Vysky Vysky komentáře u knih

☰ menu

Velká obrazová encyklopedie Velká obrazová encyklopedie kolektiv autorů

Kniha mého dětství. Mohu jen doporučit, spíš tedy pro mládež, ale i dospělý člověk se u této knihy dokáže zabavit. Kniha obsahuje mnoho přínosných a zajímavých informací.

16.07.2020 5 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Kniha se mně velmi líbila. Styl kterým kniha je napsána je mi velmi sympatický a sedí mi. Při četbě člověk narazí na hromadu krásně řečených věcí, citátů a nebo krásných okamžiků. Kniha není jen o přátelství, ale je to takový průvodce myšlením mladého středoškoláka Charlieho, který myslí opravdu hodně..... možná až příliš. Kniha si udržela mojí pozornost po celou dobu četby. Můžu tvrdit, že jsem nenarazil ani na jednu část knihy, který by mě nebavila. Abych to shrnul, knihu doporučuji úplně všem, je vhodná pro mladší i starší čtenáře pro náročné i nenáročné čtenáře. Přeji příjemné čtení

15.10.2018 5 z 5


Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Jaroslav Foglar

Jedna z mých nejoblíbenějších knih během mého mládí. Kniha působila tajuplně a některé části dokonce hrozivě. Kniha si dokáže udržet čtenáře a je velmi čtivá. Téma přátelství a plnění chlapeckých snů je v knize klíčové. Knihu mohu doporučit nejen mladším čtenářům, ale i starším.

09.10.2018


Pobočník Pobočník D.M. Cornish

Velký rozdíl oproti předešlým dílům této triologie. Za mě byl tento díl nejlepší. Četl se už poměrně snaze, oproti prvnímu dílu. Příběh je napínavý a dokáže si udržet pozornost čtenáře. Tato kniha se čte velmi dobře, dokáže pobavit, ale i překvapit. Konec byl trochu předvídatelný, ale to vůbec knize neubírá na její kvalitě. Kdo má rád fantasy, tak by si ji měl určitě přečíst.

09.10.2018 5 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Knihu jsem četl v poměrně mladém věku a udělala na mě obrovský dojem. Vyvolala ve mě vlnu velmi intenzivních pocitů. Měl jsem nutkání přemýšlet o knize i po jejím přečtení. V té době se mně kniha velmi líbila a mohu ji jen doporučit.

01.10.2018 5 z 5


Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Knihu jsem začal číst kvůli jedné, pro mě velmi důležité osobě. Postupem času už jsem knihu četl proto, ze mě prostě zaujala ona sama. Příběh je vyprávěn skrze mladou a nevinnou dívku Čiperu ,příběh vypovída o sociálních problémech v USA v první polovině dvacátého století. Zejména kniha poukazuje na rasismus a diskriminaci. Na knize se mi moc líbilo, že zde vystupovali osoby, s nadcasovymi názory a myšlenkami, které se z větší části shodovaly s těmi mými. Knihu bych spis doporučil pro mladší ročníky, ale i staršímu čtenáři tato kniha může hodne dát.

25.09.2018 5 z 5


Hobit (alebo Cesta tam a späť) Hobit (alebo Cesta tam a späť) J. R. R. Tolkien

Co dodat, prostě nadčasová bomba. Zábavné chvilky střídají chvíle napětí. Trochu akorát problém se do knihy začíst, tak do 50 stránky. Nyní mě čeká serie Pan prstenu

06.01.2018 5 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Moje první kniha podobného žánru, byl jsem mile překvapený. Četlo se to dobře, nemusel jsem se nutit, občas jsem nějaké moudro musel přečíst dvakrát, třikrát, abych si z toho dokázal vzít to, co autor pravděpodobně zamýšlel. Myslím, že mohu říci, že kniha změnila můj pohled na některé věci. Určitě si přečtu i další knihy od tohoto autora, beru to jako takový poznávací výlet do mysli člověka.

06.01.2018 4 z 5


Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Velmi, velmi dobré čtení

25.01.2017 5 z 5


Game Game Anders de la Motte

Moc povedená kniha,udržela mojí pozornost po celou dobu čtení.

25.01.2017 3 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Úžasná fantasy kniha, určitě patří mezi jednu z mých nejoblíbenějších. Sice jsem se při čtení občas ztrácel ve jménech a místech, ale pořád mám z této knihy velmi dobré zážitky. Na konci knihy je rejstřík jmen a titulů, nedoporučuji ho číst předem, protože některé věci spoileruje dopředu a o to asi nikdo nestojí. Tloušťka knihy je velmi vítaná, klidně bych uvítal kdyby byla ještě tlustší.

31.12.2016 5 z 5


Gump & Co. Gump & Co. Winston Groom

Lehké, nenáročné, zábavné čtení. Na knihu se člověk nemusí moc soustředit, proto je to ideální čtení například do školy, MHD apod..

23.11.2016 5 z 5


Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Lehké, nenáročné, zábavné čtení. Na knihu se člověk nemusí moc soustředit, proto je to ideální čtení například do školy, MHD apod..

23.11.2016 5 z 5


Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Miluji fantasy svět této knižní serie a tuto knihu jsem zhltl jedním dechem .Pro fanoušky fantasy vřele doporučuju. Už jsem za svůj život přečetl poměrně dost fantasy knih, ale žádná nepřekonala tuto knihu a její další díly.

23.11.2016


Jméno větru II. Jméno větru II. Patrick Rothfuss

Miluji fantasy svět této knižní serie a tuto knihu jsem zhltl jedním dechem .Pro fanoušky fantasy vřele doporučuju. Už jsem za svůj život přečetl poměrně dost fantasy knih, ale žádná nepřekonala tuto knihu a její další díly.

23.11.2016 5 z 5


Jméno větru I. Jméno větru I. Patrick Rothfuss

Miluji fantasy svět této knižní serie a tuto knihu jsem zhltl jedním dechem .Pro fanoušky fantasy vřele doporučuju. Už jsem za svůj život přečetl poměrně dost fantasy knih, ale žádná nepřekonala tuto knihu a její další díly.

23.11.2016 5 z 5


Suma Suma David Eagleman

Zajímavá a nenáročná kniha. Do MHD nebo na přestávku do školy podle mě ideální. Kniha má několik kapitol, většina z nich mně přišla zábavná až vtipná. Opravdu lehke četení.

23.11.2016 3 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Kniha není sama o sobě špatná...ale mě docela často nudila a občas jsem se i musel přemlouvat, abych knihu dočetl. Nicméně pro lidi, kteří mají rádi romantické příběhy je tohle ideální kniha.

23.11.2016 4 z 5


Hadí šupiny Hadí šupiny Richard A. Knaak

Po dočtetení prvního dílu série jsem se na další díl těšil jako dítě na Ježíška. A Ježíšek mi nadělil příjemné překvapení, kniha se četla velmi dobře, nechybělo v ní nic, co jsme očekával. Jediné co bych ji mohl vytknout jsou občasné poznámky autora pro hráče počítačové hry, to se mi nelíbí.

22.11.2016 5 z 5


Dědičné právo Dědičné právo Richard A. Knaak

Velmi, velmi dobré, kniha mě chytla zhruba od 60 strany a byl to jedním slovem nářez. Velmi dobře popsané akční situace, leckdy jsem měl pocit, že to prožívám já sám. Knihu mohu jen doporučit a už začínám číst druhý díl.

14.11.2016 5 z 5