... úplně náhodou jsem zjistila, že příběh Ester a Filipa má pokračování. Už v prvním díle je patrné, o čem tato kniha bude. Hezky napsané, i slza mi ukápla dojetím.
... asi moje třetí setkání s tímto tématem. Když jsem knihu dávala na svůj seznam, vůbec jsem netušila, o čem je. Nemoc, která člověku sebere vše. Která postupuje, je náročná pro pečující kolem. Drsným větám autorky rozumím.
... tohle je dobře napsané, ale dějově strašné. Ke konci jsem knihu otevírala se sebezapřením, ať už to mám hlavně přečtené. Autorku nelituju, opakovaně ho chtěla zpátky a opakovaně jí ublížil hrozným způsobem.
*Sviť na hory i doly, vrať hojnost do kraje, ať všude po okolí všechen sníh roztaje *
... moje třetí setkání s autorkou. Věděla jsem, že to bude síla, hororové knihy nečtu, ale tady to ve většině místech horor byl, nemohla jsem prostě přestat číst. Jedna postava horší charakter než druhá. Člověk nechápe, co jsou lidé schopní druhému udělat. Celou knihu jsem přemýšlela, kdo je vypravěč, kdo je Lena, až to přišlo. Googlila jsem i informace, co se tenkrát na Šumavě stalo, dosud jsem neměla tušení.
... krásný příběh o nesmírných tvorech přijíždějící ze samé Boží zahrady ráje. Žirafy jsou třetí v pořadí, po vlcích a slonech, o kterých jsem dosud četla, a jejichž život se mi víc přiblížil. Putování s Holkou a Klukem bylo náročné, úžasné, obdivuhodné pro kolemjdoucí, paráda, jak to všichni zvládli, a co se při jejich cestě všechno přihodilo
... jo jo, hrbaté duše byly, jsou a budou. Netušila jsem, že se jim tak říká. Novinka od paní Chalupové, na kterou jsem se těšila. Hezky se četla, v postavách jsem měla hned jasno. S každým jsem prožívala jeho osud, o některé jsem se bála, čekala, co s nimi bude.
... zajímavý, čtivě napsaný příběh. Od začátku mě zaujala dějová linka Joosta a rodiny, která se ho ujala, ale pak se objevily další rodiny. A teď, co s tím? Kdy se co s čím a kým propojí? To mě na tom bavilo.
....dočetla jsem a je tedy síla. Tolik bezmoci, co tam je.... tolik loučení, posledních slov, mnohdy i výčitky ohledně dopisů, jídla.... A tak velké srdce Karlíčkovo, skoro všechny podpořit, pomoci jejich rodinám, a tolik sepisování. Další svazek až s odstupem. Dala bych i víc hvězdiček, pokud by to šlo
... opět setkání s Kuislovými, a opět to stálo za to. Budou mi chybět, ale jak už bylo napsáno, má to začátek a konec, člověk může vzpomínat. Natahování by jim neprospělo. Krásná série, pane autore *****
... mně se líbila. Zase něco jiného a zmínky o známých dílech, o jejich vzniku mě bavily. Obě roviny, historická i současná se četly dobře, i když historická mě bavila víc. A co je na tom pravdy, jsem samozřejmě taky hledala :-)
... jelikož předchozí knihu jsem nedočetla, další už jsem odložit nechtěla, a tak jsem zuby nehty dočetla. Těch devět jmen mě provázalo sice celou knihou, ale kdo je kdo se mi těžko pamatovalo, ztrácela jsem souvislosti. Vnímala jsem alespoň tu dobu, která, jak víme, byla strašná.
.... a opět čas strávený s Morlandy. Asi nejde pojmout všechny rodinné vazby, ale i tady jsem si našla to svoje, ty, které jsou v mé hlavě ihned. Píšu si svůj rodokmen postupně, jak se postavy objevují. Moc nepobírám válečné postupy, ale ty rodinné vazby mě baví
... mile mě překvapilo, že vyšla další kniha od RHB. Asi v čtvrtině mi došlo, že jsem dosud nic nečetla o Liamovi a Cathrine. Aha, tak nejsou. Tak nějak jsem doufala, že bude konec předvídatelný... a proto se mi líbilo, že byl konec takový, jaký byl. Teddy mi byl sympatický, stejně tak jeho úsilí a jednání
... jak příjemné překvapení, že se objevil další díl sestřiček. Doře a Helen, které mi k srdci z celé série přirostly k srdci nejvíce, připravil osud další zkoušky, s kterými je nutné se poprat. Konec jsem předpokládala, že tak dopadne. Moc hezké čtení
... nebyla zlá, jen zkoušená životem. Trochu mi Jan připomínal manžela Boženy ze stejnojmenného filmu. Život s ním nebyl jednoduchý. Nikdo není bez chyby, ale rodina byla při něm, což mi na nich vadilo. Hezky napsané. Vůbec jsem netušila, o čem knížka bude. O to víc mě překvapila a líbila se
... někdy je dobré přečíst si zápisky a pocity z té doby očima dítěte. Jsou tam pro něj důležité jiné poznatky, pocity. Nicméně doba to byla zlá, víme všichni.
... zajímavý příběh o době, kterou neznám, byla jsem dítě, a zajímaly mě jiné věci, a o které se postupně dozvídám. Byla to doba zlá, nikdo netušil, zda je sledován, kým je sledován, kdy si pro něj přijdou. Lídin život byl až moc krátký, obdivuju její odvahu.
... trochu mě mátl název. Přece jenom odebírání srdce... no vypadá to na červenou knihovnu, jsem si říkala. No, ale čekala jsem na ni, tak to dám. A vida, příběh zajímavý, bavil mě a čekala jsem, jak to dopadne. A nebyla to červená knihovna.
... moje první setkání s autorem. Já jako nevěřící jsem se dozvěděla víře a lidí spojených s ní zajímavé věci, trochu pronikla do tématu, ale asi mě to úplně nepohltilo. Ale určitě si přečtu i jeho další knihy.
... od té doby, co čtu jsem nikdy nevyhledávala knihy, u kterých se čtenář zasměje. Na besedě pan Javůrek zmínil, že to rozhodně není Sudetský dům, ale abychom knize dali šanci. Tak jsem dala :-))))))) Musela jsem se smát i v autobusu. Tam se prostě stalo všechno :-)))))