yohca.p. yohca.p. komentáře u knih

☰ menu

Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Knížka sama o sobě byla pěkná. Forma dopisů - skvělý nápad, dost krásných myšlenek a přesto jsem knihou několikrát málem vyhodila z okna. Prostě a jednoduše jsem na to neměla. Chápu, že k době kdy dílo vzniklo byl typ šíleně zamilovaného a ufňukaného hlavního hrdiny na denním pořádku, ale tohle na mě bylo moc. Několikrát jsem měla chuť převtělit se do některé vedlejší postavy a Werthera pořádně profackovat, ať se už konečně vzpamatuje. Chci jen říct, že kniha může být dobrá jak chce, ale pokud vám nesedne hrdina a nedokážete vystát nekonečné vylévání jeho zlomeného srdíčka, nemůžete dát vysoké hodnocení. Takže za mě prostě ne.

10.07.2018


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Opět skvělá kniha, ale Stařík je Stařík, o tom žádná.

15.03.2017 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Bože, tak dlouho jsem na ni čekala v knihovně a tak rychle byla pryč. Celá knížka se četla prostě skvěle a vůbec mi nevadilo skákání s jednoho děje do druhého. Všechny postavy byly promyšlené a každá do příběhu skvěle zapadala, bylo to jako číst si v geniálním stroji kde i to nejmenší ozubené kolečko, má své místo. Autor má navíc bohatou slovní zásobu a každé slovo, písmeno je jedinečné. Navíc je neuvěřidelné, jak může být příběh z tak temné doby tak plný světla a krásy. opravdu klobouk doků.

15.03.2017 5 z 5


Cress Cress Marissa Meyer

Je pravda, že jsem se k Cinder musela doslova dokopat, ovšem pro další díly jsem do knihovny doslova letěla. Knížka má naprosto geniální námět plný nejrůznějších postav a zvratů. Každý hrdina je jiný a tak to taky má být. Ovšem naprosto s přehledem je u mě nejlepší postavou Vlk, který je tak geniálně vymyšlený, až to skoro není možné, geneticky upravený a zoufale zamilovaný měsíční voják, dokonalé. Dále smekám jak autorka dokázala vystihnout postavu Cress. Byla tak roztomilá s tou svou fascinovatostí Zemí a neustálým doufáním v to, že ji někdo zachrání, že se stane zázrak a všechny jejich trable a problémy rázem zmizí.
Zbytek postav se mi pod kůži zas až tolik nedostal, možná ještě Thorne, který je prostě přesně ten hrdnina, do kterého bych se zamilovala já, být v té knize. A už se nemůžu dočkat až si přečtu Winter. Skvělá série od skvělé autorky. Nádhera.

29.11.2016 5 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Nádherná kniha. Po dočtení jsem chtěla jediné a to vyrazit běhat i když jsem za sebou měla už dva náročné tréninky. Fantastické.

16.09.2016 5 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Výborná vánoční oddechovka, která se čte nejlépe v posteli s hrnkem teplého kakaa a sněhem za okny.

16.09.2016 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Ačkoliv jsem první viděla film a pak až četla knihu a věděla přesně jak skončí, rozbrečela mě. Ani ne tím jak skončila, ale tím jak byl konec neuvěřitelně dokonale napsaný. Miluji tuhle knížku a určitě jsem ji nečetla naposledy.

16.09.2016 5 z 5


Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

Za mě nejlepší díl téhle série. A to první díl nasadil laťku docela vysoko, druhý jsem jen tak přeletěla a ten poslední jsem si zamilovala. Ovšem Juliette mě v některých situacích neuvěřitelně štvala. Na jedné stránce popisuje jak je s Warnerem šťastná, jak jsou si souzeni atd. a hned na druhé mu řekne, že si není jistá, jestli ho miluje. Naopak mě potěšilo, že se konečně přestala litovat a využila své schopnosti. Tahle knížka má sice drobné nedostatky, ale jaká kniha je nemá? A výsledný dojem byl nezapomenutelný takže za mě 5 hvězdiček.

16.09.2016 5 z 5