Weasley Weasley komentáře u knih

☰ menu

Girl Online Girl Online Zoe Sugg

knížka si sice získala spoustu "hate" kvůli tzv. ghostwriting. Jak se sama autorka vyjádřila, každý začínající spisovatel potřebuje pomoct. Co se týče příběhu - jednoduchý, čtivý, zábavný, tajemný. Popravdě jsem knížku četla v angličtině, takže je možnost že překlad se mohl trochu pokazit. Rozhodně si knížku znovu přečtu.

23.02.2016 5 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

U knížky jsem netušila co bych vlastně měla očekávat, rozhodně jsem ale myslela, že příběh bude lepší. První stránky mě vůbec nebavily, ale stále jsem si říkala, že ono se to zlepší. Zlepšilo, ale ne o moc. Konec části 'Itálie' mě konečně začal bavit, ovšem poté začala část 'Indie' jejíž začátek mě opravdu zklamal. Nemůžu si ovšem stěžovat na poslední část knížky a to 'Indonésii', která byla opravdu povedená a já četla jako divá.

14.07.2014 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Hvězdy nám nepřály mě naučily, že každý příběh nemá happyend asi jako bychom si to my přáli...
Tato knížka mě jedním slovem ohromila. Když jsem si jí půjčila od kamarádky, vůbec jsem netušila, o čem vlastně je, nic jsem o ní nevěděla a proto můžu říct, že tím pádem jsem četla jedním dechem. Spisovatelka vsadila na originální téma a tím to u mě vyhrála.

14.02.2014 5 z 5


Krásná katastrofa Krásná katastrofa Jamie McGuire

Povedená knížka s celkem originálním tématem. Možná, mi ale některé stránky knihy přišly "už hodně". Ovšem, těch pár stránek se rychle zapomene a vy se zase zamilujete do toho šíleného Travise. Líbilo se mi však, že knížka nebyla jenom romantická, i když právě toto téma tam převažovalo. Myslím, že můžu říct, že knížku doporučuju.

10.02.2014 4 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Hvězdy nám nepřály nahodily laťku hodně vysoko a Hledání Aljašky jí bohužel nedokázalo přeskočit. Ovšem i tak se jedná o nádherný příběh neskutečně čtivý. John Green opět dokázal dokonale popst život outsidera, který se vydává na internátní školu, hledat svoje velké Možná, které najde v podobě překrásné, přidrzlé a tajemné Aljašky. Odčítání dnů u každé kapitoly vás jenom bude hnát dopředu, abyste se dozvěděli, co stojí za tou spoustou dnů, kterou si pusíte počkat, než dojdete k tomu obrovskému šoku.
Přestože Hledání Aljašky nedokázalo přeskočit onu laťku, kterou nadhodily Hvězdy, i tak stojí knížka za přečtení, protože třeba tento příběh vás inspiruje k hledání vašeho Možná...

08.02.2014 4 z 5


Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Pamatujete jak jste si při čtení Harryho Pottera říkali, že je to nejlepší příběh, který byl kdy sepsán? Pamatujete jak jste si při čtení Hunger Gamesi říkali, že Katniss a Peeta mají hrozný osud? A pamatujete jak jste si říkali při čtení Charlieho malých tajemství, že neexistuje nic dojemějšího? Já si to při čtení těchto knížek říkala. Ovšem, když jsem přečetla Hvězdy nám nepřály, musela jsem své doměnky trochu pozměnit. John Green totiž dokázal přenést nádherný příběh na papír a dobýt jím pulty knihkupectví, stejně jako královna J.K. Rowlingová. Dokázal napsat takový opravdový příběh a postavy, jejich osud nás zdrtil. Ale hlavně nás dokázal rozesmát a rozplakat, což dokáže malo který spisovatel.
Hvězdy nám nepřály... kniha, o které vím jediné... navždy zůstane jednou z mých oblíbených knih, kterou si s radostí budu číst klidně pořád dokola.

31.01.2014 5 z 5


Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Jedna z mála knížek povinné četby, která mě opravdu hodně bavila. Příběh Elizy je prostě tak krásný a legrační, že vám brzy přiroste k srdci a vy čtete pořád dál a dál, abyste se dozvěděli, jestli Higgins sázku vyhraje, a nebo ne. Není tedy divu, že jsem knížku přečetla za necelé dva dny.
Pokud někdo uvažuje zda si tuto knížku vybrat za povinnou četbu, už neváhejte a račte si jí přečíst!

30.01.2014 5 z 5


Lakomec / Misantrop / Tartuffe Lakomec / Misantrop / Tartuffe Molière (p)

Četla jsem pouze Lakomce, kterého máme v povinné četbě, a musím říct, že to zatím byla nejlepší kniha ze seznamu k maturitě, co jsem četla.
Když jsem zjístila, že se jedná o drama, měla jsem trochu obavy, ale ukázalo se, že se i drama čte překvapivě dobře :)
Příběh se velmi lehce četl a knížku tak můžete mít přečtenou i do jednoho dne.
Tato knížka je opravdu pěkná, a doporučuji jí všem k přečtení, i když chápu, že po ní nesáhne asi nikdo jiný než nějaký středoškolák, co si jí vybral ke zkoušce dospělosti :)

16.01.2014 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Na četbu této knihy, jsem se velice těšila, protože jsem ze všech stran slyšela jen, jak se mi tato kniha bude líbit, jak jí budu mít rychle přečtenou a jak si jí budu chtít přečíst znovu a znovu... bohužel mě kniha dost zklamala. Netušila jsem, že na poho pouhých 92 stránkách se může odehrát něco tak nudného. Některé části knihy se mi líbili hrozně moc a četla jsem dál, protože mě to zajímalo, ovšem lhala bych, kdybych řekla, že jich bylo hodně.

02.01.2014 3 z 5


Sbohem armádo! Sbohem armádo! Ernest Hemingway

Moje první kniha od Hemingwaye, kterou jsem zatím přečetla, a jsem za to ráda. Kniha byla sice místy pro mě velmi nudná, ovšem, někdy jsem jí nedokázala odložit. Byl to úžasný příběh, s bohužel velmi smutným koncem. Dialogy byly místy až velmi "stupidní" , ale nad tím jsem se potom už nepozastavovala. Bavilo mě čtení této knihy, protože se autorovi v některých částech podařilo mě vtáhnout do díla, ale pokud mám být upřímná, podruhé si tuto knihu už asi nepřečtu.

17.11.2013 3 z 5


Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Musím říci, že nechápu kritiky, které jsou na tuhle knihu. Rowlingová nám ukázala, že dokáže psát i jiné žánry než fantasy. Kniha mě ihned pohltila do svého děje, i když musím přiznat, že mě chvíli trvalo, než jsem se zorientovala v postavách. Nesnášela jsem Simona Price, který ničil život svým synům a nechápala jsem, jaktože se od něj manželka ještě neodstěhovala. Soucitila jsem s mladou Sukhvider a nenáviděla Tlusťocha, který jí donutil k hrozným činům. Nikdy mě nenapadlo, že by se jedna kniha mohla zabývat tolika tématy, ale popravdě, bych si ai Prázdné Místo bez těhle problémů nedovedla představit. Když jsem někdy přemýšlela o tom, jak by mohla taková kniha skončit, nikdy mě žádný dobrý závěr nenapadnul. Rozhodně by mě ale nenapadnul závěr, který nám spisovatelka připravila. Četla jsem s otevřenými ústy a hltala každé natištěné slovo...
Někdo si myslí, že Rowlingová se do téhle knihy neměla vůbec pouštět a měla zůstat u svého magického světa, já si však myslím, že je dobře, že Prázdné Místo napsala...
Rowlingová prostě patří ke skupince spisovatelů, jejichž díla stojí za přečtení.. :)

20.09.2013 5 z 5


Vlk z Wall Streetu Vlk z Wall Streetu Jordan Belfort

Peníze jsou vše, a kdo je nemá je ztroskotanec, nula... tohle byla dá se říci celá kniha.
Když jsem si tuhle knížku koupila, byla jsem hrozně nadšená, ale když jsem začla číst, nadšení ze mě opadávalo. Prvních 100 stránek jsem přečetla hned první den, jen abych se prohryzala k něčemu zajímavějšímu. Asi kolem 250 strany mě kniha naprosto přestala bavit a proto jsem jí na nějakou tu chvíli odložila. Na dovolené jsem přečetla dalších pár stránek a když jsem se dostala někde ke stránce 300-350 byla jsem nadšená. Konečně se to začalo dát číst. Znovu si tuhle knihu ale určitě nepřečtu.

14.08.2013 2 z 5


Moc Moc Lisa Jane Smith

Na vyvrcholení téhle čarodějnické trilogie jsem se opravdu těšila.
Musím uznat, chce nechce, že mě opravdu všechny tři knihy oslovily a něco uvnitř mě zanechaly. Poslední kniha byla určitě moje nejoblíbenější. Děj jsem hltala už od samého začátku a tak není divu, že jsem knížku měla brzy dočtenou. Spisovatelka mě překvapila skoro v každé kapitole, protože si pro nás čtenáře vždy vymyslela nové zápletky, informace... Proto mě asi kniha hodně bavila, protože se v každé kapitole něco dělo. Možná mi jen trochu vadilo, že boj s úhlavním nepřítelem, na který se připravovali, dá se říct větší polovinu knihy, spisovatelka shrnula do jedné jediné kapitoly (kapitola, však nebyla celá o boji). Myslím si, že je to velká škoda, že se mohla spisovatelka ještě trochu více rozepsat. Překvapivý pro mě byl i konec, to bez pochyb.
Jsem opravdu ráda, že jsem si tyhle knihy přečetla, a že mě neodradil -ne moc zajímavý- první díl. Knihu, tedy celou trilogii byste si měli určitě přečíst.
Zjístila jsem, že jsou další pokračování, o kterých jsem popravdě vůbec netušila. Trichu mě to zklamalo, protože mám strach, že to skončí jako se serii Upíří Deníky. Snad se L.J. Smith včas rozhodne serii Tajný Kruh nadobro ukončit.

04.07.2013 5 z 5


Hořkosladký život Hořkosladký život Lauren Conrad

Poslední díl této serie se mi možná zdál i jako nejlepší. Spisovatelka teď hodně vsadila na napětí a hádky. Musím přiznat, že mě i párkrát kniha v ději hodně překvapila a já tak musela číst dál a dál, protože jsem byla hrozně zvědavá jak se všechno tohle vyvrbí. Knihu jsem měla přečtenou rychle, takže to dokazuje, že se mi kniha hrozně moc líbila. Ti co ještě tuhle knihu nebo sérii nečetli by se do čtení této knihy měli rychle pustit. :)

01.07.2013 5 z 5


Pusinka Pusinka Jacqueline Wilson

Skvělá kniha, zabývající se bohužel velmi častým problémem. Určitě jedna z nejlepších od Jacqueline. Stoprocentně doporučuju!

24.06.2013 5 z 5


Můj tajný deník Můj tajný deník Jacqueline Wilson

Další skvělý román o žiovtě spisovatelky.

24.06.2013 4 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Myslím, že výrazné zlepšení oproti dvou předchzích dílů. Pro mě je nejlepší však první díl. Tenhle byl sice asi nejvíc zajímavý, ale hodně mi vadilo to rozdělení do pohledu Edwarda, Belly a Jacoba. Asi to spisovatelka chtěla udělat zajímavější, ale podle mě by to z jednoho pohledu stačilo.

24.06.2013 4 z 5


Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Nevím čím to je, ale ani tenhle díl mě nenadchnul. Možná, že se tento díl trochu oproti dvojky zlepšil, ale opravdu jen trochu. Pořád mi to příjde takové... nemastné, neslané... děj v podstatě o ničem.

24.06.2013 2 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Myslím, že tento díl byl dost slabý a možná že i zbytečný.

24.06.2013 2 z 5


Dívka, 15: Flirtování po francouzsku Dívka, 15: Flirtování po francouzsku Sue Limb

I tenhle díl mě dokázal rozesmát, jako ten předchozí. Jess je skvělá a zábavná, ale pro mě je ten hlavní Fred, který je pro mě ten pravý vzor kamaráda. Díll byl sice trošku slabší než předchozí, ale to vůbec nevadí. Jen od téhle serie knížek nečekejte nějak moc, jsou to prostě jen knížky, na odpočinek. Není to na zamýšlení.

24.06.2013 4 z 5