Vlašule Vlašule komentáře u knih

☰ menu

Konflikt Konflikt Michaela Brnková

První mpje myslenka byla: Proč slovenka píše o italsko-americke mafii? Ale ok, podme dělat věci netradičně, jdu do toho....A na konci musím říci: Bravo! Velmi čtivé, zapletkove, hlavu i patu. Těším se, až si přečtu další knihy od Michaely Brnkové a taky si udělám výlet do té jejich kavárny

20.01.2024 4 z 5


Čas divokých malin Čas divokých malin Taťána Hlocká

Já jsem se nejak nemohla začíst...a když se mi to skoro v půlce na chvilku povedlo, letělo to strmě dolů... děj nenavazuje, kapitoly skáčou po různých zážitcích, který jsou sami o sobě fajn, ale celek je prostě o ničem. Věřím, že jako terapie paní spisovatelce pomohla, ale pro čtenáře to není...

16.09.2023 1 z 5


Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Bala jsem se, jestli i po těch letech mě dokáže Ken Follet a Kingsbridge zaujmout. A taky, co si budeme nalhávat, je to pořádná bichle, to už musí být zaujetí!
A ono to tam bylo Ken Follet prostě umí. Moc děkuji za další příběhy z Kingsbridge.

13.08.2023 5 z 5


Den, kdy jsme se potkali Den, kdy jsme se potkali Roxie Cooper

(SPOILER) Dobře, možná 3,5*.. líbilo se mi to, propracované, psychologie, realita, pravdivosti, láska i Láska...ale mělo to skončit incidentem na výstavě. Otevřený konec, vyber si čtenáři. Paráda.
Jenže neskončilo, a fakt nechápu proč je nutný brát malým dětem maminku i několikrát v jedné knize, nemáme toho kolem sebe dost? Navíc to bylo k ničemu, do té doby popsaný každý detail pocitu a pak buchbuchbuch konec ....Asi nechtěla být paní spisovatelka řazena do červené knihovny s happyendy, ale pro mě ten příběh pokazila. škoda.

07.05.2023 3 z 5


Dívka v modrém plášti Dívka v modrém plášti Monica Hesse

Celou první půlku knihy jsem přemýšlela, že mě to vlastně nebaví, nevěřím tomu a že to bude nejspíš tím, že válečný román napsala žena. A já nerada toto přiznávám! Druhá půlka se rozběhla, byla napínavá, plná zvratů a vlastně mě to docela chytlo. I když těch nelogických věcí a náhod přibývalo.
A pak jsem si tady přečetla, že paní spisovatelka píše romány pro dospívající! Tak to jo! Román z války, aby to i dospívající bavilo číst tomu dává hvězdu navíc. Dospívající do toho. Hlavně holky. Stojí to za to!

26.02.2023 3 z 5


Opouštím ostrov Opouštím ostrov Tomáš Zástěra

Bohužel, nedocetla jsem ani do ctvrtiny, chyba ve výběru, ač na doporučení...NUDA.

15.01.2023 odpad!


Myší díra Myší díra Simona Votyová

Já myslela, že to bude kniha pro děti a ejhle! Toto je překvapení roku pro mě, krásná kniha, výborné příběhy, zvláštně, ale hezky napsáno.

15.01.2023 5 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Ach, Colleen, ty to se mnou umíš! Její knihy jsou pro mne oddychovka na inteligentní úrovni s emočníma šupama :) děkuji za toto téma a nezbývá než dodat: kdo nezažil nepochopí...

15.01.2023 4 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Takhle má podle mě vypadat kvalitní literatura. Smekam před paní spisovatelkou, kterou udržuji mezi svými nejoblíbenějšími autory.
Ale co je opravdu šílené, že o takto dlouhé době v Rumunsku se u nás nemluví a už vůbec neučí...

05.01.2023 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Začnu tím, že je to první moje kniha od autorky. No další si nepřečtu. A dám klidně euro do kasičky - ty vole!!! To byla ale taká ztráta času...znovu se mi potvrdilo, že nemůžu číst s davem, je to celkem dobře napsané stylisticky, čte se to rychle, ale uvnitř neni nic. Já nenašla pořádně popis ani krajiny ani gurmanství. Dost mi to připomínalo Lanczovou, co jsem četla před..hmmm...dvaceti, petadvaceti lety???!!! A ta stejně, příběhem a tím, co z něj ve čtenáři zůstane, vyhrává.

27.12.2022 2 z 5


Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

(SPOILER) Toto je má první kniha od autorky, ale určitě ne poslední. V průběhu knihy se můj názor vyvíjel, je to uprostřed šmrncnuté i červenou knihovnou, ale asi bylo potřeba i na chvíli zvolnit, protože po některých těch hrůzách, už jsem ani nechtěla číst dál... je to příběh plný života, až neuvěřitelné lásky a síly, obzvlášt tedy ten Estelly. Za mě inspirativní čtení.

16.10.2022 5 z 5


Stát v rozkladu: Reportáže z oblastí, na které se od sametové revoluce zapomnělo Stát v rozkladu: Reportáže z oblastí, na které se od sametové revoluce zapomnělo Pavel Šplíchal

Nedovedla jsem to dočíst. Čtu asi pro to, abych se spíš odpoutala od reality a tato knížka je TAK reálná, pravdivá a současná, až mi z toho nebylo dobře...

06.10.2022


Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Zkusme di představit, že jsou lidé co neznají profil těchto dam na IG, dokonce i tací co vůbec IG nemají anebo ti, co si museli najít, co to znamená...ne to není fantasy to je realita. Kniha pro mne byla příjemnou oddychovkou, hodně jsem se zasmála, sem tam dojala, děkuji

06.10.2022 3 z 5


Tajný deník Tajný deník Sebastian Barry

(SPOILER) Musím říct, že mi tato kniha dala zabrat. Je to zajímavý příběh s koncem z červené knihovny, ale styl psaní mě namáhal a často jsem se musela do čtení nutit. Možná, že jsem předtím četla fakt pecky, nevím.

06.10.2022 3 z 5


Čtyřicítka - no a co? Čtyřicítka - no a co? Mary Bard

Já se přiznám, že toto byla ztráta času. nedočetla jsem, je to už příliš neaktuálně napsané na dnešní svět.

14.09.2022


Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Po dočtení mi došla slova. Na knihu po pár týdnech stále myslím a musím říci - bravurní! Když chcete, dá se skoro do konce věřit oběma stranám. Bravurní. Prosím čtěte tyto knihy ať se na toto zlo nezapomíná a stále se nevrací...

14.08.2022 5 z 5


Hádej, můžeš jednou Hádej, můžeš jednou Kateřina Castañeda

Takový průměr musím říct. Povídky jsou povětšinou předvídatelné, děj odsejpá, zamyšlení taky mohou přinést.

15.07.2022 3 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Ruta Sepetys je pro mě Paní Spisovatelka. Nikdy nezklame, ba naopak, vždy mi dá víc než si dovedu představit. Trochu jsem se bála této bichle, ale jakmile jsem začala, už jsem nespala, nevařila, nemluvila, kniha mě pphltila, jak už dlouho žádná. Děkuji.

09.07.2022 5 z 5


Matka v koncích Matka v koncích Simona Monyová (p)

Tady záleží hodně na očekávání. Někoho neurazí nenadchne, někdo se musí nutit ke čtení. Mně se to četlo dobře, jako matka synů jsem si i pobrečela a trochu se děsím,co mě ještě čeká ! Líbilo se mi to,na odskočení od plotny ideální.

29.06.2022 4 z 5


Šmoulové Šmoulové neznámý - neuveden

Pěkné ilustrace a hlavně krátké příběhy o šmoulech, které vždy dobře skončí a mají ponaučení, většinou, že. Rozhodně doporučuji milovníkům Šmoulů a unaveným rodičům...

20.06.2022 4 z 5