wiolca wiolca komentáře u knih

☰ menu

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Až se divím, tomu vysokému hodnocení. Styl psaní mi vůbec nesedí. Spoustu věcí mi už přišlo přitažených za vlasy, nelogické chování, skákání z jednoho do druhého, všichni zabednění, jen Joona ví všechno. Asi jsem, co se týče literární stránky, po čtení třeba v poslední době R. Galbraith, rozmlsaná.

09.05.2023 2 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

To byl takový krásný příběh. Pohlazení po duši. Pár dní jsem žila příběh Kyi a užívala si s ní první lásku, zklamání, pocity osamění, zrady...ale hlavně tu ohromnou lásku k přírodě. Myslím, že letos budu těžko hledat nějakou knížku, která tuto překoná.

07.02.2022 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Knížku jsem nemohla odložit. Nedalo se přestat číst, ačkoliv to hezké čtení není. Je mi z toho smutno.

31.10.2021 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Nejlepší kniha, která se mi letos dostala do rukou.

10.10.2021 5 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Tohle by mělo patřit do povinné četby. Taková úzkost při čtení mě provázela. Člověk si jen říká, proč? Jak to bylo možné? Naše problémy jsou oproti tomu malichernosti...

05.05.2021 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

První část knihy se mi celkem táhla, ale asi od okamžiku kdy se Ilan přidala k 25 jsem knihu těžko odkládala. Skvělý čtení, napínavý, krásně promyšlený svět, který mě pohltil. Těším se na další díly.

23.02.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Krásný, smutný, depresivní a těžký. Tak jako asi někdy život bývá. Moc se mi líbí u knih Aleny Mornštajnové, že člověk vidí pohnutky všech postav. Ví co je přimělo k tomu být takové jaké jsou. Škoda, že na konci nebylo ještě pár stránek navíc.

12.01.2020 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Četla jsem od Radky už Bábovky a Veselí. Což se mi obě předešlé líbily víc. Ale nebyla špatná ani tahle kniha. Hlavně druhá půlka se mi četla lepe. Ovšem konec už mi přišel dost divný. Všechny postavy v knize na mě působily psychopaticky a nevyrovnaně. Opravdu ani jedna normální osoba ????. Ale proč ne.

11.01.2020 4 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Můžu říct u knížky, že skoro 600 stran je málo? U téhle jo. Už když jsem ji četla, jsem věděla, že až jí dorazím bude mě to štvát. Byla to fakt skvělá jízda. Dávkovala jsem si ji, co nejdéle to šlo vydržet. Ale spíš to bylo tak, že jsem celý víkend popocházela po bytě s "Nožem" v ruce. Za mě nejlepší kniha letošního roku. A co mě moc těší je, že konec je parádně rozehraný pro další pokračování.

26.11.2019 5 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Ze série je tahle pro mě nejslabší. Pořád se hezky čte, ale už to nebylo ono.

14.07.2019 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Knihu jsem si vzala na dovolenou a udělala jsem dobře. Výborně se mi četla a bavila mě od začátku do konce. Přestože nejsem cílová skupina. Už beru do ruky druhý díl. Je to vážně milý příběh mladé holky a prvních lásek.

07.07.2019 5 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Medvědín se mi líbil, určitě si přečtu i druhý díl knihy. Byla tak zajímavě napsaná. Líbilo se mi to přeskakování mezi postavami. Bavila mě určitě víc druhá půlka, ta měla opravdu grády. Navíc v celé knížce bylo tak jako zastrkáno spoustu milých moudrých věcí. Fakt fajn čtení.

01.07.2019


Těžká noc Těžká noc Lenka Lanczová

Takže pěkně do dvou do rána, dokud jsem ten konec nedocetla. Nová kniha od Lenky mi udělala ohromnou radost, protože její knihy to je prostě nostalgie. Mohla by se zase vrátit k častější frekvenci vydávání. A jinak k hodnocení samotnému. Líbila se mi moc. Je to její obvyklý styl. Samozřejmě mě navíc moc potěšilo, že věk hlavní hrdinky je mi blízký. Moc hezký čtení.

08.06.2019 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Opěta Liane nezklamala. Příběh tří žen, který se na chvíli protne a ovlivní jedna druhou. Tři ženy, které jinak nemají zdánlivě nic společného. Knihu jsem začala číst s tím, že ji budu asi číst delší dobu. Říkala jsem si, teď nemám moc na čtení čas. Ale omyl. Když mě kniha chytne, tak se těžko odkládá.

25.05.2019 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Paní Mornstajnova je opravdu skvělá spisovatelka. Příběh jsem hltala a knížku odkladala dost nerada.

27.01.2019 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Při čtení mě párkrát napadlo, že některé z jeho předešlých knížek se mi líbily víc. Ale nakonec jsem spokojená i s touhle. Jak už jsem si všimla, Hartl se prostě buď líbí a nebo nelíbí. Jeho styl je specifický, ale o tom nemá smysl psát. Je fajn, že se každému líbí něco jiného. Já mám z knížky takové pocity, že se nikdy nic nemá vzdávat, že i když to někdy vypadá sakra na prd, tak ono prostě zase bude líp. Jo, přesně to si z té knížky odnáším. Naděje tu je vždycky, jen se ze všeho nepokládat.

"Takovej je život. Vždycky se najde něco co tě sere. Když se na to moc soustředíš, nemůžeš bejt nikdy v pohodě."

09.01.2019 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Moriarty opět nezklamala. Pro mě je to záruka příjemného, oddechoveho čtení, které umí vtáhnout do děje.

27.12.2018 5 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Moc hezká vánoční "pohádka", kdy konec pohladi po duši. A kdy jindy si ji přečíst než o Vánocích.
P.S.: Kdo by jí teď sháněl, mají ji v levné knize za pár ☺

25.12.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Asi nemá cenu psát něco víc, než už tu je.
Snad jen že mě ten příběh opravdu zasáhl.

24.11.2018 5 z 5


Léto plné neskutečných věcí Léto plné neskutečných věcí Rowan Coleman

Mám ráda, když ve mně kniha vzbuzuje emoce. A to tahle dělala skvěle. Cesta k přečtení byla strastiplnejsi, nemohla jsem ji sehnat, pak jsem se nemohla zacist, ale pak to přišlo. Byl to nadhernej příběh, skvěle se knížka četla a mně je jen líto, že už ji mám za sebou.

15.11.2018 5 z 5