Vladísek Vladísek komentáře u knih

☰ menu

Loft Loft Linus Geschke

Kniha byla zvláštní a konec vcelku překvapivý.

25.01.2024 4 z 5


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Pana doktora Dvořáka sleduji na IG, mám ráda jeho příspěvky a celkově styl, kterým se nám - laikům - snaží přiblížit svoji práci. Bylo tedy logické, že po zjištění, že vyjde kniha rozhovorů s ním, ji budu chtít. Moc se mi líbila a je vidět, že pro pana doktora je práce opravdu posláním. Kdybych náhodou zkolabovala, bylo by fajn, kdyby se ochomýtal zrovna on někde poblíž ;). Doufám, že další kniha rozhovorů s panem Moravcem bude stejně skvělá jako tato (předchozí nevyjímaje).

15.01.2024 5 z 5


Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Krásná kniha plná smutného čtení. Takhle silný příběh jsem dlouho nečetla. Příběh, který mnou bude ještě nějakou dobu rezonovat.

09.11.2023 5 z 5


Všechny, které pohřbil Všechny, které pohřbil Victoria Selman

Za mě naprostá spokojenost. Chtěla jsem thriller a toho se mi dostalo. Je pravda, že až s koncem knihy, ale nevadí. Konec mě hodně překvapil.

09.08.2023 5 z 5


Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Přesně tak si představuji thriller. Od první stránky mě tenhle příběh plný zvratů vtáhnul do děje a nepustil. A nenudil. Rozhodně doporučuji!

30.07.2023 5 z 5


Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

O letadlech jsem doposud věděla asi tolik jako např. o kvantové fyzice, brala jsem je jako něco, co mě přepraví z bodu A do bodu B. Ovšem po přečtení této knihy jsem zase o kus vzdělanější. Povídání pana kapitána Hecla je moc zajímavé. Vzpomínám si, jak jsem se před 6 lety bála přistání na Madeiře, navíc nám kapitán letu oznámil, že si ostrov ještě párkrát obletíme, paliva máme dost. Přistání jsem ani nezaregistrovala, tak pěkné bylo. Při tleskání jsem si málem zlomila ruce o sebe. Piloti jsou pro mě borci a tohle povídání mě v tom jedině utvrdilo!

08.04.2023 5 z 5


Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Jestli se o nějaké knize dá říci, že se četla jedním dechem, tak je to určitě tento rozhovor s kriminalistou panem Marešem. Čtenář se dozví spoustu zajímavostí a pokud sledoval i Případy 1. oddělení, mnoho ze zmiňovaných příběhů se mu jistě vybaví. Práce u kriminální policie je určitě zajímavá a různorodá, avšak ne pro každého. Je dobře, že nám bylo prostřednictvím toho nejpovolanějšího umožněno zjistit o této práci i něco více.

02.03.2023 5 z 5


Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh Arnold Schwarzenegger

Suma sumárum nám Arnold touto biografií dokázal, že když se chce, všechno jde!

26.02.2023 4 z 5


Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

Noční můra všech rodičů bez ohledu na věk dítěte. Asi tak bych příběh shrnula. Marin má opravdu “naloženo” víc než je zdrávo a ačkoliv se nechová v určitých situacích zrovna předpisově, nelze se jí divit. Příběh se mi líbil, dávám 5 * ačkoliv tuším, že za čtvrt roku budu děj pracně dolovat z paměti. Pro teď ale super :).

13.11.2022 5 z 5


Drahá ženo Drahá ženo Kimberly Belle

Tohle je přesně ten typ příběhu, který já můžu! Bavilo mě to, ačkoliv zhruba od poloviny knihy bylo jasné, jak se věci mají a k jakému konci vše směřuje. Doporučuji.

26.10.2022 5 z 5


Pokojská Pokojská Nita Prose

A mně se to líbilo :). Molly byla fajn. Čtenář brzy pochopí, že s touhle holkou není všechno tak zcela v pořádku. Je prostě jiná. Kniha se četla dobře, jen ve své druhé půlce ztratila “šťávu” a změnila se v jakousi červenou knihovnu ve stylu “A žili spolu šťastně až do smrti…”, což mě trochu mrzí, proto ten neúplný počet hvězdiček.

13.10.2022 4 z 5


Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Vzhledem k tomu, že jsem krátce před koupí této knihy navštívila Vídeň, která mě nadchla a shodou okolností i tamní ústřední hřbitov, byla moje volba jasná. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, děj svižně plyne, nenašla jsem žádná “hluchá” místa, kde bych musela stránky přeskakovat. A nad hrobníkovými hláškami, které skvěle odlehčovaly děj a celkovou ponurost příběhu jsem se opravdu bavila.

23.09.2022 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Znáte to. Sáhnete po knize takřka s nulovým očekáváním a ejhle… ona je dobrá! Tak to přesně se stalo mně při čtení této knihy. Napínavý příběh, sympatická hrdinka, na kterou se všechno sype a když už si myslí, že bude lépe, zjistí, že nebude. Dávám zasloužených 5 hvězdiček a ač nemám ráda kočky, tak jednu pomyslnou i statečnému Wolfgangovi.

31.07.2022 5 z 5


Matčina panenka Matčina panenka Abby Davies

(SPOILER) Ta Matka snad musela být Terminátor?! Jinak nechápu, jak dokázala znovu a znovu, ač dobitá, znepříjemňovat život té malé holce. Knížka nebyla nejhorší, avšak dosti předvídatelná. 4 hvězdičky za napětí a syrovou atmosféru.

05.07.2022 4 z 5


Manželky Manželky Tarryn Fisher

Dávám tři hvězdičky. Jednu pro Thursday, druhou Hanně a třetí Regině. To proto, aby se nám holky nehádaly. Když už se tedy musí dělit o manžela…
No, já nevím. Za mě tedy slabé čtení, příběh mě nijak neohromil. Ráda bych napsala “Doporučuji”, ale prostě to nejde.

02.05.2022 3 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Knížku jsem si koupila do auta a četla ji jako spolujezdec zbylému osazenstvu vozidla cestou tam a zase zpátky :) Bylo to milé a vtipné čtení. Doporučuji.

02.01.2022 5 z 5


Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) Dan Hrubý

Tuto knihu jsem náhodně objevila v knihkupectví a hned jsem věděla, že ji musím mít. Mám ráda kriminální příběhy, ať už v knihách či ve filmu, takže spokojená jsem. Doporučuji všem stejně stiženým fandům tohoto žánru. :)

29.12.2021 5 z 5


Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

Super! Mně se to líbilo moc. Všechny postavy byly zvláštně divné a ponurá atmosféra domu mé pocity jen podtrhla. Rozhodně nelituji, že jsem do knihy zainvestovala.

19.05.2021 5 z 5


Můj manžel a já Můj manžel a já Ingrid Seward

Kniha, kterou jsem měla v "hledáčku" dost dlouho, ale až úmrtí manžela britské panovnice urychlilo její koupi. Rozhodně mě nezklamala. Naopak. Dozvěděla jsem se o královské rodině spoustu zajímavostí, pozměnila názor na některé členy této rodiny (firmy) a současně si uvědomila, jakou jistotou královna pro svou rodinu je. A nejen pro ni.

05.05.2021 5 z 5


Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo Nuala Ellwood

Kniha čtenáře správně "nastartuje", má tempo a děj, kterému chcete stůj co stůj přijít na kloub. Jen konec se mi zdál takový všelijaký, rozuzlení překombinované, takže jednu hvězdičku musím na hodnocení ubrat.

23.03.2021 4 z 5