Violetka Violetka komentáře u knih

☰ menu

Dharmoví tuláci Dharmoví tuláci Jack Kerouac

Četla jsem ji před 20 lety a moc se mi líbila....hluboké myšlenky... ale chyba byla, že to byla moje první kniha od Kerouca a pak, když jsem četla Na cestě, mnohem slavnější román, tak jsem si ho už tak neužívala, pro mě jsou Dharomví tuláci Kerouacovou nejlepší knihou. Ale beatníci patřili k mému mládí, nyní bych je už asi nečetla...ale v knihovně je mám stále :)

25.05.2015 5 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Moje asi nejmilejší kniha, četla jsem ji ale ve slovenském překladu a už aspoň 6x... Poprvé když mi bylo 20...teď je mi pomalu 2x tolik...beru ji do ruky vždy v nějakém těžším životním období... nevím, co víc bych k tomu napsala, film je taky skvělý, ale kniha je mnohem mnohem obsáhlejší, čte se sama, Sophie musela uskutečnit v životě mnoho voleb, ne jen tu hlavní, na perónu... vybrala si muže, se kterým se rozhodla být navzdory všemu... Asi nejraději mám jednu pasáž, kdy popisuje, jak byla v kostele a měla v ruce střep a chtěla něco udělat, ale uvědomila si, že tím by navždy zvítězil ON a to nemohla dopustit... ta síla toh okamžiku je popsána tak reaisticky, až mi z toho vždy bušilo srdce a brečela jsem...

29.10.2014 5 z 5


Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Pánové,

Má nejoblíbenější kniha, nebo aspoň patří k mým TOP 10. Skvělý inteligentní humor, vyjímečný Ignacius. Miluju tu knihu a všem doporučuji. Pouze úplný mongoloid nemůže pochopit drsný život pracujícího mládence Ignácia, kterého zužovaly mnohé zdravotní neduhy, počínaje záklopkou, konče špatnou lokomocí a obezitou. Knihu jsem četla už aspoň 5x a pokaždé s chutí!!!

29.10.2014 5 z 5