Yulie Yulie komentáře u knih

☰ menu

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Rozhodně se mi líbila ta základní myšlenka, téma celého příběhu. Bohužel mě dosti nudily rozsáhlé pasáže popisů, které nejsou něco, co bych zrovna vyhledávala. Přesto bych knihu doporučila jako něco, co by si člověk měl přečíst.

14.02.2020 3 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Jedna z nejkrásnějších knih, které jsem kdy četla... Nechci zde však vychvalovat knihu, pouze bych chtěla upozornit čtenáře a částečně uživatele, kteří knihu kritizují z hlediska obsahu děje. Tato kniha není v první řadě o ději - vyplutí na moře - chytání ryby - vracení zpět, jde o to, že by čtenář měl při čtení knihy nacházet patřičnou melancholii, plout se starcem a ze slovních obratů a hrátek slyšet melodii. Je mi líto, že to musím napsat takhle přímo, ale kniha není vhodná pro čtenáře bez literárního cítění a znalostí.

18.08.2017 5 z 5


Já nejsem neviditelná Já nejsem neviditelná Marcus Sedgwick

Téma této knihy i kniha celkově mi příjde velmi zajímavá... Líbí se mi velmi hluboké otázky, o kterých zrovna nepřemýšlíme každý den. A díky SLEPÉ hlavní hrdince začneme na svět pohlížet z jiného úhlu. Pro mě je to ovšem kniha, kterou si jednou přečtu a už se k ní nevrátím i když si jí budu moc dobře pamatovat. Přes nepatrné drobnosti je to skvělá kniha.
JY

17.03.2017 4 z 5