ViktorieMars ViktorieMars komentáře u knih

☰ menu

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

No, tak ta byla hodně dobrá. Líbilo se mi, jak bez obalu autorka popisuje scény z nefunkčního manželství a psychiku postav. Myslím, že kdyby byly kapitoly uspořádány normálně, chronologicky, tak by to bylo lepší, ale možná se mýlím. To, jak kniha dopadla se mi ovšem nelíbilo, to bylo dle mě dost přitažené za vlasy. Ale požitek ze čtení mi to nepokazilo. Líbila se mi.

14.01.2024 4 z 5


Racek Racek Anton Pavlovič Čechov

Četla jsem ji v rámci povinné četby na VŠ a byla skvělá. Obecně Čechov je skvělý...

14.01.2024 4 z 5


Nič Nič Janne Teller

Jsem ráda, že jsem si dopředu nepřečetla popisek knihy, který je zde, říká zbytečně moc. Knihy samotná byla super, akorát do doby kdy se na vše přišlo, to už pak bylo trochu nereálné. Ale první polovina super a vyvolávala ve mě silné pocity. Četbu bych doporučila asi středoškolákům.

29.12.2023 4 z 5


Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů Šťastné a hrůzostrašné: Antologie štědrovečerních hororů * antologie

Kniha dá v období Vánoc krásnou ponurou atmosféru. Líbilo se mi i prostředí staré temné Anglie. Ale povídky samotné nejsou nic extra. Celkově to ale hodnotím určitě kladně a přečtu si i pokračování.

28.12.2023 3 z 5


Anna Karenina Anna Karenina Lev Nikolajevič Tolstoj

Kniha mi sice trvala velmi dlouho, ale byla neskutečná. Obě dějové linie - Anna a Vronský, Levin a Kitty, byly neskutečně zajímavé a dlouhé popisné pasáže mi vůbec nevadily. Četla se celá velmi dobře, závěr byl sice trochu nijaký, ale určitě stála za to.

28.12.2023 4 z 5


Piková dáma Piková dáma Alexandr Sergejevič Puškin

Zajímavý příběh a četla se velmi dobře.

10.08.2023 3 z 5


Bělkinovy povídky / Povesti pokojnogo Ivana Petroviča Belkina Bělkinovy povídky / Povesti pokojnogo Ivana Petroviča Belkina Alexandr Sergejevič Puškin

No, Výstřel je nenormálně dobré dílo, které na pár stranách nese neskutečnou myšlenku. Ostatní povídky jsou slabší, ale jsou fajn.

02.08.2023 3 z 5


Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

No skvělá... krásná depresivní atmosféra Petrohradu a geniální autor.

02.08.2023 4 z 5


Na konci samoty Na konci samoty Benedict Wells

Naprosto skvělá kniha. Objevila jsem ji v levných knihách, nečekala nic extra, ale opravdu mě překvapila. Hodně smutná, bolestivá, realistická. Opravdu bomba, dojala mne mockrát.

03.01.2023 4 z 5


Strašidelná vagina Strašidelná vagina Carlton Mellick III

Knížka začala velmi dobře, ale velice rychle to šlo do kytek... druhá půlka už je příliš fantazy a to se mi nelíbilo.

21.11.2022 1 z 5


Rez & záře hvězd Rez & záře hvězd Tammy Greenwood

Docela dobrá kniha, je napínavá nebo spíše poutavá od začátku do konce a především o skutečném případu. Opravdu se hodí přečíst. Občas mi v ní chyběly některé detaily, které by ji udělaly zajímavější.

21.11.2022 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Kniha se mi zkrátka nelíbila. Vulgarismy co autor pouziva jsou dost trapne v beletrii a nakonec nebyla ani moc zajímavá ani napínavá.

06.07.2022 2 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Já málo případů kdy si člověk užije knihu, i když předtím už viděl film. Ale toto je jeden z nich. Naprosto úžasné.

08.04.2022 5 z 5


Rozhovory s přáteli Rozhovory s přáteli Sally Rooney

No, knížka se četla dobře, na absenci úvozovek se dá rychle zvyknout. Nelíbil se mi moc začátek, jakým strohým způsobem byly pocity hlavní hrdinky popsané. Ale potom už to bylo lepší. Kniha vyvolává hodně pocitů a otevřený konec je napůl uspokojivý a napůl frustrující. No nevím. Znovu bych si ji nepřečetla, ale ztráta času to nebyla.

08.04.2022 3 z 5


Zářivá světla velkoměsta Zářivá světla velkoměsta Jay McInerney

No, koupila jsem si ji před týdnem v levných knihách za 39 korun a za to to asi stálo. Žádný velký příběh, ani dramatický závěr, zkrátka týden života. Což se mi na jednu stranu velmi líbí a obzvlášť oceňuji detaily, jako například fredka Fred, nebo užití slova kandelábr. Žádné velké emoce ve mě kniha nezanechala, ale byl to pěkný malý zážitek.

24.03.2022 3 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Po přečtení mám tedy velmi smíšené pocity.. bylo to divný, úžasný, zvrácený a přitom reálný. Za mě super.

16.03.2022 4 z 5


Tancuj, tancuj, tancuj Tancuj, tancuj, tancuj Haruki Murakami

Kniha nebyla vůbec špatná, děj byl velmi zajímavý, akorát ty prvky nadpřirozena mi přišly trochu zbytečné, ale budiž. Tři hvězdy dávám proto, že závěr byl nijaký a to mě zklamalo.

16.03.2022 3 z 5


Posedlost Posedlost Emily Maguire

Kniha se četla velmi dobře a zaujala mě hned na začátku, jakmile šlo o vztah mladičké studentky a výrazně staršího profesora. Četla se parádně až do konce navzdory tomu, že to násilí a promiskuita není něco, pro co bych měla pochopení. Podruhé si knihu nejspíš nepřečtu, ale nebyla to ztráta času.

19.09.2021 3 z 5


Rivers of Babylon 2 alebo Drevená dedina Rivers of Babylon 2 alebo Drevená dedina Peter Pišťanek

Stejně jako první díl se knížka parádně četla, ovšem tato byla více zaměřená na sex a to vůbec nevadilo. První díl byl pro mě akorát trochu víc zajímavý.

19.09.2021 4 z 5


Rivers of Babylon Rivers of Babylon Peter Pišťanek

Musím se přiznat, že tu knihu jsem vzala tehdy v knihovně do ruky hlavně díky obalu. No nakonec se z ní vyklubala jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla, a to s obrovským bonusem - a sice textem ve slovenštině. Perfektní téma a zpracování, krásné ilustrace! Za mě bomba.

10.08.2021 5 z 5