viclef viclef komentáře u knih

☰ menu

Brány Anubisovy Brány Anubisovy Tim Powers

Kniha mi pořád evokovala Drooda od Simmonse, ale bohužel jeho kvalit za mě nedosáhla. Nevím, jestli to bylo překladem (ty přímé řeči ze 17. století byly fakt hrozné), nebo samotným autorem, ale prostě mi to nesedlo.

28.09.2023 2 z 5


Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Vypadám snad jako Mirka Spáčilová?
Tak proč bych tomu měl dát jen 55%?

Zakoupeno po stand upu na Kurimskem knižním dnu a nelituji ani koruny. Kvalita ve formě jazyku, příběhu i provedení knihy.

11.08.2022 5 z 5


Nulorožec Nulorožec Petr Stančík

Jazyková ekviliibristika. Ekokokot už z mého slovníku nezmizí...

05.10.2020 5 z 5


Mainstream Mainstream Miroslav Pech

Tak kupodivu mi prisla novela jako nejslabsi cast knihy. Mozna kdyby to byla jen delsi povidka, tak je hodnoceni lepsi, ale od takhle dlouheho utvaru uz cekam vic a tady autor v porovnani napriklad s Rencinovou genialni Veznenou vyrazne ztraci. Za me takovych 60%. Na druhou stranu vsechny povidky byly pro me vysoko nad prumerem. Celkove tedy za krasnych 80% 

03.01.2019 4 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Bohuzel me kniha nepresvedcila :( Nesedl mi humor (jestli tam teda nejaky byl), a hlavne jsem nepochopil, co primelo Oveho se na stara kolena zmenit? To, co se za cely zivot nepovedlo jeho manzelce, se povede cizince behem 3 setkani? Asi to tak Backman chtel od zacatku, tak to tak proste muselo byt.

03.05.2018 2 z 5


Otrávené duše Otrávené duše Petr Švec

Za mě super. Místy jsem si vzpomněl na Zitkovske bohyně, které se odehrávaly pár kilometrů od duší, a místy na nedávno přečtenou Vězněnou, která se mi ve výsledku líbila více. I tak ale dávám nahoru palec, a už se těším na další pane Švec :)
A zásadně nesouhlasím s Jeníček57 - ta kniha je opravdu dobrá a o autorovi jsem dosud nikdy neslyšel

21.01.2018 4 z 5


Dívka od vedle Dívka od vedle Jack Ketchum (p)

Tak po skvělé Sezóně je tady pro mě ještě větší bomba - Dívka od vedle. Pocit znechucení z knihy sálá ještě o pár levelů výš, protože tohle se opravdu může stát. A jak piše Ketchum v doslovu, tak se kniha opravdu podobným případem inspirovala. Po dočtení jen nevěřícně kroutím hlavou a zůstávám v údivu, co autor dokáže...

25.04.2016 5 z 5


Síť přízraků Síť přízraků Ondřej S. Nečas (p)

Za me jeden ze slabsich dilu. Po predchozich Drsnych snech znatelne ubylo hlasek. Spis se pouzivaji odkazy na aktualni deni ve svete (serialy a osobnosti). Dej je propracovanejsi/komplikovanejsi, ale na tuto oddechovou serii si myslim, ze az moc.

13.01.2015 3 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Podle me tady na databazi hodne precenena kniha. Postava Rudolfa i jeho premena mi prijde strasne povrchne a jednoduse vylicena. Taky literarne si nemyslim, ze se jedna o nejakou vysokou latku. (Na rozdil od Malevilu...) Za precteni stoji, ale citim mirne zklamani.

04.11.2014 3 z 5


Cesta do Woodbury Cesta do Woodbury Robert Kirkman

Tak bohuzel stejne zklamani jako u prvniho dilu. I kdyz znatelne pribylo akce/zapletky, te knize proste neco chybi...

20.05.2014 3 z 5


Vzestup Guvernéra Vzestup Guvernéra Robert Kirkman

Sice dulezity stripek do sveta TWD, ale napsany stylem nactileteho spisovatele. Pribeh na 300 stran by se podle me v pohode vlezl do jednoho sesitu comicsu. Proto nechapu to vysoke hodnoceni tady. Kazdopadne jeste zkusim 2. dil, o kterem jsem cetl, ze je napsany uz vyzralejsim jazykem, tak uvidime.
To Lena75: opravdu ses zajikala pri takhle stylizovanych vetach??? Pak teda rozhodne doporucuju klasiky Barkera, Kinga, F. . Willsona a dalsi...

18.04.2014 3 z 5


Malý, velký Malý, velký John Crowley

Tak pro mě bohužel zklamání roku. Podle anotace jsem očekával poetičtější verzi Imagiky, ale to co jsem dostal bylo navoněné nic. Jako by se autor bál cokoli dotáhnout do konce a vše je jen naznačeno, což se už po pár stránkách stává únavným. Nejvíce mě teda na knize ročilovalo (tohle se mi snad u žádné jiné knihy nestalo) autorovo popírání ve stylu: "bylo to takhle, ale taky to tak nebylo" nebo "bylo to takové, ale bylo to i opačné." Tohle se stále opakuje a člověk (bohudík nejsem intelektuál) neví, na čem je a co tím chtěl autor říct. Největší plus knihy je pak jednoznačně obálka.

02.08.2012 1 z 5