrénovat.

05.10.2020


Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Další průměrná viewegovština s příliš opisnými popisy a humorem mnohdy za každou cenu.
Hlavní hrdinky nejsou sympatické. Spíš takové sobecké kravky, které se všechny snaží přesvědčit, že na své sobectví mají právo. Jako zcela jistě mají, ale čtenář do třetiny trpí. Pak se to trošku zlepší a kniha nabere spád, bohužel však autorka příliš brzy vyzradí konec, takže tak nějak od půlky tušíte, co bude to finální překvápko. Zakončení je pak rozvleklé jako latinskoamerická telenovela.
Kniha je poměrně čtivá a i přes výše zmíněné nedostatky, ji člověk přelouská docela rychle. Bohužel bez nějakých větších emocí, ji stejně tak rychle zapomene.

05.10.2020 2 z 5


Prokletá věž Prokletá věž Michaela Merglová

Příjemné překvapení v místním kapánek zatuchlém fantastickém rybníčku. Je to svěží, odsýpá to. Občas se objeví nějaký zajímavý postřeh. Postavy jsou pestré, jejich chování uvěřitelné. M. Merglová a K. Sněgoňová vlítly na českou fantastickou scénu, aby zastínili své slabší mužské kolegy (Kotleta, Fuchs), kteří převařují pořád ten samý lógr až do zblbnutí a jejich schopnost překročit hranice je prachmizerná. M. Merglová naopak směle může konkurovat Sapkáčovi.

25.06.2020 5 z 5


Leichenberg Leichenberg Oskar Fuchs (p)

Sloh se posunul o kilometry. Vidlácko-dětinský styl však bohužel přetrvává.

19.06.2020 2 z 5


Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Půjčila jsem si ze zvědavosti, ale moc se to číst nedalo. Takový ten druh humoru pro slabodussi hospodyňky.

19.01.2020 1 z 5


Národní třída Národní třída Jaroslav Rudiš

Náhled do hlavy jednoho obyčejného typka, co se rád pere a zije ve svém světě. Viděla jsem i film a obojí má cosi do sebe. Takových Vandamu mezi námi zije... Člověk se jim radši vyhne.

19.01.2020 4 z 5


Bůh v renaultu Bůh v renaultu Michal Viewegh

Nuda. Ani jsem nedočetla. Svih a lehkost je fuč. Nahrazena sebelitosti a sexem za kazdou cenu.

19.01.2020 2 z 5


Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Pod tradičně hnusnou obálkou ala Epocha se skrývá nečekaně dobře napsaná kniha, která je čtivá, ponurá a zábavná. Stolbenko je sice na zabití, ale to jako změna oproti předvídatelným gerojům tohohle žánru vůbec nevadí.

11.12.2019 4 z 5


Válka zrcadel Válka zrcadel Tereza Matoušková

Kniha se nečetla dobře. Od samotného začátku působí velmi nepřehledně. Místo aby nějak přirozeně vtáhla čtenáře do děje, nechá ho ztrácet se v reáliích i souvislostech. Když se člověk konečně prokouše úmorným začátekm, všechno pak naopak působí uspěchaně. Hlavní postava nevyvolává emoce. Člověku je naprosto ukradená. Kniha mi přijde jako další zbytečné plácnutí do vody české fantasy scény.

24.06.2019 1 z 5