Wyrdaia Wyrdaia komentáře u knih

☰ menu

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Tohle porno v knize má příběhu asi na tři normo strany, takže pokud očekáváte nějaký vývoj, zápletky a podobně, rovnou Rudou galerii odložte a prchněte k něčemu zajímavějšímu. Co se týče erotiky - neurazí, ale ani moc nenadchne - docela plyne, ale šablonovitost je pro mě příliš ubíjející a fisting mne už nějakou chvíli nešokuje.

22.06.2023 2 z 5


V podzemí V podzemí Darren Shan (p)

Na pokračování jsem se těšila, jenže asi u mě převážilo očekávání. Děj docela odsýpal, ale vlastně se nic nestalo. A vyvstalo mnohem víc otázek, co se děje, než jsem dostala odpovědí. Na jednu stranu bych pokračováním nepohrdla, protože knihy zatím byly takové jednohubky na dvě odpoledne, ale na druhou stranu pokud se ke mně pokračování nedostane, smutnit dlouho nebudu.

04.05.2023 3 z 5


Zom-B Zom-B Darren Shan (p)

Zombie apokalypsa s "hrdinkou" z prostředí, ve kterém fakt nechceš vyrůstat. Taťka rasista a násilník, mamka oběť domácího násilí a dítě jako míč mezi nimi.
První díl funguje spíš jako předehra a oťukávačka pro něco dalšího, než samostatná kniha. Na odreagování proč ne, přečteno za chvilku.

23.10.2022 3 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

New adult. Podle definice bych měla být dokonalá cílovka, tak se ukaž.

Začátek docela vtipný, ale postavy jsou tak hloupoučky napsané - všichni úspěšní, bohatí, krásní (každá druhá by z fleku mohla předvádět módu), muži vyrýsovaní s pekáčem buchet místo břicha a největším problémem je chybějící orgasmus. Personifikované óčko je na mne trochu moc, stejně jako poslední strana románu z pohledu kočky. Jako vážně? O erotice raději taktně pomlčím.

Bod navíc za to, že se pro jednou hrdinka nebojí najíst.

10.09.2020 2 z 5


Kat Kat Martin Moudrý

"Cesta krve III". Od jiného autora, jako pokračování lepší než nic, ale Kulhánek to není a při zaslechnutí piko sekundy se ve mě zvedá vlna touhy mučit autora. Dlouho.

Posloucháno jako audio načtené strojovou dámou, kterou si představuji jako tu z příručního počítače IBM. (Za mne strojové předčítání přidává jednoznačné +1 za styl).

02.09.2020 3 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Marťan mě chytil tématem i svým humorem. Jasně, jsou v něm repetitivní pasáže, vítězství ducha, kreativity a nezdolnosti může působit až příliš růžově, ale stejně to byla skvělá jízda. Ehm,... let.

02.09.2020 5 z 5


Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Vcelku oddychové čtení. Místy pobaví, jen je potřeba nemít příliš velká očekávání. Text příjemně odsýpá, ale ten nešťastný překladatelský rozpor (v němčině ten smrt, v čj ta smrt) mi celé čtení pekelně znepříjemnil.

06.03.2020 4 z 5


Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Zábavná jednohubka, která na 2. díl suprově odsýpá a nutí číst neustále dál. Ten uštípnutý konec... ten mi dokázal zkazit den. Banzai.

Při čtení mě několikrát napadlo: "Svůj svět si musíme zasloužit."

02.03.2018 4 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Výborná kniha, kromě začátku a samotného konce. Prostředí zfanatizovaného Neměcka a okupované Francie. Příběh bohyně, modrého diamantu s rudým srdcem, dřevěných modelů, houževnatosti a pečeného chleba promíchaný s hlasem z rádia.

10.10.2017 4 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Ještě, že jsem to četla v angličtině, jinak by to byl úplně ztracený čas. Bavilo mě posledních 20 stran, kdy kniha dostala alespoň trochu spád a pravděpodobně si říká o pokračování. Jinak nuda, předvídatelnost, naivita.

10.10.2017 2 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Po měsíci od přečtení mi z příběhu v hlavě moc nezůstalo. Děj odsýpal a bavil stejně jako postapo kulisa. Trochu klišé zápletka o záchraně a doručení pěkného balíčku, který rozhodně nechce být zachráněn; o to víc partičkou drsných bijců, kterým už dávno netáhne na dvacítku. Ochutnávka před dalším dílem.

10.10.2017 4 z 5


Přežít Přežít Zbyněk Kučera Holub (p)

JFK 30. Podivná směs obřích mutovaných kůrovců, dřevobaronů, ekodruidů, Šumavy a nesmí chybět kníže Schwarzenberg. Samozřejmě spící. Na můj vkus trochu moc halucinogenní zábava.

10.10.2017 3 z 5