WallopX WallopX komentáře u knih

☰ menu

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Opět kniha vybraná k maturitě. Na základce jsem ji sice četla a dočetla, ale protože se maturita blíží, potřebovala jsem ji přečíst znovu. Do knížky jsem se nyní neuměla začíst. Několik měsíců jsem si ji občas brala do ruky, přečetla maximálně 5 stránek z úvodu a zase odložila. Rozhodla jsem se, že se tedy pustím do audioknihy. Musím uznat, že mě zachránila.
Jinak je to knížka velmi krátká, jednoduchá a myslím, že se bude i dobře popisovat.

11.08.2022 3 z 5


Maryša Maryša Vilém Mrštík

Knihu jsem si vybrala k maturitě. Je dost krátká, po nějaké chvilce zvykání si na nářečí se člověk i začte. Líbilo se mi, že se tedy četla dost rychle a děj není na vysvětlování nijak složitý.

09.08.2022 3 z 5


Černý kocour Černý kocour Edgar Allan Poe

Vybráno jako knížka k maturitě a nelituji. Povídky jako třeba Pád do Malstromu a Senzace s balónem mě nebavily. Zato Černý kocour, Jáma a kyvadlo, Skokan a Podlouhlá bedna mě zaujaly a skvěle se pamatují. Rozhodně u maturity se to bude hodit.

27.04.2022 3 z 5


Slzy jsou jen pro holky Slzy jsou jen pro holky Lucie Zvěřová

Trošku mě štval hlavní hrdina. Chápu, že někteří lidi takoví jsou, ale prostě jak musel vyjíždět po své matce za každou blbost, a i po sestrách, když to ani nutný nebylo, tak to mě vytáčelo a bylo mi jich líto.
To samý i s jeho sousedem.
Dějová linka tam ani moc nebyla, spíš mi to tak aspoň přišlo. Řešila se tam rodina a jeho pití a jeho sebestřednost.
dávám 3*

30.08.2021 3 z 5


Snowman - osmdesátidolarový šampion Snowman - osmdesátidolarový šampion Elizabeth Letts

skvělý příběh Harryho a Snowmana, ale 4* dávám kvůli těm věcem z minulosti, který mě většinou nijak extra nebavily

14.08.2021 4 z 5


Všichni jsme hleděli vzhůru Všichni jsme hleděli vzhůru Tommy Wallach

tak jako postavy v knížce čekaly na konec světa, já čekala na konec knížky
ono to samo o sobě nebylo tak strašný, ale moc mě to nebavilo a do dočtení knížky jsem se trošku musela nutit
dobře, zajímalo mě, jak to dál bud, ale myslím, že kdybych přestala na 150. stránce číst, o nic moc bych nepřišla

14.08.2021 3 z 5


Tisící patro Tisící patro Katharine McGee

Prvně jsem se vyděsila toho, že je tam 5 postav, ale postupně jsem už věděla, kdo je kdo a začalo mi všechno dávat smysl. Knížka mě udržovala v neustálém napětí a čtení neskutečně utíkalo.
Na to, že jsem si ji půjčila v knihovně s tím, že si ji teda vezmu, abych měla vůbec co číst, tak naprosto skvělý počtení!

08.08.2021 5 z 5


Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Stejně tak jako její knížku Po tvém boku, jsem stihla přečíst i tuhle za jediný den. Nebylo to nic extra, ale jako jedna další z oddechových knížek byla skvělá. Líbilo se mi, jakým stylem spolu Cooper a Abby mluví a zajímalo mě, jakým stylem se to bude dál vyvíjet.

30.05.2021 5 z 5


Černé znamení Černé znamení Sebastien de Castell

Ze začátku jsem měla chut knihu odložit. Přišlo mi, že by bylo v pořádku, kdybych čtení utnula po skončení prvního dílo. Ale stejně... rozhodla jsem se pokračovat dál a jsem ráda. Posledních cca 150 stran mě kniha začala zajímat čím dál víc. Zkuste si ji přečíst a uvidíte sami :)

18.04.2019 4 z 5


Podzim Podzim Hubertus Rufledt

Ilustrace naprosto úžasná ! :) jen doufám, že děj bude více zajímavější.

09.04.2019 5 z 5


Leo a Julie - Příběh jedné lásky Leo a Julie - Příběh jedné lásky Slávek Boura

Eh... co to mělo být ? Věnovala jsem tomu čas na přibližně 50 stran. Snažila jsem se pochopit o co go, ale nějak jsem se k tomu nedopracovala.
Možná by už mohl někdo napsat něco takového, akorát s poutavější pointou a samozřejmě lepším vyjadřováním. Samé to "hihihi" a tak podobně mi lezlo na nervy.
Nemá cenu ji číst a ani kupovat ( maximálně půjčit)...

13.02.2019 odpad!


Strom naděje Strom naděje Katherine Applegate

Krásná dětská knížka k zamyšlení. :)

27.01.2019 5 z 5


Nebe je všude Nebe je všude Jandy Nelson

Super knížka. Dle mého názoru se četla výborně. Jen mi občas vadil ten "vztah" mezi ní a Tobym. Ale skousnout se to dalo.

08.12.2018 5 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Kniha nebyla špatná a jelikož jsem Hunger games, a ani nijak podobné knihy, nečetla, přišla mi ta kniha jako oživení od mých běžných knih, co čtu. Ale přesto... knihu jsem četla asi kolem 2-3 týdnů... chci tím řict, že by se tohle u knihy, která mě oslovila moc nestalo. Do čtení jsem se maličko musela nutit a chtěla ji po 80 a poté i po 150 stránkách odložit. Neustále jsem nad tím nahlas přemýšlela, ale nedalo mi to a četla dál. Jako jo.... nebylo to katastrofální a tak nějak se mi líbila, ale nevím, zda se budu pouštět do dalších dílů. Možná časem.

24.09.2018 4 z 5


Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Vtipný to místy bylo tak, že kdybych se neotočila bokem, poprskala bych knížku. Bohužel... takto jsem se smála u asik cca 4 věcech. Nápad to není špatný.
Jen ty obrázky... ta fotka, nebo co to vůbec je, kde je potkan s tou žábou... bylo to nechutné. Vzhledem k tomu, že mám ráda zvířata a vlastnila jsem potkanku, bylo to pro mě vážně ohavný, jako prominte.

05.09.2018 2 z 5


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Krásná kniha o první lásce a o tom, že není důležté, jak vypadáte. Četla se mi velmi dobře. Už jen díky krátkým kapitolám. Musela jsem se občas ironicky "uchechtnout" nad naivitou Libby... ale co už. Byla to skvělá oddychovka.

16.07.2018 5 z 5


Město Ember Město Ember Jeanne DuPrau

Že byl natočen i film, jsem postřehla až za nějakou dobu. Na první pohled mě zaujala v knihovně... tak proč si ji nevzít :)
Přečtena byla celkem rychle, děj ubíhal a i formát a písmenka byla v pohodě ( jsem divná, ale písmenka u mě hrají roli, vždy když počítám, jak dlouho ji budu číst :) )
Taktéž menší oddychovka a už na stolní hromádce mě čeká druhý díl :)
docela se těším

05.06.2018 5 z 5


Výprava za teplem Výprava za teplem Jeff Kinney (p)

Všechny ostatní díly jsem četla před pár lety, ale tenhle mi přijde asik nejlepší. Je léto a hledala jsem jednu jednohubku a oddychovku na max.jednu až dvě hodiny. Našla jsem ji. Zavzpomínala jsem si u ní na moje cetování a zasmála se. Zhltnuta za méně než 45 min.
Prostě super :)

05.06.2018 5 z 5


Jaro rebelů Jaro rebelů Morgan Rhodes (p)

Nevím, zda byl lepší tento díl či předchozí, ale četbu jsem si rozkouskovaně užila,
Jelikož je to léto a čtení u mě v tuto dobu přichází méně v úvahu :)
Rozhodnopádně... když mě čekalo posledních pár stránek, nějak jsem stránky přestala počítat a KONEC ! Byl to maličko šok a jsem naštvaná,že zde není více dílů. Škoda

03.06.2018 4 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Kniha suprová. Líbily se mi myšlenky, které obsahovala. Bohužel jsem se v tom občas ztrácela nebo prostě jen pozapomněla o čem že byla daná kapitola. Ale to byla má chyba.
Nemám co vytknout

03.06.2018 4 z 5