zaandulee zaandulee komentáře u knih

☰ menu

Dvanáct měsíců Dvanáct měsíců Eleanor Corvin (p)

Opět super počteníčko! Z prvního dílu Jeden rok, jsem byla moc nadšená a ani u pokračování tomu není jinak.

Příběh je vyprávěn z pohledu Emy, kterou známe z minulého dílu (miluju!) a její kamarádky Anny, která je tichá, klidná, knihomolka. I když jsem povahově rozhodně podobnější Anně, musím se přiznat, že jsem si více užívala kapitoly z pohledu Emy. Možná je to právě tím, že je můj pravý opak. Baví mě její smysl pro humor, odmlouvání, sarkasmus, nebojácnost, loajalita a obětavost. O romantické lince mezi ní a Eskarem ani nemluvím, miluju jejich špičkování, celkovou povahu jejich vztahu. Annina romantická linka je taky super, nic jim nemůžu vytknout.

Trošičku mi však tady něco vadilo, dám příklad: Objevil se nějaký problém, který se zdál nevyřešitelný, nebo obtížný. Všichni hledají řešení, pak se najednou teda jedno objeví, ale není na to kladen důraz, který by byl podle mě potřeba. Celý ten proces řešení se vytrácel, a najednou byl pak problém vyřešen. Bylo vysvětleno, jak se co stalo, ale tak nějak upozadněně? !!!SPOILER!!! pro upřesnění - týká se to Anniny kletby

Konec mě pěkně navnadil, abych přemýšlela, kam se bude příběh ubíhat. Jsem zvědavá, jestli v dalším díle dostane více prostoru Eric, Tessa, Kaleb atd. Holt si budeme muset počkat. ;)

Celkově jsem si však čtení užila a moc se těším na pokračování, které doufám vyjde, co nejdříve!

17.04.2023 5 z 5


Temné a kruté lži Temné a kruté lži Ginny Myers Sain

Musím říct, že mě kniha zklamala. Neměla jsem nijak vysoká očekávání, ale do čtení jsem se jednoduše musela nutit. Celá byla zdlouhavá, taková nijaká, neslaná, nemastná. Na začátku se vůbec nic nedělo, pak padalo jedno obvinění za druhým a na posledních pár stránkách se vyvalily tajemství, rozuzlení, které mi knihu ještě více znechutily. Postavy mi přišly nesympatické, nereálné, prostě divné, jako celá kniha.

Ještě asi nikdy jsem nebyla tak kritická ke knížce, kterou jsem zvládla dočíst až dokonce. Četla jsem ji s pauzami, takže jsem ji nakonec prolouskala, ale kdyby ne, tak o nic nepřijdu.

Takže pro mě po delší době kniha, kterou nedoporučuji. :(

03.04.2023 2 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Jedním slovem D O K O N A L O S T !!! Po Sarah J. Maas jsem myslela, že už nenajdu knihu/sérií, kterou si zamiluju, ale tato kniha mi dokázala opak. Námět je strašně originální a prostě pecka. Atmosféra dystopické Budapeště, kruté víly, boje, utrpení, krutost, odhodlání, zoufalost, vášeň.....všechny tyto pocity z knihy prostě prýští.

Kniha je nabitá akcí, nemáte šanci se nudit, prostě čtete, čtete až dojdete na konec a jen tupě zíráte do zdi a přemýšlíte, jak to zvládnete než vyjde v ČJ další díl. :( Romantická linka tu stojí fakt za to, není však plná erotických scén jako u Maasové, ale ta vášeň a přitažlivost silně visí ve vzduchu. Hlavní hrdinka je správná badass a hlavní mužský protagonista je...... no prostě si to musíte přečíst! :D

Končí to dost otevřeně, takže se na to připravte, ať pak nenadáváte jako já. :D V originále už vyšlo, myslím, všech 6 dílů, takže můžeme jen doufat, že dalšího dílu se dočkáme už letos.

06.02.2023 5 z 5


Dívka, kterou spolklo moře Dívka, kterou spolklo moře Axie Oh

Tato kniha mě zaujala svou nádhernou, dětskou obálkou a anotací. Většinou se pouštím do knih, které mají magický svět tvořený upíry, vílami, čistě magií, apod., ale zatím jsem asi nečetla žádnou knihu, která se zaměřuje na bohy.

Kniha je pěkně prodchnuta příběhy, legendami a mytologií, po delší době pro mě něco nového a jiného. Celkový námět mi přišel originální a pěkně zpracovaný, hlavní hrdinka je super, není nijak arogantní, ale ani ubrečená, prostě odvážná a laskavá. Romantická linka v knize mohla být trošku hlubší, přišla mi malinko uspěchaná, ale na to, jak je kniha krátká to chápu.

Takový plot twist jsem opravdu nečekala, přišlo mi, že jsem při čtení nedokázala vymyslet snad ani jednu teorii, která by vše vysvětlovala, a proto jsem možná byla tak překvapená rozuzlením Co se týče konce, tak kniha je pěkně uzavřena, jsem s ním spokojená a určitě doporučuji přečíst!

06.02.2023 4 z 5


Polib mě Polib mě Stella Tack

Tak z námětu knihy (i když je neoriginální) jsem byla nadšená - zakázaná láska. Kniha se dobře četla, miluju, že autorka psala kapitoly z pohledu obou postav, to mi u knihy vždy zlepší náladu a i hodnocení.

Co se týče hlavních postav, tak mě skoro celou knihu iritovalo, že Ryan na jednu stranu Ivy chce, ale pere se s tím a já pořád nevím důvod proč! Když vše bylo vysvětleno, jeho chování bylo už pochopitelnější, celkově mi přirostl k srdci. Ivy nebyla špatná hrdinka, ale určitě najdu v daném žánru spoustu lepších.

Celkově knihu hodnotím pozitivně, konec se mi zamlouval. Jsem zvědavá jaké bude pokračování, jelikož je zde napsáno, že je to ze série Osobní strážce.

16.10.2022 4 z 5


Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Poslední dobou jsem četla většinově knihy tohoto žánru, takže mám tendenci docela je porovnávat, ale budu se snažit popsat klady a zápory knihy nezávisle na nich.

První chci určitě vyzdvihnout hlavní hrdinku, která mi přišla dost sympatická, udivovala mě její klidná povaha, srdečnost a ochota. Hlavní hrdina byl takové klišé, ale já pro nim nic nemám, takže jsem si ho také oblíbila - navenek tvrďák, nespolečenský, zachmuřený, naštvaný na celý svět, záhadný, ale pod vnějškem je to správný chlap s velkým srdcem, který měl strašný život, žádnou oporu, ztratil své milované, byl podveden, nikomu nevěří a radši se uzavře.

Určitě vyzdvihnu problémy, s kterými se hrdinové museli během svého života potýkat - byly výborně napsány a procítěny. Jacksonovo dětství a pak zrada milované osoby; Biančina bolestná ztráta. Opravdu dojemné.

Knihu všem tedy doporučuji, patří určitě do skupiny těch lepších, co jsem poslední dobou četla. :)

16.10.2022 4 z 5


Jenom nestvůra Jenom nestvůra Vanessa Len

Zajímavý námět - nestvůry, které umějí cestovat v čase + romantická linka s náběhem na milostný trojúhelník. Musím říct, že jsem měla docela očekávání, jelikož jsem na knihu viděla jen samé dobré recenze a rozhodně mě nezklamala. Četla se až neuvěřitelně rychle, přišlo mi že jsem sotva začala a najednou jsem za půlkou.

Hlavní hrdinka mi byla docela sympatická, Ruth mě taky bavila, ale nejvíc jsem si (samozřejmě) zamilovala Aarona. Nick mi prostě moc nesedl, nevytvořila jsem si k němu žádné pouto.

Jsem zvědavá, jak bude série pokračovat, jakým směrem půjde romantická linka, jaké další překážky a katastrofy budou muset hrdinové (haha vlastně nestvůry) překonat a napravit.

Je to prostě vzrůšo, určitě doporučuji. :)

16.10.2022 5 z 5


Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

Další kniha od autorky, která se četla sama, romantiku/erotiku prostě psát umí. Musím vyzdvihnout kapitoly psané z mužského pohledu, protože pro ně mám slabost a když je v knížce objevím, automaticky (i nevědomě) zvyšuji hodnocení. (Ano, jsem na to ulítlá...no a co :D)

Hlavní postavy mi sedly, Rushe jsem si zamilovala, jeho roztomilé ochranitelské chování k Gie je sladké. Kniha má prostě vše, co by měla mít. Rozhodně doporučuji přečíst, i další knihy od autorky (Šéf, Sexy profesor,...)

21.09.2022 4 z 5


Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

Od autorky se jedná o mou 2. knihu (1. jsem četla Šéfa, ke kterému jsem přišla docela náhodou). Musím říct, že autorka píše velmi čtivě a její romantické linky jsou povedené. Hlavní postavy mi přirostl k srdci, knihu jsem slupla jako malinu, což se mi poslední dobou bohužel nestává.

Kdybych měla srovnat Šéfa a Sexy profesora, tak se mi trochu více líbil Šéf, ale jen proto, že v Sexy profesorovi mi částmi vadilo, jak jsou chvíli hlavní postavy v pohodě, pak se zase něco pokazí a tak.

Celkově knihu ale hodnotím velmi pozitivně, doporučuji všem, kteří si rádi užívají v knihách romantiku a erotiku.

20.09.2022 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Do knihy jsem pustila jen díky filmu, který mě nadchl, byl skvěle zpracovaný. Musím však bohužel říct, že s knihou nejsem vůbec spokojená. Přišla mi neskutečně zdlouhavá, všude byly zbytečné podrobné popisy, které se táhly několik stránek a mě se pomalu klížily oči. Děj sám o sobě je velmi zajímavý a poutavý, ale společně se zpracováním jsem z knihy neměla žádný zážitek. Dočetla jsem ji spíše s donucením. Délka by mi ani nevadila, jsem zvyklá číst obsáhlé knihy, ale musí být psány poutavě, což tato kniha dle mého názoru nebyla.

Plusem je úžasná obálka, zajímavost vypravěče - Smrt, ale to je tak asi vše. Málokdy se mi stane, že jsem s filmem spokojená více, než s knihou, ale tohle je určitě ten případ. Knihu tedy s těžkým srdcem bohužel nedoporučuji. :(

31.07.2022 2 z 5


Vendeta Vendeta Catherine Doyle

Tato kniha se stala jednou z těch, které jsem četla v kuse celou noc, nemohla jsem přestat a hned pokračovala dalším dílem. Jednoduše mě kniha úplně vtáhla, čtení uteklo jak nic. Hlavní hrdinka mi přišla někdy naivní, sem tam jsem koulela očima, ale jinak se chovala na svůj věk a s problémy, které ji potkaly se zachovala jak nejlépe asi uměla.

Samozřejmě v celé sérii nechybí romantická linka, která mi na začátku připomínala trochu Romea a Julii s příspěvkem mafie. Na začátku jsem si vybrala svého favorita z bratrů, ale jen čas ukázal, jak vše dopadlo. Nečekejte slaďounkou romanťárnu, je tu krev, zabíjení, ale nijak podrobně popsané, takže se to čte příjemně.

Doporučuji přečíst a byla bych ráda za podobné knihy, které bych si mohla přečíst. :)

31.07.2022 5 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Četla jsem zatím všechny knihy od Mariany Zapaty, které u nás vyšly v češtině a musím říct, že mě nejvíce bavila právě kniha Kulti. Nejvíce jsem si zamilovala vztah mezi Kultim a Sal, který se rozvíjel pěkně pomalu. Sal je velmi trpělivá, laskavá a milá, ale zároveň také soutěživá, nebojácná a tvrdohlavá. Kulti je ukázkový bručoun, který si nevšímá ničeho kolem sebe.

Kniha je plná humoru, špičkování, super fotbalového prostředí. Nenechte se zastrašit tloušťkou knihy, uplyne to jako voda a vy budete chtít víc.

Nemůžu se dočkat dalších knih od autorky, slyšela jsem, že by příští rok mohly vyjít rovnou 2!

31.07.2022 5 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Další kniha od jedné z mých nejoblíbenějších autorek, která je úžasná. Marianě Zapatě se neříká královna pomalé romantiky jen tak pro nic za nic. Její knihy se čtou téměř samy, všude je příjemná romantická atmosféra, skvělé postavy i prostředí.

V této knize tomu není jinak. Máme tady prostředí krasobruslení, které se mi velmi líbilo, je zvykem, že autorka píše o sportovním prostředí či nějakém koníčku - zpěv. Spoilerem určitě není romantická linka, kde se z nepřátel stávají přátelé a později něco více.

S vývojem vztahu hlavních hrdinů jsem spokojená, autorka skvěle vystihuje jejich charaktery, problémy, s kterými zápasí a celkově jejich životy. DOPORUČUJI!! (všechny její knihy)

31.07.2022 5 z 5


Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

Kniha mě chytla téměř od začátku, ihned jsem si oblíbila hlavní hrdinku, která mi je opravdu sympatická. Mercedes snad nemůžu nikomu lézt na nervy, je odvážná, laskavá, pracovitá, samostatná, upřímná a chytrá.

Příběh se odehrává v našem světě, kde na světlo postupně vycházejí nadpřirozená stvoření, která vždy žila mezi námi - víly, vlkodlaci, upíři... V každém dílu série Mercy řeší nějakou záhadu, zachraňuje či bojuje proti novému záporákovi, společně s Adamem a jeho smečkou vlkodlaků.

Série se příjemně čte, je tu romantická linka, spousta vtipu, dobrodružství, záhad. Kniha je chytlavá, určitě doporučuji. :)

31.07.2022 4 z 5


Magie mrtvých Magie mrtvých Ilona Andrews

Kniha se z počátku nejevila nijak kvalitní, ale po pár stranách jsem se úplně začetla, pokračovala jsem jednou knihou za druhou. Hlavní postava Kate mi sedla, jelikož mám ráda badass hrdinky s prořízlou pusou plnou sarkasmu, nebojácné, vychytralé a dobrosrdečné. Samozřejmě tady nechyběl namakaný, arogantní, pohledný chlapák, který se zároveň dokáže měnit ve lva a je pánem celé smečky dalších měňavců. Jeví se to jako klišé a možná jím také je, ale ne vždy potřebuju u knih jen originalitu, jde mi čtivost a vtipnost, což tato kniha splňuje na výbornou.

Určitě tedy doporučuji a pokud sérii přečtete a budete chtít další, doporučuji taky sérii Mercedes Thompson, která je hodně podobná. :)

29.07.2022 4 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Už sama obálka, která je úžasná, říká, jak je kniha skvělá. Knihy plné magie, které se vyskytovaly ve veleknihovně byly dokonalé. Líbilo se mi, jak si s nimi autorka pohrála, jak je pěkně popsala, jejich vlastnosti, je to opravdu originální a geniální nápad!

Vyskytovali se zde čarodějové, což není nic zvláštního, ale ozvláštněním byli démoni, kteří byli s jednotlivými čaroději propojeni. Nejdůležitější byl Silas - démon hl. hrdiny Nathaniela, stal se mou oblíbenou postavou. Romantická linka je milá, jemná, rozhodně se netlačilo na pilu, Nathanielovo špičkování všemu dodalo šmrnc. ;)

29.07.2022 4 z 5


Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Moje první přečtená kniha respektive série v žánru detektivka / krimi a jsem nadmíru spokojená. Jelikož v žánru nejsem zběhlá, nemám knihu s čím srovnávat, ale čtení jsem si užila. Zápletka v tomto dílu byla velmi čtivá, nemohla jsem se odtrhnout a takové rozuzlení jsem tedy nečekala. Myslím, že autorka skvěle popsala myšlenkové pochody hlavní hrdinky, problémy s kterými se musí potýkat. Líbila se mi spolupráce Jude s jejím novým parťákem, šlo vidět, že to na ni má pozitivní vliv a musím říct, že jim fandím. (je to pouze moje zbožné přání - žádný spoiler) DOPORUČUJI!

29.07.2022 4 z 5


Šéf Šéf Vi Keeland

K této knize jsem se dostala celkem náhodou, měla jsem chuť na obyčejnou pohodovou knihu s romantikou/erotikou, a dle anotace mi přišla kniha zajímavá. Byl to impulzivní nákup a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Četlo se to samo, vztah mezi postavami byl skvěle vyprávěn a prohlubován. V mnoha částech knihy jsem se nasmála, avšak postavy byly ukázány i se svými démony z minulosti, které je stále provázejí a oni se jimi trápí.

Doporučuji přečíst, anotace je výstižná a postavy sympatické. :)

29.07.2022 4 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Tato kniha je přesně můj šálek čaje - fantasy, romantická linka, spousta vášně, intriky, záhady, zvraty a nadpřirozeno. Někteří říkají, že je série ve stylu Sarah J. Maas a dalo by se to tak docela říct, i když se mi kniha nečetla tak plynule, jako je tomu u mé nejoblíbenější autorky. SJM

Námět a svět ve kterém se kniha odehrává je dost zajímavý a nápaditý. Hlavní hrdinka, která je Pannou, má být ostýchavá, tichá a čistá, avšak přitom je v srdci nebojácná, paličatá, drzá, dobrosrdečná a velice zvídavá. Vztah mezi hl. postavami je nebezpečný, zakázaný, nečekaný -- co víc si přát.

29.07.2022 5 z 5


Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Moje první kniha tohoto žánru a jsem nadmíru spokojená. Kniha je velmi čtivá, napínavá, vše prožíváte společně s mladými hlavními hrdiny, kteří si vybrali zajímavé povolání, které je však naplňuje - pracují v márnici, kde pomáhají detektivům řešit záhady, způsob vražd a hledají pachatele. Neoznačila bych knihu za horror, ale některé scény s mrtvolami jsou popsány podrobněji, takže chápu, proč se kniha mez ně řadí. Pro milovníky romantických linek, vám můžu s potěšením prozradit, že zklamaní nebude, je tam jemný nádech.

Určitě doporučuji přečíst, já jsem se dokonce pustila i do pokračování, kde místo Jacka Rozparovače máme prince Drákulu.

28.07.2022 5 z 5