Wisha Wisha komentáře u knih

☰ menu

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tak tohle se opravdu povedlo. Původně jsem si Čtvrté křídlo chtěla přečíst, až trochu opadne ten hype kolem něj, protože nenávidím, když mi někdo něco nutí, a propagace téhle konkrétní knihy byla až uhozeně obrovská - na to, že si ji většina čtenářů romantasy stejně měla v plánu přečíst. Nakonec jsem ale neodolala, moje zvědavost mě přemohla... A já se musím přidat ke stádu ovcí, protože Čtvrté křídlo opravdu JE neskutečná pecka.
Co se týče příběhu, ten byl lehce odhadnutelný - ani na konci jsem nebyla nijak extra překvapená, protože když už čtete asi milionté fantasy, překvapí vás jen máloco. :-) Ale to knize rozhodně neubírá na kvalitě. Naopak.
Chemie, která jiskřila mezi Violet a Xadenem, byla neskutečná!!! Tak moc jsem si ji užila, vychutnávala, že mi bylo vážně líto, že už kniha skončila. První milostnou scénu mezi Violet a Xadenem řadím na první místo všech milostných scén, které jsem kdy přečetla, protože... Tohle bylo vážně fantastické počtení.
Rozhodně nemůžu pominout vztah s draky, protože jsem čekala něco úplně jiného, a to, co jsem jako čtenář dostala, rozhodně předčilo moje očekávání. Nebudu spoilerovat, ale vážně, vážně jsem si draky zamilovala. Hlavně rozhovory mezi nimi a jezdci :-)
Už teď se těším na další díly!!!

20.04.2024 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Já osobně fanda detektivek vůbec nejsem, nebaví mě je číst ani na ně koukat v televizi, tohle téma mi nijak moc neříká... Ale Dvojitý kříž! Nevím, jak to autor udělal, ale už po dvaceti stranách jsem byla chycená a celá knížka neskutečně odsýpala, nikde nebyly žádné nudné a zbytečné pasáže, prostě děj od začátku do konce. Ačkoli detektivky nečtu, tohle určitě není můj poslední Carter.

06.04.2024 5 z 5


Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

Upřímně moc nevím, jak knížku zhodnotit. Miluju jak Seru, tak Nykta, ale trvalo mi takovou dobu se tím prokousat... Třičtvrtě knihy se jenom žvanilo, nuda, musela jsem se nutit číst dál... A pak najednou obrat a posledních 200 stran jsem slupla za dva dny. Poslední čtvrtka má tak 10 hvězd, zato prvních třičtvrtě knihy tak dvě. Každopádně autorka umí navnadit na další díl, takže už se na něj těším :-)

27.12.2023 4 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Kdybych tušila, že půjde o "duhovou" knížku, nesáhla bych po ní - a to by byla obrovská škoda, protože byla vlastně vážně pěkná! Laura Kneidl už mě překvapila jednou, a to u Nedotýkej se mě. Tehdy jsem prostě chtěla jen nenáročnou romantiku, a nakonec mě příběh tak pohltil, že jsem ho slupla jako malinu, no a tady to bylo dost podobně. Zhruba v půlce už jsem začínala tušit, o co půjde, takže jsem nebyla až tolik překvapená, ale toto téma jsem v knize četla poprvé a musím říct, že mě to tak jako čistě vědecky velice zajímalo, jak bude probíhat jejich milostný život :-) Sice u mě Julian už nevyvolává takové testosteronové návaly jako zpočátku, ale i tak jdu pokračovat dalším dílem. :-)

15.10.2023


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Po první kapitole jsem si říkala, že se Darcy vrátila "do sedla" a opět se u její knížky zase jednou budu bát. Po dočtení nějaké páté, šesté už jsem se začala nudit, a se zbytkem jsem se prala takovým způsobem, jakým ještě u jejích knížek nikdy.
Zatímco Folcrofty, kteří měli s dětmi jako hlavními hrdiny obrovský potenciál, odbyla necelými dvěma sty stránkami, Leigh nás trápila více než třema sty a z toho jsem se zhruba dvě stě stránek nudila a neustále jsem knihu odkládala.
Promiň, Darcy, ale tohle se nepovedlo... Neustále se opakující děj, nic nového, ploché rozhovory, ze kterých se nic nedozvíme... Prostě ne. Bohužel. Dávám dvě hvězdičky asi jen z loajality a za nápad zkusit to "trochu jinak".

01.10.2023 2 z 5


Šepot mrtvých Šepot mrtvých Amo Jones

Po třech dílech jsem stále rozpolcená, ale spíš už negativně. Děravý děj, absolutně nereálné chování postav, na slovo "kotě" jsem už alergická a ani ty sex scény už nejsou co bývaly, a stejně to člověka tak nějak nutí to dočíst, když už začal. Mám ráda příběhy, které dávají smysl, a tohle je všechno, jenom ne logické a smysluplné.
Mimochodem, varování autorky, že tato série je šokující, násilná atd.? Nevím, nic šokujícího jsem tam zatím neobjevila, a nebo jsem už prostě jen moc zkažená. :-) Jediné, co je tam šokující, je ta nelogičnost a skákání v ději, kdy je hlavní hrdinka v jednu chvíli v posteli, a najednou je v další větě někde na chatě, to vše v rámci jednoho odstavce bez jakéhokoli přechodu, takže jen valíte oči a přemýšlíte, co jste vynechali.

25.07.2023 1 z 5


Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Druhý díl téhle šílenosti, která má děravý děj a hlavní hrdinka je na ránu, a přesto... Nemůžete přestat číst a ládujete to do sebe dál a dál. Když si začnete říkat, že už téhle blbiny máte dost, že už s touhle sérií končíte, frkne tam autorka nějakou ultra žhavou scénu s Natem (kterého já osobně absolutně žeru), takže zas musíte číst dál.
Jak to shrnout? Extrémně návyková ptákovina plná testosteronu, kdy máte problém udržet gaťky, aby vám nepadaly samy od sebe :-)

24.07.2023 3 z 5


Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Jak bych tenhle knižní počin jen zhodnotila? Jsem úplně rozpolcená. Dala jsem knihu téměř na jeden zátah, protože ať už chcete, nebo ne, vtáhne vás do děje a nutí vás to přečíst celé, přestože je to často absurdní, hloupé, nereálné... Ale taky je to pikantní, prošpikované erotikou, a probouzí to ve vás myšlenky, kdy si říkáte: "Ksakru, se mnou je něco zatraceně špatně, že se mi zrovna TOHLE líbí...".
Ubírám jednu hvězdičku kvůli tomu, že děj strašně často přeskakuje, v jednu chvíli sedí v obýváku, a najednou jsou někde venku a vy vůbec nechápete, jak se tam dostali, a druhou hvězdičku ubírám za občasnou (častou) nereálnost chování postav.
Každopádně, pokud se na tuhle knihu chystáte... Připravte si něco k pití, nějaké mlsání, zavřete se někam do soukromí a dejte tomu pár hodin. Bude vás to nutit dočíst, ačkoli budete zpochybňovat všechno slušné, co jste si o sobě dosud mysleli.

21.07.2023 3 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Po každé další knize od Darcy Coates sahám s vroucím přáním, abych se zase bála stejně jako u Carrow a Ashburnu. Bohužel mi to opět nějak nevyšlo, zápletka v této knize nebyla ani trochu strašidelná. Nicméně příběh jako takový se mi líbil opravdu moc, ne-li dokonce nejvíc. A tak jsem si místo děsivé duchařinky přečetla moc pěkný romantický příběh z dob minulých.

19.07.2023 3 z 5


Druhá šance pro Zoe Druhá šance pro Zoe Michaela Schmiedlová

Tak tohle bylo neskutečně milé počtení. První čtvrtka byla náročnější na začtení, ale pak už to najednou svištělo, až jsem zjistila, že jsem třičtvrtě knížky přečetla za jedno odpoledne. :-)
Příběh Terezy byl hořkosladký, na jednu stranu jsem její rozhodnutí chápala, na druhou vůbec. Zato Zoe to měla vážně jednoduché, jakkoli si myslela, že ne - to, jak ji celá parta přijala, bylo úplně snové. Co se týče Jamese - toho samozřejmě nešlo nemilovat. :-) Ale to, co se člověk dozví až ke konci, to mě vážně dojalo. Nádherný příběh dvou cukrářek, doporučuju vřele všem, kdo si chtějí odpočinout. Ale mám pro vás varování - u téhle knížky budete mít neodolatelnou potřebu mlsat!!! ;-)

17.06.2023 5 z 5


Ve stínu popela Ve stínu popela Jennifer L. Armentrout

Úžasná knížka, kde se dozvíme spoustu věcí, které se staly před Poppy a Casteelem, a přesto mi připadalo, že po dočtení mám víc otázek než předtím! :-D Serafenu jsem si okamžitě zamilovala a Nykta taky, chemie mezi nimi byla neskutečná, a promyšlenost celého příběhu a historie světa je úplně geniální.
Všem důrazně doporučuju, ať si přečtu Ve stínu popela před Válkou dvou královen.

31.05.2023 5 z 5


Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

Tak tohle byla jízda!!!! Celá série je úplně úžasná, ale tenhle díl jsem rozhodně četla nejkratší dobu a nejvíc jsem ho hltala. Něco jsem věděla, něco jsem jen tušila, žádné extra překvapení se nekonalo, a přesto jsem chvílemi zírala s otevřenou pusou. Uteklo to jako voda. Ten závěr byl úplně fantastický, měla jsem z toho husí kůži!!! Jedna z autorek, u níž knihy rozhodně, rozhodně nemají klesavou tendenci!

31.05.2023 5 z 5


Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Hodně zajímavá a naprosto fantasticky ilustrovaná knížka. Není to žánr, který bych klasicky četla, o to víc jsem byla překvapená, jak pěkné to je :-) Řekla bych, že spíš než o děj jde v téhle knížce spíš o ty ideologie a myšlenky, a tím je celý příběh zajímavý. A ty ilustrace!!! Autorka je fakt, fakt úžasná malířka, protože jsem se přistihla, že kolikrát vyloženě doufám, že ten konkrétní popisovaný děj bude na další stránce namalovaný, a dost často to tak bylo, jupí! :-)
Dávám 5 hvězdiček za originalitu, protože tou je celá knížka prodchnutá. Smrt prostě nejde si nezamilovat!

08.05.2023 5 z 5


Chlap snů Chlap snů Kim Jones

Když mi tuhle knížku kamarádka půjčila, byla jsem skeptická. A teď si říkám, jak jsem byla pitomá :-) U Chlapa snů jsem se řehtala nahlas tak moc, jako snad ještě u žádné knížky! Hlavní hrdinka je totální magor, její myšlenkové pochody jsou napůl komické a napůl úplně pošahané, ale tím jsou ještě komičtější. Když se odprostíte od toho, že takhle to prostě v životě fakt nechodí, stane se z téhle knížky úžasná komedie, která vám zvedne náladu, i když ji zrovna máte pod psa. Z běžných klišé autorka dělá vtipné scény, víceméně vzala jakoukoli romanticko-erotickou knížku a přetvořila ji do neskutečně legrační komedie, která je ale tak nějak sladká. :-)

01.05.2023 4 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Moc pěkná kniha a hlavně mooooc pěkné popisy tělesné konstrukce hráčů :-)) U téhle knížky jsem si imaginárně zaslintala. Příběh je moc hezký, všechny postavy jsou fajn (až na Bena, samozřejmě) a člověk úplně přemýšlí, jak by sám chtěl takovou bandu za kamarády :-)
Těším se na další díl!

27.01.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Do téhle knížky jsem šla s nulovým očekáváním, čistě na doporučení kamarádky, že je tam sexy hlavní hrdina. A výsledek?
No. Ty. Kráso. Totálně mě to sežvýklo, pohltilo a nepustilo! Divoká říše je přesně moje krevní skupina - hlavní hrdinka, která si nenechá nic líbit, se ocitne v situaci, kdy se musí prát o holý život, nejlépe ve formě soutěže. Skleněný trůn, Hunger games, Divergence, Dvůr trnů a růží, Nikdynoc, tohle všechno dohromady jsou moje milované série a já můžu s klidem říct, že Divoká říše už po prvním dílu je na stejné úrovni!
Brexley byla úžasně lidská. Nevím, jak jinak to popsat... Prostě bylo strašně snadné se vcítit do jejích pocitů, pochopit její reakce, a právě proto mi okamžitě přirostla k srdci a na rozdíl od Katniss nebo Tris mi ani vteřinu nelezla na nervy. Tudíž pro mě úplně perfektní postava :-)
Jak říkám, celý příběh mě neskutečně bavil a já si jdu objednat další díly v angličtině, protože zcela určitě nedovedu čekat na vydání dalších dílů v ČJ :-)

06.01.2023 5 z 5


Hudba z vedlejšího kupé Hudba z vedlejšího kupé M. K. Hardy

Úžasná oddychovka, takové milé pohlazení po duši, když už jste přehlcení fantasy a potřebujete si odfrknout od náročných světů a teorií. :-)

01.01.2023 5 z 5


Hacker Hacker M. K. Hardy

Parádní oddychovka, měla jsem to přečtené za relativně krátkou dobu. Hodně mě bavila ta bezprostřednost, přímost, žádné omáčky okolo a smysl pro humor hlavní hrdinky. Opravdu skvělá záležitost, když chcete na chvíli opustit fantasy světy a u něčeho si odpočinout a dobře se pobavit :-)

12.12.2022 5 z 5


Kde jsem se tu vzala Kde jsem se tu vzala Pavlína Čikovská

Právě jsem dočetla a musím otřít slzu dojetí z oka, a to mě jen tak něco nerozbrečí :-) Vážně krásná knížka, člověk se hned vtáhne do děje a zajímá ho, jestli svou biologickou matku opravdu najde, nebo nenajde. Je tam i naprosto sladká romantická linka, což je pro mou čtenářskou zkušenost klíčové, takže jsem naprosto spokojená :-)
Moc pěkné oddychové čtení s hlubokým zamyšlením na závěr, donutí vás zapřemýšlet se o životě jako takovém a tak nějak pocítit vděčnost nad vlastními dětmi, pokud je máte (já mám dvě a hned jak jsem to dočetla, musela jsem je jít pomuchlat).
Krásné čtení!

09.12.2022 5 z 5


Koruna z kostí a zlata Koruna z kostí a zlata Jennifer L. Armentrout

Sice je to celkem snadno odhadnutelné, takže jsem při závěrečných odhaleních nebyla vůbec překvapená, a první polovina se trochu táhla, ale i tak dávám pět hvězdiček.
Protože příběh je skvěle propracovaný, zápletky jsou dobré, a co absolutně miluju? Slovní přestřelky mezi Casteelem, Poppy a Kieranem :-) U máločeho se směju nahlas, ale u téhle knížky jsem vyprskla smíchy snad stokrát, to mě vážně baví. Ten jejich smysl pro humor i ve chvílích, kdy jim teče do bot. Takže jestli si něco opravdu zaslouží 5 hvězd, je to autorčin smysl pro humor.
Mimochodem, jestli během téhle série nedojde ke spojení, budu fakt, fakt naštvaná! :-D

08.12.2022 5 z 5