Zlatovláska Zlatovláska komentáře u knih

☰ menu

Neboj se Neboj se Lisa Gardner

Další přečtená kniha od mé oblíbené autorky.
Od samého začátku je kniha velmi napínavá, skvěle literárně zpracovaná, výborně se čte a s každou stránkou obsah graduje ... (dojde i na slzy - alespoň tedy u mě). Knihu opět nebudete chtít odkládat; budete nuceni číst stále dál.
Knihu doporučuji k přečtení všem a hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček :-)

28.07.2018 5 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Toto dílo provázela masivní mediální kampaň a komentáře od čtenářů byly taktéž "plusové", a proto jsem se rozhodla ke koupi.
Kniha se četla dobře; několik pro mě pěkných překvapení se odehrálo (nic není takové, jak se zdá - což oceňuji) a závěr knihy je zdařilý.
Avšak stále jsem měla pocit, že od tohoto titulu "očekávám trošku víc" (knihu v žádném případě nelze srovnávat např. s titulem Za zavřenými dveřmi... - to je mnohem vyšší level).
Kniha se mi líbila, doporučuji k přečtení všem. Musím však ubrat na celkovém hodnocení a dílo hodnotím tedy na čtyři hvězdičky. :-)

28.07.2018 4 z 5


Ohnivý anděl Ohnivý anděl Yrsa Sigurðardóttir

Přečteno další vynikající dílo od mé oblíbené autorky.
Opět čtenáře udržuje v napětí od první strany a umí vytvořit "pocitově skvělou atmosféru", kterou čtenář cítí...
A opět jsou zde na konci díla propojeny zdánlivě nesouvisející postavy, což vždy v jejich knihách oceňuji.
Na tykání v celé knize si lze zvyknout; čtenář je na tento fakt upozorněn již na samém začátku. Já osobně jsem s tím žádný problém neměla.
A co se týká další často v komentářích zmiňované poslední kapitoly, tak ta je z mého pohledu naprosto v pořádku (parádní, tajemný, otevřený konec) a mně se naopak velmi líbila...
Kniha se mi líbila, doporučuji k přečtení všem a hodnotím na pět hvězdiček. :-)

16.06.2018 5 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Kniha Za zavřenými dveřmi byla pro mě "jedna velká pecka", a proto jsem automaticky a ráda sáhla i po tomto titulu...
Kniha se mi líbila od samého začátku..., opět se velmi rychle četla a konec byl pro mě nečekaný a překvapivý, což vždy oceňuji. Oproti prvotině však pro mě spíše oddechové čtení.
Titul doporučuji k přečtení všem a hodnotím na čtyři hvězdičky. :-)

11.06.2018 4 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Moje první setkání s touto autorkou a mohu říci, že se mi kniha líbila.
Oproti titulům, které běžně vyhledávám, zde není veliké napětí, ponurá atmosféra, ani to není žádný horor...
Ale možná právě proto, že je to z mého pohledu velmi oddechové a příjemné čtení, s několika nepředvídanými zvraty, působí obsah knihy na čtenáře v celkovém dojmu výborně.
Dále jsem byla velmi překvapena autorčiným popisem tamního prostředí; jsem potěšena, že jsem si zase "rozšířila vědomosti" o Laponsku.
Kniha se mi líbila, doporučuji k přečtení všem, kteří ocení příjemně napsanou detektivku a hodnotím na pět hvězdiček. :-)

10.06.2018 5 z 5


Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

Moje první kniha od této autorky a jsem velmi překvapena a zároveň i potěšena jejím spisovatelským nadáním.
Kniha mě oslovila hned na samém začátku; psána velmi čtivě, poutavě, vynikající češtinou, bez zbytečné "vaty"... Příběh je napínavý a se skvělým závěrem.
Obsah mě i mnohdy rozesmál, což oceňuji a bylo to pro mě další příjemné překvapení.
Kniha se mi velmi líbila, doporučuji k přečtení všem a nelze ji hodnotit ani nijak, než na pět hvězdiček. :-)

08.06.2018 5 z 5


Kuře a nůž Kuře a nůž Mary Higgins Clark

Autorka patří velmi dlouhou dobu mezi mé oblíbené spisovatele a byť tuto knihu vydala již dávno, dostala se mi do rukou až nyní.
Obsah mě "chytil" od samého začátku; opět velmi poutavě, napínavě, napsaný příběh... Čtenáře čekají i zajímavá překvapení.
Kniha se mi líbila, hodnotím na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem, kteří ocení skvěle napsaná díla. :-)

08.06.2018 5 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Jelikož jsem četla autorčinu prvotinu, která se mi líbila, automaticky jsem sáhla i tomto titulu.
Obsah mě okamžitě vtáhl do děje, kniha je opět velmi čtivě napsána... V knize Manželé odvedle mě "hodně dostal" závěr knihy, který byl nepředvídaný a ještě více poté poslední odstavec.
A u tohoto titulu jsem byla opět hodně překvapena závěrem, který jsem si vůbec nedomýšlela a který celý obsah knihy "převrátí" naruby. A poslední odstavec byl vynikající... Z mého pohledu další velmi skvěle, čtivě, napínavě, nepředvídatelně napsaná kniha...
Doporučuji k přečtení a knihu hodnotím na pět hvězdiček. :-)

07.06.2018 5 z 5


Všechna pravda, co je ve mně Všechna pravda, co je ve mně Julie Berry

Tuto knihu jsem si zakoupila jaksi "omylem", neboť jsem již dávno odrostla z věku teenagerů, pro které je především určena.
Avšak musím s radostí podotknout, že jsem se do ní začetla (byť jsem to nepředpokládala) a kniha se mi líbila... Autorčin "deníkový" styl psaní čtenáře nejprve trochu "zarazí", avšak jakmile si zvyknete, bude vám tento styl i vyhovovat, z důvodu krátkosti kapitol, které vás "nutí" číst stále dál.
Obsahově je kniha taktéž zajímavá a velmi poutavá, mně se prostě líbila. Celkově hodnotím na pět hvězdiček. :-)

12.05.2018 5 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Kniha mě na první pohled zaujala velmi vydařeným přebalem a anotace byla taktéž hodně poutavá... Celkem dlouhou dobu jsem knihu poptávala a jsem ráda, že jsem to nevzdala.
Naprosto skvělé... Kniha mě "chytila" od samého začátku; velmi zajímavě, literárně propracovaný, tajemný příběh. A vůbec nevadí, že to není horor. Možná a právě v tomto případě je to ku prospěchu díla samotného.
Kniha se mi hodně líbila, doporučuji k přečtení všem, které baví "duchovno" a hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček. :-)

12.05.2018 5 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Po přečtení vynikající Tiché modlitby, jsem již samozřejmě sáhla i po tomto titulu. A opět jsem přečetla naprosto výbornou a napínavou knihu...
Autorka jednoznačně umí čtenáře zaujmout; kniha se četla velmi lehce, neboť je opět dělena do velmi krátkých kapitol, které Vás právě nutí přečíst ještě jednu... a další...
A Kim... To je prostě super ženská a svým "typicky ironickým, mnohdy suchým humorem", mě "dostává". Je mi velmi, velmi sympatická.
Autorku si nyní zařazuji mezi mé oblíbené a již s radostí očekávám další vydané dílo.
Titul hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem. :-)

30.03.2018 5 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Moje první kniha od tohoto autora a jsem mile překvapena, jak moc se povedla. Titul je napínavý od samého začátku a jeho konec je absolutně překvapivý a nečekaný; z mého subjektivního pohledu výborný...
Kniha se četla skvěle; je psána v krátkých kapitolách, tudíž text "ubíhá" čtenáři velmi rychle. Dílo hodnotím na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem. :-)

25.02.2018 5 z 5


DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Autorka je zařazena mezi mé oblíbené, neboť její spisovatelské nadání je na mistrovské úrovni. Dokáže skvěle propojit všechny zdánlivě nesouvisející postavy či události a vše "odhalí" až ve vynikajícím závěru knihy...
Její tituly neobsahují žádnou "vatu"; vše má v knize své opodstatnění a napětí narůstá s každou přečtenou stránkou. Kniha se výborně četla, k čemuž přispěl opět vynikající překlad s vynikající češtinou... Titul hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem milovníkům napětí. :-)

24.02.2018 5 z 5


Zapomeň na minulost Zapomeň na minulost Katarína Gillerová

Tuto autorku jsem doposud vůbec neznala (ani jsem netušila, že kupuji slovenskou tvorbu), pro koupi titulu mě přesvědčila anotace, která slibuje zajímavou zápletku a mnohá překvapení.
A ano, je to tak. Kniha se četla naprosto výborně, je skvěle vypravěčsky zpracována. Má mnoho zápletek, překvapení, až jsem byla mnohdy "velmi překvapená i já sama", neboť příběh je důkladně propracován od začátku až do konce. Vše má v knize své opodstatnění.
Byla jsem dále mile překvapena, že je kniha i velmi vtipná. Pokud je někdo naladěn na stejný styl humoru jako já (ironie), bude mu hlavní hrdinka velmi sympatická.
Titul rozhodně doporučuji k přečtení a hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček. :-)

11.02.2018 5 z 5


Skořápka Skořápka Ian McEwan

Ještě nikdy jsem nečetla žádný titul, jehož hlavní postavou by bylo nenarozené dítě, a proto jsem byla na knihu velmi zvědavá...
Kniha předčila má očekávání; výborně se četla, skvěle vypravěčsky a psychologicky zpracovaný obsah a musím uznat, že i velmi humorně (a tento styl humoru mi naprosto vyhovoval). Kniha se četla výborně a já ji doporučuji k přečtení všem, kteří ocení klasiku. Hodnotím na pět hvězdiček. :-)

11.02.2018 5 z 5


Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Moje druhá přečtená kniha od této autorky a již mám nakoupené další, které budu číst. Gardnerovou jsem zařadila mezi mé nejoblíbenější, neboť její knihy jsou absolutní top. Název titulu Chyť mě může být po jeho přečtení vyložen i tak, že pokud knihu začnete číst; obsah vás chytí a nepustí..., knihu nebudete chtít odkládat, dokud nedočtete. Vynikající a já se těším na další. Titul hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem, kteří ocení skvěle napsaná díla. :-)

04.02.2018 5 z 5


Šest let Šest let Harlan Coben

Další vynikající Cobenova kniha... Ono taky co se dá o této knize jiného napsat; jiné hodnocení vlastně není ani možné, když jejím autorem je tato "spisovatelská elita". Kniha se výborně četla, opět plná překvapení, zápletek, najdete v ní i Harlanův pověstný humor... Titul doporučuji k přečtení všem a hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček. :-)

03.02.2018 5 z 5


Panenka Panenka Hollie Overton

Tento titul mě zaujal svou anotací a velmi zajímavě zpracovaným přebalem... a já rozhodně nelituji, že jsem si ho koupila. Zásadně nesouhlasím s předešlými komentáři o jakémkoliv zklamání z této knihy či zvláštně zpracovaném tématu, atd. Autorka naopak téma velmi skvěle vypravěčsky zpracovala; kniha se četla lehce (pominu-li téma), její psychologické pojetí i dopad celého titulu je vynikající, k čemuž však přispěl i výborný překlad do češtiny.
Kniha se mi líbila, hodnotím na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem milovníkům psychologicky zpracovaných titulů. :-)

28.01.2018 5 z 5


Smrtící byznys Smrtící byznys Hana Hindráková

Moje první kniha od této autorky a již vím, že ne poslední. Obsah na mě velmi silně zapůsobil; při jeho čtení jsem se neubránila slzám... Otevřít v knize téma falešných léčiv je z mého pohledu celkem riskantní záležitost a autorce patří velký obdiv, že se toto téma rozhodla zapracovat do své knihy a nám všem "rozšířila obzory". Zároveň však musím s radostí podotknout, že je titul napsán skvěle po žurnalistické stránce, následkem čehož se i velmi lehce a svižně čte.
Kniha se mi celkově líbila, hodnotím ji na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem. A za sebe mohu autorce slíbit, že i já osobně budu tuto problematiku šířit dál... :-)

28.01.2018 5 z 5


Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Jelikož roky obdivuji práci J. Kmenty a právem ho pokládám za "našeho" nejlepšího investigativního novináře... a vím, že tvrzení - "novinář by měl být hlídacím psem demokracie" právě Kmenta svou dosavadní činností potvrzuje... Z tohoto důvodu jsem již očekávala od tohoto titulu mnoho velmi zajímavých informací...
A mohu směle říci, že tato kniha předčila i má náročná očekávání.
Je to "neskutečný fičák informací" a šílené je to, že jsou pravdivé.
Knihu hodnotím na pět hvězdiček a doporučuji k přečtení všem..., ale vím, že ti, kteří AB volili, si ji stejně nepřečtou; to je marná snaha...
J. Kmentovi patří opět můj velký dík a stálý obdiv.

28.12.2017 5 z 5