Zelený.úval Zelený.úval komentáře u knih

☰ menu

Zámeček Zámeček Barbora Majchráková

Moc hezká a vtipná oddechovka. :-) Líbilo se mi prostředí jihočeského venkova a malý nádech tajemna. A Blažena byla bezkonkurenčně nejlepší postava. :-)

19.04.2024 5 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Trochu mě zklamalo odhalení Kadeřníka asi na posledních třech stránkách a taky to, že nebylo vysvětleno zmizení Radima. Jinak kniha se četla dobře, bavilo mě vesnické prostředí a různé klepy, které k tomu patří.

30.03.2024 4 z 5


Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

Po dlouhé době romantická kniha, která mě opravdu bavila. :-) Moc mě bavilo pozorovat proměnu Laurie. A že všechno dobře dopadlo, byla už jen taková třešnička na dortu.

05.03.2024 5 z 5


Dokud dýchám, doufám… Dokud dýchám, doufám… Tereza Šiklová

Téma šikany mi přišlo zajímavé, ale bohužel je v knize zmíněno pouze na pár stránek. Jinak kniha za moc nestála. Amélie mi byla protivná. Dočetla jsem ji jenom proto, že mě zajímalo, jestli jejich vztah přece jenom vydrží.

29.01.2024 2 z 5


Pan Pracháč Pan Pracháč Vi Keeland

Po dlouhé době kniha, co mě bavila od začátku do konce, i když jsem od ní na začátku nic moc nečekala. Nejdřív jsem se těšila, až se spolu konečně vyspí, ale nakonec mě pohltila zápletka s jeho otcem a její matkou. I když bylo celkem jasné, jak to dopadne. Možná ale těch erotických scén mohlo být přece jenom více. :-)

13.01.2024 5 z 5


Marie Curie-Skłodowská: Odvaha snít Marie Curie-Skłodowská: Odvaha snít Susanna Leonard

Začátek knihy byl takový vleklý. Začala mě bavit až druhá půlka knihy, kdy je Marie s Pierrem a pracují spolu v laboratoři na svých objevech. Zajímavé byly i části, kdy postupně zjišťují, jaký vliv má radium a záření na jejich zdraví.

29.12.2023 4 z 5


Dobrá tak akorát Dobrá tak akorát Barbora Šťastná

Kniha, která mi snad v každé kapitole mluvila z duše. Nebylo špatné zjistit, že takové pochyby o sobě mají i ostatní a že se některé věci prostě nesmí tolik řešit.

06.12.2023 5 z 5


Bouřlivé časy Bouřlivé časy Anne Jacobs

Druhý díl mě bavil o něco více. Zde byly zajímavé hlavně zápisky Míny o starých časech. Přišlo mi, že postavy v celém příběhu nejsou vůbec předvídatelné a je těžké určitě, která je vlastně kladná a která ne.

21.11.2023 4 z 5


Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Nejdříve mě kniha moc neoslovila. Na začátku jsem se hodně ztrácela v postavách. Ocenila bych nějaký přehled nebo vztahovou mapu, jak to v podobně zaměřených knihách bývá. Nejvíce mě bavily záznamy z deníku Elfriede. Ke konci se děj trochu víc rozjel a kniha se už četla dobře.

19.11.2023 4 z 5


Nejhezčí dny našich životů Nejhezčí dny našich životů Claire Lombardo

Celou knihu jsem čekala, jaké asi bude to velkolepé rozuzlení příběhu, které nakonec nebylo, ale vůbec to nevadilo. Bylo mi líto Jonaha celý příběh a Violet mě svým chováním k němu neskutečně štvala. Wendy osud byl hodně smutný. Bylo zajímavé pozorovat, jak na stejnou situaci nahlížel každý úplně jinak a jak se taky každý vnímal jinak, než ho vnímali ostatní. A v neposlední řadě bylo taky zajímavé pozorovat vztah sourozenců.

29.10.2023 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Tato kniha byla za mě asi nejpovedenější z celé série, jinak mě zatím všechny knihy zklamaly. Líbilo se mi, že kniha odkazovala i na další příběhy ze série. Děj hezky plynul a moc se povedl i popis venkovského prostředí.

26.09.2023 5 z 5


Když jsme to tajili Když jsme to tajili Sarina Bowen

Ze začátku jsem se do knihy nemohla moc začíst. Měla jsem pocit, že tam je až moc chlapů a chyběl mi nějaký ten ženský element. Ale když se pak Graham a Rikker začali víc sbližovat, tak se děj rozjel a už se četla dobře. :-)

27.08.2023 5 z 5


Anglická kuchyně slečny Elizy Anglická kuchyně slečny Elizy Annabel Abbs

Kniha mě trochu zklamala, čekala jsem od ní mnohem víc. Vztah mezi Elizou a Ann mi přišel spíše povrchní. Tajemství Elizy mě naopak hodně překvapilo a myslela jsem celou knihu, že je to úplně něco jiného. Konec byl takový useknutý. Co musím ocenit, byly popisy jídel, ty se povedly.

18.08.2023 3 z 5


Obchůdek na rohu Obchůdek na rohu Nicola May

Skvělá kniha. :-) Moc mě bavil nádech tajemna po celou dobu příběhu a postava Queenie a Mary. I když se konec dal domyslet už asi v půlce knihy, tak stejně mě to nutilo číst dál a dál.

03.08.2023 5 z 5


Anna Falcká Anna Falcká Hana Parkánová-Whitton

Čtivě a romanticky napsaný historický příběh. Oceňuji, že na konci v epilogu jsou stručně shrnutá historická fakta a případné neshody s knihou.

27.07.2023 5 z 5


Můj klenot Můj klenot Lauren Blakely

Kniha se dobře četla a tak hezky plynula. :-) Jednoduchá zápletka, prostě fajn oddechovka. Cením, že na konci nebylo moc velké drama a oba si celkem snadno vyříkali, jak to spolu mají. :-)

25.07.2023 5 z 5


Slon v mé čekárně – Příhody veterinářky s divokými zvířaty Slon v mé čekárně – Příhody veterinářky s divokými zvířaty Florence Ollivet-Courtois

Milé a někdy i smutné příběhy z praxe veterinářky. Dozvěděla jsem se spoustu nových zajímavostí o jednotlivých zvířatech. Například problematika anestézie u slonů nebo u žiraf.

24.07.2023 5 z 5


Sestřičky a zuřící válka Sestřičky a zuřící válka Donna Douglas

Smutný díl, ale dobře napsaný. Nutí člověka číst pořád dál, aby se dozvěděl, co se stalo v další kapitole.

18.07.2023 5 z 5


Tajemství zámku Ashmore Tajemství zámku Ashmore Cynthia Harrod-Eagles

Některé části se trochu moc vlekly, ale ke konci dostal příběh spád a četl se dobře. Kniha nebyla ani moc předvídatelná, například rozhodnutí Niny mě překvapilo. Jsem zvědavá na další díly, jak se všechno vyvine.

12.07.2023 4 z 5


Sametový anděl Sametový anděl Jude Deveraux (p)

Kniha opět podobná jako první dvě ze série. Za mě byl ale pořád nejlepší příběh Raina s Alyx. Tady se mi líbilo, jak se na konci celý rod spojí. Taky oceňuji, že je na závěr krátká zmínka o dalších osudech jednotlivých dvojic.

15.06.2023 5 z 5