ZanZara1 ZanZara1 komentáře u knih

☰ menu

Anna Boleynová - Králova posedlost Anna Boleynová - Králova posedlost Alison Weir

Pozor spoiler:
Druhá kniha od historičky Alison Weir o osudech šesti tudorovských královen, Anně Boleyn, mne nenechala na pochybách, že kompletně celá série bude naprosto skvělá. Jak sama autorka v dodatku říká, o pravých citech Anny Boleyn k Jindřichu VIII., nevíme, jelikož se nezachovaly žádné písemnosti z její strany, nicméně se toho dá mnoho odvodit. Anna byla nesmírně ctižádostivá žena, až tak moc, že šla přes mrtvoly a sama sobě nakonec způsobila i svůj pád. Na konci života jí muselo být jasné, že těch devět let, kdy se spustil celý kolotoč s Jindřichem, mohla být s někým jiným skutečně šťastná, protože kolik skutečného štěstí za tu dobu zažila? Neustálé intriky, pachtění po moci, a ve finále život v neustálém strachu, co se stane, pokud nepřivede na svět mužského potomka. Co mě však naprosto vyděsilo byl úplný závěr knihy a Annina smrt. Samozřejmě z dnešní znalosti moderní medicíny o fungování lidského těla má i obrovskou logiku fakt, že Anna Boleyn svou popravu cítila a vnímala. Což je tedy naprosto šílená představa. Člověk by si pomyslel, že padne jedna rána a konec. Jenže než-li mozku dojde přísun kyslíku a skutečně se vypne...inu, kdo by to byl řekl, chudák Anna Boleyn.

02.12.2023 5 z 5


O čertovi O čertovi Pavel Čech

Naprosto nádherná knížka. Byla první od Pavla Čecha, která se mi dostala do ruky. Se synem jí čteme stále znovu a znovu. Ty ilustrace jsou dokonalé, čtenáře přenesou do jiného světa, a takové jsou všechny knihy tohoto spisovatele a ilustrátora, i když, zrovna tato knížečka je má srdcovka. 100%

14.11.2023 5 z 5


Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Příběh španělské princezny, a pozdější anglické královny, Kateřiny Aragonské, jsem samozřejmě znala, nicméně vyprávění sepsané Alison Weir, mne naprosto dostal. Kateřina byla neuvěřitelně silná, šarmantní, vzdělaná, ale především statečná, zásadová a věrná žena. Její osud mne velice zasáhl, a bylo mí jí neskutečně líto. V průběhu knihy jsem začala naprosto nenávidět Annu Boleyn, a Jindřicha bych nejraději vystřelila na měsíc, když se z milujícího a něžného manžela, který svou ženu na rukou nosil, stala doslova bezcharakterní zrůda. Nebohá Kateřina dopadla bídně. Na konci knihy jsem už pro ní ronila krokodýlí slzy, jak moc mi jí bylo líto. Jsem zvědavá na druhý díl o Anně Boleyn. Za mě 100%.

06.11.2023 5 z 5


Prašina Prašina Vojtěch Matocha

Syn dostal první díl v podobě audio knihy k Vánocům. Po 10 minutách jsem věděla, že si knihu chci přečíst. Ihned po svátcích jsem běžela do knihkupectví a pořídila celou trilogii. První kniha přečtena za jediný den, nebylo možno se odtrhnout. Skvělý příběh.

31.12.2021 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, byla moje zcela první fantasy kniha, kterou jsem kdy četla, je to již dlouhých 25 let. Nejdříve jsem tomu příliš šancí nedávala, byla jsem velkým fandou hororů Stephena Kinga. Chvíli si tak čtu, a potom se to stalo, byla jsem tam, v Roklince mezi Elfy, totálně ponořená do příběhu, totálně okouzlená. Celou knihu jsem zhltla nadsvětelnou rychlostí, a potom ještě několikrát. To samé Pán Prstenů, Silmarilion, a další. Tohle mě nikdy nepustí. Knihy přicházejí a odcházejí, ale knihy Tolkiena...ty jsou věčné. Tolkienův obdivovatel, a snad i někdy v příštím životě Středozemský obyvatel. Na věčnou slávu.

24.10.2021 5 z 5


Wetemaa: Kniha osudu jedenácti družiníků krále Gudleifra Wetemaa: Kniha osudu jedenácti družiníků krále Gudleifra Adam Andres (p)

Oh Wetemaa. Všechny knihy Veroniky Válkové jsem zhltla na posezení před 12 lety. Nyní se ke knihám vracím. Je to jedna z nejlepších českých fantasy a dle mého názoru se řadí ke světové fantasy, nebo by se bývala řadila, pokud by knihy měly ten správný marketing, který si rozhodně zaslouží. A tak místo toho, aby se kniha vydávala a překládala do světových jazyků, zbylo jen pár nákladů a knížky upadají v zapomnění, kdy o tomto úžasném příběhu prakticky nikdo neví. Je to velká škoda. Veronika by dnes mohla být někde zcela jinde, škoda, že se jí neujal někdo šikovný.

24.06.2020 5 z 5


Nejbarevnější Mexiko Nejbarevnější Mexiko Kamu (p)

edit zsn2014: obávám se, že došlo k nedorozumění. Je to kuchařka, není to cestopis. Váš komentář, a přidání knihy do odpadu, jsem tedy absolutně nepochopila.

08.06.2020


RE-START Makléře RE-START Makléře Tomáš Kučera

Makléřova bible.

21.11.2019 5 z 5


Nastala doba webová Nastala doba webová Tomáš Kučera

Makléřova bible.

21.11.2019 5 z 5


Realitní právo - Nemovitosti v realitní praxi Realitní právo - Nemovitosti v realitní praxi Vladimír Syruček

Pro mne, jako pro realitní makléřku, naprosto nepostradatelná kniha s čestným místem na mém pracovním stole.

20.11.2019 5 z 5


Historky z lesa Historky z lesa Claudio Cernuschi

Velmi oblíbená pohádka mého malého syna. Krátké příběhy s roztomilými obrázky.

20.11.2019 5 z 5


Zakázaná rétorika Zakázaná rétorika Gloria Beck

Právě čtu a stydím se, že to vůbec čtu. Ačkoli je to celkem fascinující dílko. Až tedy na to, že jsem došla k názoru, že spisovatelka je psychopat. A k otázce, zda sepsání této knihy myslela vážně, a co jí přitom probíhalo hlavou. Asi takto. Domnívala jsem se, že v knize budou sepsány možné manipulace, kterých se lidé dopouštějí. Co jsem tedy nečekala, že spisovatelka pojme knihu formou kuchařky. Bod po bodu. Udělejte to a to, osobu zmanipulujte, vyberte si zmanipulovatelného blbečka atd. Tato kniha je totální, i když fascinující, dno. A co se z člověka musí stát, aby tyto techniky používal. Stupínek etické korektnosti, dle barviček, je taky úlet. Nehodnotím, protože to dost dobře nejde.

20.11.2019


Láska je lež Láska je lež Statis Karakevas

Naprosto nevkusná kniha, hloupá a přiblble napsaná. Škoda ztráty mého času.

03.04.2018 odpad!


Karmická sinusoida Karmická sinusoida Ester Davidová

Kniha je psána velice čtivě a především přesně tak, jaká je skutečnost, a to co Ester zažila. Byla jsem na regresní terapii u Esteřiny žákyně, a musím říci, že to bylo neuvěřitelné. To co píše v knize se opravdu děje. Doporučuji knihu přečíst, ale zároveň regresi zkusit.

14.02.2018 5 z 5


J. R. R. Tolkien – Ilustrovaný dárkový komplet J. R. R. Tolkien – Ilustrovaný dárkový komplet J. R. R. Tolkien

Není krásnějších příběhů. Už je tomu spousta let, kdy mi cestu zkřížily příběhy Středozemě. A Silmarion je snad tou knihou nejhezčí. Obsáhlé příběhy elfů. Překrásné Lúthien, která dala své sdrce člověku Berenovi. Rozdělení elfských ras, země Valinor, tam na Západě za mořem. Kdo by nechtěl žít ve Středozemi a nebo blažené zemi Valar... :)

14.02.2018


Život podle feng šuej Život podle feng šuej Jayme Barrett

Toto je TOP kniha o Feng Šuej, co se mi kdy dostala do ruky. Kniha není rychlokvaškou, kde západní člověk rychle přesune nábytek do jednotlivých zón a bude čekat co se stane. Kniha je i velmi duchovní, a autorka se zaobírá Feng Šuej jako celku, vyčištění nejen svého domova, který je předobrazem každého z nás, ale též o tom, že dobré Feng Šuej je o očištění a úklidu našich duší a hlavy. Zpracování knihy je moderní a přehledné, doplněné krásnými fotografiemi. Knihu mohu vřele doporučit všem nadšencům Feng Šuej, ale též laikům a těm, kdo by se rádi o tomto prastarém umění něco dozvěděli.

02.01.2018 5 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Pro mne absolutně nejlepší kniha z celé série. Miluji Stmívání, protože je o poutech, které dokáže rozdělit jedině smrt, a to je v dnešním, tom skutečném světe, velice vzácné. Excelentní.

17.01.2017 5 z 5


Tajemství skvělých prezentací Steva Jobse - Jak si získat každé publikum Tajemství skvělých prezentací Steva Jobse - Jak si získat každé publikum Carmine Gallo

Perfektní kniha, pokud prezentujete produkt před obecenstvem, i pokud chcete v rámci prezentace učit svůj tým. Krok po kroku vás Steve Jobs naučí, jak si podmanit davy. Díky této knize jsem se zamilovala do Jobse, a tudíž do Applu. Mohu vřele doporučit.

29.09.2016 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) J. K. Rowling (p)

Nádherná kniha. Můj přemilý Harry Potter první rok v Bradavicích s úchvatnými ilustracemi Jima Kaye. Vřele doporučuji všem do knihovničkové sbírky. Těším se nyní na říjen, kdy výjde Tajemná komnata.

27.09.2016 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tak k tomuto nemám prakticky co říci...Miluji svět Harryho Pottera, a tato VĚC, co se mi dostala do rukou, je patos. Splácanina všeho možného dohromady. Nastavení něčeho, co mělo svůj perfektní konec, a někdo si řekl ,,pojďme z toho příběhu vytřískat co nejvíce. Však nám to přinese opět nějaké peníze." Jinak to nevidím a ani jinak vidět nemohu..

26.09.2016 1 z 5