vivula vivula komentáře u knih

☰ menu

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Nenadchne, neurazí. Určitě jeden ze slabších dílů, ale pořád je to Kim a autorka asi taky potřebovala chytit další dech. Věřím, že si všichni s dalším dílem spravíme chuť ;).

22.04.2024 4 z 5


Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Sérii čtu co vyšla první kniha a Kim prostě miluju. Nedávno jsem ale na Databázi projížděla obálky a četla anotace a zjistila jsem, že zhruba od páté knihy si, až na pár výjimek, vůbec nevybavuju děj, natož pachatele a celé mi to splývá. Ale to určitě nehrozí u tohoto kousku. Za mě to byl nejlepší díl. Napínavé od začátku do konce, a téma pro mě nevšední, zajímavé. A linka s Frostovou už byla jen třešnička. Velká spokojenost.

22.04.2024 5 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Druhá kniha od autorky a bohužel opět to samý. Stejně jako u Zítřek ti nikdo neslíbil, tak i tady jsem celou dobu byla napnutá a strašně mě zajímal konec a rozuzlení. Knihu jsem nemohla odložit a musela jsem číst pořad dál. No a pak najednou konec a ono nic?! Spoustu otázek a žádné odpovědi.

25.03.2024 2 z 5


Fáma Fáma Lesley Kara

Já jsem asi extrémně nenáročná čtenářka, protože tuhle knížku jsem si užila se vším všudy. Pomalejší začátek vystřídala docela jízda. Zápletka, zvrat, pecka!

11.03.2024 4 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Jako že - co??? Jsem strašpytel, horory nemůžu sledovat v telce, protože pak mám strach jít v noci na záchod, ale u knížek mi to nevadí. Teda nevadilo. Tahle byla napsaná tak živě, že jsem chvílemi měla pocit, že nečtu, ale koukám na film. První dvě noci se mi o tom dokonce zdálo. Někde v půlce jsem si říkala, že ji odložím na léto, protože jsem se při čtení regulérně bála. Ale zvědavost byla silnější, dočetla jsem a jsem ráda. Nechybělo mi nic, bavily mě závorky s myšlenkami hlavní postavy i její přisprostlý vyjadřování. Velká spokojenost.

17.01.2024 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Když pročítám komentáře, tak mám pocit, že jsem četla úplně jinou knížku než všichni ostatní :-D. Absolutní slátanec přitaženej za vlasy šíleným způsobem. O to smutnější, že se půl knížky nic neděje, pak ta šílená mega akce a pak zase nic.. Byla jsem natěšená na sérii, která se mi dostala do rukou až teď, ale nevím nevím, jestli jí dám ještě šanci.. obrovský zklamání takhle na začátek roku.

05.01.2024 1 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Pátá kniha ze série, poprvé poslouchaná jako audiokniha a dostat se na konec mi trvalo delší dobu než kdybych ji četla. Nevím jestli to bylo přednesem, nebo mi nesedí ta změna prostředí (už u mnichů to dost vázlo), ale z knížky nemám skoro nic. Ztrácela jsem se ve jménech, v osudech a vlastně i v příběhu. A to jak byl Bergman načtený mi úplně změnilo pohled na celou postavu a bohužel ne k lepšímu. Série se mi celou dobu líbila tak příště už budu jen číst a snad se zase děj vrátí do Čech a do starých kolejí.

21.11.2023 2 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Domácí násilí nemusí být vždycky jen o fyzickém násilí. Děsí mě, kolik takových Dáší a Marků v reálu existuje.

13.10.2023 5 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

(SPOILER) Já trubka začala Vesnicí, protože jsem si nezjistila, že to není první díl. Byla tak dobře napsána, že mi to došlo až někde hooooodně za půlkou. No a pak jsem se pokoušela o Stvůru, ale ta zase byla na začátku tak drsná, že v mým tehdejším rozpoložení jsem ji prostě nezvládla. A tak co, dám teda trojku a k jedničce se vrátím pak, protože o nic nejde, ne? No a sakra! Zůstala jsem s otevřenou pusou, protože tenhle konec je prostě konec. A mě strašně mrzí, že jsem si trilogii neužila hezky postupně, i když to by byl ten konec snad ještě horší. Pokud vám při čtení přirůstají postavy k srdci, dáte mi za pravdu.

07.10.2023 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Já teda rozhodně brečet nebudu. Sem si říkala asi tak do půlky. No čím víc jsem četla, tím víc námahy mě to stálo. A na konci jsem to prostě vzdala. Já jsem rozhodně spokojená a Colleen si přidávám do oblíbených autorů. Jediný s čím mám problém a měla jsem ho i u Odvrácené tváře lásky je překlad. Možná je to jen můj dojem, ale zdá se mi, že se postavy někdy vyjadřují úplně jinak než jak jsou psané.

17.08.2023 5 z 5


Láska a jiná slova Láska a jiná slova Christina Lauren

Chvilkama jsem přemýšlela jestli nečtu Coleen Hoover. Tak moc jiný to bylo oproti zbytku knížek od autorek. Moc se mi to líbilo a nemohla jsem jinak než jen číst, číst a číst, abych zjistila, co že se to vlastně stalo. A dostalo mě to.

09.07.2023 5 z 5


Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

Neměla jsem skoro žádná očekávání a o to víc jsem mile překvapena. Žádné zbytečné psaní, stručné, jasné a s pro mě překvapivým závěrem.

20.06.2023 4 z 5


Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Víc než hlavní hrdinka mě vytáčela její matka. Divím se, že ji za celou dobu neposlala ani jednou do prde-háje. Jinak knížka super, až jsem zalitovala, že jsem nikdy neměla koule na to, abych odjela a zkusila to jinde.

09.06.2023 5 z 5


Tajná láska Tajná láska Lenka Lanczová

I po všech těch letech tomu dokážu přijít na chuť. Dneska se u tohoto čtení spíš usmívám, ale v té době jsem hltala každičkou stránku a tajně snila o tom, že taky jednou zažiju nějaký dobrodrůžo jako z těchto knížek.

27.05.2023 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Ach jo. Mně se to vůbec nelíbilo. Přesto že se psalo o sedmi manželstvích zdálo se mi to pořad to samý dokola a i když na to nejsem pyšná, občas jsem i přeskakovala. Čekala jsem na nějaký wow a ono nic. Jakmile jsem došla k části, která spojovala obě postavy, bylo mi jasný že je to ono, přesto že řečeno to bylo až později. Asi jsem měla přehnaná očekávání.

22.05.2023 2 z 5


Holubí mambo Holubí mambo C. D. Payne

Podruhé už číst určitě nebudu, ale účel splnilo - pobavilo, potěšilo :)

19.05.2023 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Krásně zpracovaná myšlenka, která často proběhne hlavou nám všem - co by kdyby? Četlo se skoro samo.

19.05.2023 4 z 5


Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Přečetla jsem před pěti lety ve vlaku za jednu cestu do a z práce. Celou dobu jsem měla nutkání přeskákat na konec, abych to už konečně měla za sebou. Strašný. Dneska, už jako máma, bych ji nedočetla.

19.05.2023 5 z 5


POP princezna POP princezna Rachel Cohn

Taková americká Lanczová :-) četla jsem ji několikrát, moc se mi líbila.

19.05.2023 5 z 5


Láska nadivoko Láska nadivoko Christina Lauren

Nechybělo nic na co jsme u autorek zvyklí a za sebe musím říct, že tohle téma honby za pokladem pro mě bylo zajímavý překvapení. Velmi oceňuji i to, že se tentokrát nekonalo žádné velké drama mezi hlavními postavami, příběh plynul tak nějak sám a přirozeně. A jako bonus jsem si připomněla vlastní putování po parcích USA.

14.05.2023 4 z 5